- Publicitate -

Greșelile lui Pascale: A plecat la mare cu hainele pline de sânge

Data:

Distribuie articolul:

criminal si victima

Se face lumină în cazul crimei de pe strada Poligonoului din Ploiești. Deși Vasile Pascale, bărbatul acuzat că ar fi ucis-o pe Tatiana T.,  nu recunoaște că el a omorât-o pe femeie, procurorii au reușit să strângă suficient de multe probe pentru a dovedi contrariul.

- Publicitate -
 
În primul rând Pascale a fost trădat de conversațiile pe care le-a avut cu victima atât pe facebook, cât și pe telefonul mobil. Surse apropiate anchetei susțin că cei doi aveau o relație de ceva vreme, se mai întâlniseră tot în Ploiești și tot în locul unde săptămâna trecută a fost descoperit cadavrul femeii.
 
Din discuțiile pe care le-au purtat pe facebook, reiese că Tatiana ar fi intenționat să renunțe la această relație, iar motivul este cât se poate de natural. Femeia se săturase să fie invitată la o partidă de amor în boscheții de la marginea Ploieștiului. A făcut greșeala să cedeze insistențelor lui Pascale care îi promisese că, cu proxima ocazie, vor merge la o pensiune și a acceptat să se întâlnească din nou cu el. Faptul că există un mesaj în care Pascale spune că „data viitoare mergem la o pensiune”, i-a determinat pe anchetatori să creadă că cei doi se întâlniseră și cu alte ocazii. Prin urmare Tatiana îi mai dă o șansă amantului ei și se întâlnește cu el în data de 3 august, la orele prânzului. Culmea este că Pascale și-a dus iubita tot pe strada Poligonului, pe câmpul unde erau feriți de ochii curioși de vegetația abundentă din zonă. Acolo ar fi avut loc o discuție aprinsă între cei doi, care a degenerat și așa s-a ajuns la crimă.
 
În motivarea instanței sunt reținute următoarele aspecte: „la data de 3.08.2016, în jurul orelor 12.00, inculpatul s-a întâlnit cu victima T.T., în apropierea străzii Laboratorului din Municipiul Ploiești, mergând cu aceasta pe un teren viran din zonă, acoperit cu vegetație deasă, unde a lovit-o de mai multe ori în zona feței și i-a suprimat viața cu un ciob de sticlă, prin provocarea unei plăgi tăiate în regiunea cervicală stânga.”
 
După săvârșirea faptei, Pascale a plecat la București unde s-a întâlnit cu prietena sa „oficială”. Pleacă împreună cu aceasta într-o vacanță la mare, la Mamaia, de unde, așa cum am mai spus, postează pe facebook fotografii de pe plajă.
În nebunia lui, Pascale face greșeală după greșeală. Păstrează hainele cu care a fost îmbrăcat atunci când se presupune că a săvârșit fapta, susțin surse judiciare. Prietena sa cu care a ajuns la Mamaia, martoră acum în dosar, a declarat procurorilor că I s-a părut ciudat că bărbatul, imediat ce s-a întors de la plajă, a intrat în baie unde s-a apucat să spele, cu o perie de covoare, o pereche de bermude de blugi, o pereche de adidași roșu cu negru și un tricou negru. Martora susține că i s-a părut ciudat acest lucru pentru că Pascale nu obișnuia să-și spele singur hainele.
 
Mai mult, în momentul în care a fost prins pe autostrada A2, în noaptea de 9 spre 10 august, anchetatorii au găsit în bagajul bărbatului un portofel despre care surse judiciare susțin că ar fi chiar al victimei, iar în portofel a fost găsit și un card de fidelitate Billa care, de asemenea, aparținea victimei. Aceleași surse spun că pe geanta suspectului au fost identificate pete de culoare roșiatică.
 
În ciuda acestor probe, în ciuda faptului că procurorii au găsit sms-urile date între victimă și suspect, dar și discuțiile de pe facebook, Pascale nu-și recunoaște fapta. Susține că o știe pe victimă, recunoaște că a conversat cu ea pe internet, dar că nu s-au întâlnit niciodată în realitate. Cu toate acestea, judecătorul de drepturi și libertăți a decis arestarea bărbatului, motivând: „Este adevărat că nu există probe directe de comitere a infracțiunii de omor, dar toate aceste probe indirect prezentate se coroborează între ele, îl plasează pe inculpate la locul și la data comiterii infracțiunii și vin în contradicție cu varianta susținută de acesta, în sensul că nu s-a întâlnit niciodată cu victima, nu a corespondat cu aceasta și nu a luat legătura cu ea în data de 3.08 2016. Probele sunt de natură, în opinia judecătorului de drepturi și libertăți, să ducal la suspiciunea rezonabilă de comitere a infracțiunii de către inculpat, cerință suficientă pentru a dispune măsura arestării preventive”
 
Vasile Pascale este acum în arestul preventiv al IJP Prahova, dar decizia nu este una definitivă. Bărbatul a contestat deja soluția la Curtea de Apel Ploiești, instanță care va da un verdict definitiv și irevocabil.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...

Noaptea Muzeelor la Casa Tineretului din Ploiești

Astă seară, de Noaptea Muzeelor, au loc evenimente deosebite...

Centenar Petrolul începe cu un festival al fotbalului juvenil

Seria evenimentelor dedicate Centenarului va fi deschisă de un...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...

Noaptea Muzeelor la Casa Tineretului din Ploiești

Astă seară, de Noaptea Muzeelor, au loc evenimente deosebite...
- Publicitate -