- Publicitate -

Achizițiile primarului Bădescu – Anchetă HotNews.ro – Freedom House

Data:

Distribuie articolul:

http://dosareachizitii.hotnews.ro/stiri-achizitii_stiri-19115367-achizitiile-primarului-din-ploiesti-amicul-premierului-victor-ponta-deputatului-sebastian-ghita.htm

Hotnews.ro a publicat astăzi o anchetă jurnalistică ce reflectă toate achizițiile primarului Ploieștiului, Iulian Bădescu, în cei doi ani și jumătate de mandat. Potrivit sursei citate, Iulian Badescu a cheltuit aproape 90 de milioane de euro.

- Publicitate -

Cei mai multi bani s-au dus pe reabilitarea celor doua linii de tramvai din oras, pe reconstructia hipodromului, constructia unui nou parc in cartierul Vest si pe reabilitarea termica a blocurilor.

Banii au mers in cea mai mare parte spre doua firme: Delta ACM a lui Florea Diaconu si compania de constructii a fratilor Erbasu. Au mai primit bani publici firme de casa ale baronilor PSD de Prahova si Braila, companii investigate in dosarul fostului consilier al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Pavaleanu, firme anchetate de DNA si DIICOT si – nu in ultimul rand – Asesoft International, una dintre companiile fondate de Sebastian Ghita.

INFOGRAFIE – Achizitiile lui Badescu

- Publicitate -

TOP TEN achizitii Badescu:

Nota: preturile sunt fara TVA. Contractele includ si acordurile cadru.

1 Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras. Banii merg catre:

- Publicitate -

–    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri

–    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari

–    firma de casa a baronului rosu al Brailei

- Publicitate -

–    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

2.    23 de milioane de euro – fonduri europene – pentru Hipodrom si Parcul Vest merg catre compania fratilor Erbasu. La parc lucreaza si o firma acuzata de Curtea de Conturi ca a luat bani publici pentru servicii fictive.

4.    11 milioane de euro pentru extinderea canalizarii merg catre firme anchetate de DNA si DIICOT. Una dintre firme duce la Sorin Ovidiu Vintu.

- Publicitate -

5.    2,4 milioane de euro pentru evaluari de bunuri. Unul dintre experti e acuzat de subevaluari, altul e evaluator RAPPS.

6.    2,3 milioane de euro pentru dirigentie de santier catre firma unui fost director CNADNR cu legaturi cu fostul PD. Ex-directorul, acuzat in premiera: a dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei.

7.    1,7 milioane de euro – acte aditionale prin incredintare directa – la contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor. Banii merg catre:

- Publicitate -

–    Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.

–    firma unui fost consilier judetean PNL retinut de DNA pentru ca ar fi dat spaga un BMW ca sa vanda statului produse de 3 ori mai scumpe decat in hypermarket.  

–    firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti, colaborator al lui Sorin Ovidiu Vintu si invinuit in dosarul Petromservice.

- Publicitate -

–    compania fratilor Erbasu.

8.    1,3 milioane de euro pentru intretinerea semafoarelor catre o firma din grupul UTI a liderului UNPR, Tiberiu Urdareanu. La licitatie s-a prezentat doar firma castigatoare.

9.    Peste 860 de mii de euro pentru o firma apropiata fostului deputat PDL si sef al CJ Prahova, Florin Anghel.

10.    Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta.

11.    Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania e acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase.

12.    Aditional pentru alta firma acuzata in dosarul Pavaleanu. Patronul – unul dintre mituitorii baronului rosu de Prahova, Mircea Cosma.

Cat a cheltuit Badescu. Cu si fara TVA.

Primaria lui Badescu a acordat 37 de contracte de 86 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna peste 100 de milioane de euro cu TVA. Printre aceste contracte se numara insa si acorduri – cadru, ceea ce inseamna ca, in cazul lor, banii nu au fost dati inca in totalitate. Banii dati efectiv pana acum sunt 70 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna  87 de milioane de euro cu TVA.

Ce e un acord cadru

Un acord cadru este un fel de abonament incheiat de institutia publica. De exemplu, primaria semneaza un astfel de contract pe 3 ani pentru servicii de dirigentie de santier. Acordul cadru are o valoare maxima estimata – sa zicem – de 1 milion de euro. Apoi, primaria incheie cu firma respectiva contracte subsecvente atunci cand are nevoie de serviciile de dirigentie de santier, insa nu poate cheltui in perioada data mai mult de 1 milion de euro, atat cat s-a angajat prin acordul cadru. In schimb, poate cheltui mai putin decat maximul estimat. Nimeni insa nu stie in Romania cat anume se cheltuie prin acordurile cadru.

Cine e primarul Iulian Badescu

Iulian Badescu este primarul Ploiestiului din iunie 2012, cand a fost ales pe listele USL din partea PSD. Are 40 de ani, este casatorit si are doi copii.

Fost pedelist

In 2008 a fost ales senator intr-un colegiu din Prahova din partea PDL. In iunie 2010, Badescu a trecut la PSD. Baronul de Prahova, Mircea Cosma, l-a primit cu bratele deschise: ‘Va spun pentru prima data acest lcuru: eu am castigat presedintia Consiliului Judetean Prahova, prin vot uninominal, pentru ca am avut alaturi de mine doi consilieri – unul a fost familia mea si cel de-al doilea – Iulian Badescu’. Badescu este acum presedintele PSD Ploiesti si vicepresedinte al PSD Prahova.

A fost jurnalist

Potrivit propriilor CV-uri, Badescu a intrat in presa in 1995 ca redactor la editia de Prahova a ziarului Ziua, cotidian infiintat de Sorin Rosca Stanescu, aflat acum in penitenciar in urma unei sentinte de doi ani si patru luni in dosarul Rompetrol.

Angajatul unui patron arestat in scandalul Sun Oil

Intre ‘99 – 2000, Badescu a fost director la firma Sun Press din Ploiesti, care edita ziarul "Muntenia Telegraf" si revista "Oameni si Afaceri”. Cele doua publicatii erau detinute de omul de afaceri Liviu Nita. Potrivit portalului de investigatii de presa Riseproject, Liviu Nita a fost ‘arestat în 1999 şi condamnat pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei vechi, prejudiciind rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom) – atunci, întreprindere de stat. Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național în 2000. El a declarat procurorilor că banii alimentau conturile Partidului Democrat (actualul PDL), aflat la guvernare în acei ani. Legătura dintre Liviu Niță şi partid era chiar asociatul său din firma SunOil Company prin care s-a comis frauda: deputatul Corneliu Ruse – decedat în 2005. Investigaţia a condus şi la alţi lideri PDL: Radu Berceanu (atunci, ministrul Industriilor), Nicolae Stăiculescu (secretar de stat la Industrii) şi Gheorghe Albu (deputat şi trezorier PDL). Pentru toţi aceștia, procurorii au disjuns un dosar separat, dar nimeni n-a mai fost trimis în judecată’. Detalii aici.

Angajat al televiziunii lui Ghita

Potrivit propriului CV, intre 2007- 2008, Badescu a fost realizator de emisiuni la postul local Prahova TV. Statia este detinuta de Maria Ghita, mama deputatului Sebastian Ghita, si de Vlad Iacobescu, fratele lui Alex Iacobescu, mana dreapta a parlamentarului. Vezi detalii aici.

Alex Iacobescu este managerul Romania Tv. Potrivit propriei declaratii de avere, Sebastian Ghita l-a imprumutat pe Alex Iacobescu cu peste 94 de milioane de euro. Consultati declaratia de avere a deputatului Ghita aici.

Amic cu Ghita si cu Ponta

Portalul de investigatii media Riseproject si jurnalista Sorina Matei au publicat fotografii si un videoclip in care premierul Victor Ponta apare in tribune la un meci de baschet alaturi de deputatul Sebastian Ghita, mana dreapta a acestuia, Alex Iacobescu si primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu.

 

Ponta, Ghita, Alex Iacobescu si Iulian Bdescu, la un meci Asesoft

Ponta, Ghita, Alex Iacobescu si Iulian Bdescu, la un meci Asesoft

Foto: Facebook

Vezi mai multe foto aici.

Legatura dintre deputatul Sebastian Ghita si premierul Ponta a devenit notorie mai ales dupa ce liderul PSD a pierdut alegerile prezidentiale si a plecat impreuna cu Ghita prin discoteci, in Dubai. Vezi foto aici.

Dupa escapada din Dubai, Ghita a aruncat vina pierderii de catre Ponta a alegerilor prezidentiale pe fostul presedinte Ion Iliescu ceea ce a condus la demisia lui din PSD.

Badescu, sustinatorul Lukoil

In 2014, cand procurorii au pus sechestru pe activele rafinariei Lukoil din Ploiesti, primarul Iulian Badescu a fost unul dintre cei mai vehementi aparatori ai companiei rusesti.

Ghita a luat bani de la Lukoil via Golden Blitz

RiseProject a dezvaluit ca Lukoil a virat bani catre companii infiintate si detinute de catre Sebastian Ghita, prin intermediul companiei Euroconstruct patronata de Dan Besciu, anchetat de DIICOT, afacerist afiliat gruparii ‘Golden Blitz’, apropiata de Dorin Cocos si Elena Udrea. Detalii aici.

Sechestrul de la Lukoil, criticat de insusi Ponta

Premierul Victor Ponta le-a cerut procurorilor sa fie atenti atunci cand pun sechestre pentru ca afecteaza salariile angajatilor rafinariei. A doua zi, procurorii au ridicat partial sechestrul instituit la rafinaria Lukoil.  

Audiat la DNA

In urma cu un an, primarul Badescu a fost audiat ca martor la DNA in dosarul privind premierea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu 3 milioane euro.

Averea primarului

Potrivit declaratiei de avere, Badescu detine doua terenuri intravilane in Bucuresti, un apartament si o casa tot in capitala. A mai declarat bijuterii de peste 9 mii de euro si actiuni la patru firme: Cerbul, Bipress, Anton Art si Amkoval System. A declarat si credite de 250 de mii de euro.

1.

Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras

Banii merg catre:

–    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri

–    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari

–    firma de casa a baronului rosu al Brailei

–    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Primaria Ploiesti a inceput reabilitarea si modernizarea celor doua linii de tramvai din Ploiesti: 101 de la Gara de Sud la Spitalul Judetean si 102 de la Gara de Vest la Spitalul judetean. Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  – lucrarile presupun refacerea caii de rulare, a liniei aeriene de contact, a stalpilor de sustinere, amenajari ale statiilor de tramvai, colectarea si evacuarea apelor  si reabilitarea infrastructurii rutiere.

Contractele au fost atribuite prin licitatie. Se observa insa diferente foarte mari intre valorile initiale estimate ale contractelor si valorile finale. Ceea ce reprezinta – in opinia specialistilor in achizitii – posibili indicatori de frauda. Costul pe kilometrul reabilitat de linie de tramvai variaza intre 1,3 si 1,6 milioane de euro in functie de compania care face lucrarile.

 

6,8 milioane de euro – fonduri europene – pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre un patron care s-a plans de spagile piperate pentru contracte

31 ianuarie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de 6,8 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea a 4,55 km de linie de tramvai. Valoarea initiala a contractului a fost de peste 9,8 milioane de euro. Rezulta o diferenta fata de valoarea finala de 3 milioane de euro.

 

Marin Mindrila, patronul Mari Vila si primarul Ploiestului, Iulian Badescu (PSD)

Marin Mindrila, patronul Mari Vila si primarul Ploiestului, Iulian Badescu (PSD)

Foto: PSD

Castigatoare a fost firma Mari-Vila din Bucuresti. In anuntul de atribuire publicat pe SEAP, Primaria Ploiesti a precizat ca lucrarile ar putea fi subcontractate, insa ‘nu se cunoaste’ cat ar putea fi subcontractat. Compania Mari-Vila Com este detinuta de Stela si Marin Mîndrila.

In trecut, firma a beneficiat de contracte cu unele primarii PDL, insa in ultimii ani a castigat lucrari de la administratiile controlate de PSD.

Contracte cu Videanu si Apostu

Mari Vila a derulat contracte cu primaria Capitalei in mandatul lui Adriean Videanu si, in 2011, a castigat un contract de peste 27 de milioane de euro cu Primaria Cluj Napoca condusa atunci de Sorin Apostu (PDL), aflat acum in penitenciar. Contractul prevedea modernizarea liniilor de tramvai.

Contracte cu pesedistii

Tot in 2011, Mari Vila a derulat un contract de aproape 7 milioane de euro cu primaria Galati condusa de Dumitru Nicolae de la PSD. In decembrie 2012, a castigat un contract de 6 milioane de euro si cu primaria Craiova condusa de Olguta Vasilescu de la PSD. In 2013 a castigat si un contract de 10 milioane euro pentru inlocuirea sinelor de tramvai din Iasi, din nou o administratie locala condusa de PSD.

Patronul a acuzat valoarea ridicata a spagilor

Intr-un interviu acordat Jurnalului National in aprilie 2012, patronul firmei Mari Vila a acuzat 'parandaratul' piperat pe care firmele erau nevoite sa le dea ca sa obtina contracte:

 

  • "Domne, au innebunit de tot. S-a ajuns la 40%. Daca inainte erau 3-5 procente, acum s-a ajuns la 40%. Va dati seama ce insemna un 5% din 100 de milioane? Cinci milioane de euro… Iar azi se ajunge la 40-50 de milioane. Doar 20% este suma care se aloca pentru lucrari. E strigator la cer!" – a declarat patronul Mari Vila pentru Jurnalul National. Puteti citi tot interviul aici.

L-a reclamat pe pedelistul Negoita la CE

Patronul Mari Vila, Marin Mindrila, l-a reclamat la Comisia Europeana pe fostul primar PDL al sectorului 3, Liviu Negoita, dupa ce a pierdut o licitatie de peste 110 de milioane de euro pentru lucrari de infrastructura in 2009. Comisia nu a gasit incalcari ale legislatiei, asa cum a reclamat Mindrila. Detalii aici.

9,5 milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniei de tramvai merg catre o firma portocalie care s-a reorientat dupa alegeri

14 martie 2014: Municipalitatea a atribuit un contract de aproape 9,5 milioane de euro pentru reabilitarea a 5,85 km linie de tramvai. Se observa o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 2,4 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre firma Delta Antepriza de Constructii si Montaj 93 din Bucuresti. Compania este detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu.

Afaceri cu pedelistii

Compania a fost asociata in presa cu PDL, cand partidul era la guvernare. Potrivit Evz, Florea Diaconu a fost partener de afaceri cu Silviu Prigoană. Acelasi ziar mentiona ca Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Stefan Pirpiliu, a fost in conducerea firmei de constructii.

Acum, cu pesedistii

In ultimii ani insa, Delta ACM a castigat contracte cu administratiile PSD. In februarie 2013, Primaria Craiova i-a atribuit un contract de aproape 15 milioane de euro pentru constructia unui Water Park. In noiembrie 2011, o asociere de firme avand ca lider compania Delta ACM a incheiat un contract de aproape 27 de milioane de euro cu Administratia Străzilor din Primăria Capitalei condusa de Sorin Oprescu. Contractul pe 4 ani viza livrarea si montarea de mobilier stradal.

Alti 120 de mii de euro pentru Delta ACM

28 octombrie 2013: Primaria Ploiesti a semnat cu Delta ACM un act aditional de peste 120 de mii de euro pentru lucrari suplimentare la reteaua de canalizare din cartierul Bereasca.

Este al 6-lea aditional – acordat prin incredintare directa – la un contract pentru reabilitarea si modernizarea strazilor din acest cartier, semnat de fostul primar Andrei Volosevici de la PDL. Contractul initial de aproape 5,3 milioane de euro a fost atribuit prin licitatie tot companiei Delta ACM in aprilie 2011.

Aproape 4,4 milioane de euro – fonduri europene – pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre doua firme din Galati cu legaturi cu PSD. Una este firma de casa a baronului Brailei, a doua e controlata de un subsecretar de stat din Guvernul Ponta.

12 iunie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de aproape 4,4 milioane de euro pentru modernizarea a 3,32 km de linie de tramvai. Se inregistreaza o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 1,2 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre asocierea de firme Tancrad – Dorsalve – Virgfan cu lider al asocierii Tancrad din Galati.

Cine e firma Tancrad: o firma de casa a baronului rosu al Brailei, Gheorge Bunea Stancu

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, proprietarii firmei Tancrad din Galati sunt Cătălin-Cristian Stancic cu 10 % si mama lui de 76 de ani, Adriana-Elena Stancic cu 90%. Familia Stancic detine si firma Tancrad Construct Brăila. Aceasta companie are sediul in acelaşi loc cu Concivia, o firmă de constructii deţinută de presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Baronul PSD a fost reclamat la Parchet de Agentia nationala de integritate pentru conflict de interese după ce inspectorii ANI au constatat că Stancu a acordat 5 contracte de aproape 800 de mii de euro unor firme pe care le controla, inclusiv Concivia.

7 milioane de euro pentru deszapezire şi plombări numai in judetul Braila. La licitatie s-a prezentat doar castigatorul.

Compania Tancrad din Galati a câştigat în perioada 2011-2014 contracte de peste 7 milioane euro de la Consiliul județean Brăila. Toate contractele au fost castigate la licitatii publice organizate de CJ Braila la care a participat doar firma Tancrad.

Cine e Stancic, patronul firmei Tancrad. Relatii cu procurorii locali

Cristian Stancic este finul fostului procuror general al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, trimis in judecata de DNA in 2010 pentru trafic de influenţă, şantaj şi fals în declaraţii. Intre timp, procurorul Galca a decedat. Potrivit informatiilor din dosar, in aprilie 2009, procurorul general de la Galaţi, Dinu Galca, l-a sunat pe colegul lui de la Timişoara, Vasile Bâc si i-a cerut să verifice un dosar în care Cristian Stancic era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul Tribunalului Timiş. Ulterior discutiei, dosarul lui Stancic a fost inchis:

"Procuror Dinu Galca: Auzi, Vasile! Te rog frumos, am pe finul meu, dar nu ţi-am zis niciodată. Are acolo un dosar, dar… se pare că fac un pic de abuz ăştia de la Poliţie! L-au chemat pentru 1 aprilie, dar dosarul e din 2006. S-au dat soluţii, cred că şi răs-soluţii! Îs cu nişte oameni influenţi acolo, adversari pe nişte terenuri. În sfârşit! O să afli dacă te uiţi! Acum… a rămas iar… Deci, dosarul 308/P/2007.

Procuror Vasile Bâc: Mă uit să văd şi după aceea îţi spun eu care e treaba". Detalii aici.

Milionar local

Potrivit Forbes, in 2011, familia Stancic avea o avere estimata la 19-20 de milioane de euro.

Cine e firma Virgfan din Galati: o societate controlata de un  subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Compania apartine Maricelei Margarit, mama lui Mitica Marius Margarit, fost consilier judetean la Galati din partea UNPR si actual subsecretar de stat pentru transportul fluvial in cadrul Ministerului Transporturilor.

Mărgărit a demisionat la sfarsitul lui 2012 din UNPR si s-a inscris in PSD. El a fost asociat unic la firma Virgfan pana in 2010 cand si-a cesionat actiunile catre mama sa, Maricela Margarit. Potrivit declaratiei de avere din 2012, Margarit a imprumutat-o pe Maricela Margarit cu 750 de mii de lei. In 2011, el a  incasat un salariu anual de peste 7 mii de lei ca director general la Virgfan. Puteti consulta declaratia de avere din 2012 a subsecretarului de stat aici:

 

Ciasuri de mana

Ciasuri de mana

Foto: Captura de ecran

Potrivit declaratiei de avere din 2014, subsecretarul de stat a acordat doua imprumuturi catre doua persoane fizice: 820 de mii de lei catre Maricela Margarit si 1,5 milioane de lei catre Stefan Voinea. Tanarul politician PSD declara ca detine un Audi Q7 si ‘ciasuri de mana’ de 12 mii de euro.

Alte 10 milioane de euro pentru firma Tancrad

24 septembrie 2014:  Tancrad primeste un alt contract de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea a 6,93 km de linie de tramvai. Este o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de 3 milioane de euro. Lucrarile de sudura de peste 120 de mii de euro au fost subcontractate catre firma Ro-Thermit din cadrul Goldschmidt-Thermit Group Germania.

––––––––––––––––––––––––––––––

2.

23 de milioane de euro – fonduri europene – pentru Hipodrom si Parcul Vest merg catre compania fratilor Erbasu. La parc lucreaza si o firma acuzata de Curtea de Conturi ca a luat bani publici pentru servicii fictive

20 noiembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract de aproape 12 milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea si extinderea Hipodromului din Ploiesti. Exista o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de peste 1,4  milioane de euro.

Potrivit anuntului de atribuire publicat in SEAP, lucrarile presupun demolarea constructiilor existente si realizarea altora noi: tribune, grajduri, cabine, birouri, anexe. Se vor construi drumuri de acces, pista de trap si galop. Lucrarile au fost adjudecate de compania Constructii Erbasu.

21 august 2014: Municipalitatea a atribuit prin licitatie un contract de aproape 11 milioane de euro – fonduri europene – pentru constructia parcului Ploiesti vest.

Potrivit anuntului de atribuire publicat in SEAP , lucrarile presupun: plantarea de arbori, flori si gazon, amenajarea de – piste pentru biciclete, alei pietonale, locuri de odihna si contemplare, spatii pentru picnic, mese de sah, patinoar, ring de role, 3 fantani arteziene – fântâna Anotimpurilor, Cascada sub formă de arc de triumf şi Fântâna Ochi – sera inchisa, moara de apa cu scranciob, stâncărie artificială, foisor fanfare, zona pentru casatorii, locuri de joaca, terenuri de sport – si lucrari de constructie a unei cladiri administrative.

Se observa o diferenta foarte mare intre valoarea estimata si cea finala a contractului de peste 5,5 milioane de euro. In anuntul de atribuire se precizeaza ca lucrarile ar putea fi subcontractate, insa ‘nu se cunoaste’ cat ar putea fi subcontractat.

Contractul a fost atribuit catre asocierea de firme Constructii Erbasu – Pepiniera de Val D’yerres Deux – Drufec Cons CF cu lider de asociere Constructii Erbasu.

Cine e Constructii Erbasu

Firmele din grupul Erbasu apartin fratilor Alex si Cristian Erbasu. Averea lor este estimata de revista Capital la 34-35 milioane de euro. Cristian Erbasu este si presedintele Asociatiei societatilor din constructii. In martie 2013, locuintele fratilor Erbasu au fost perchezitionate in dosarul Radet.

Anul trecut, compania a incheiat contracte de peste 9 milioane euro pentru trotuare si parcari si cu Primaria Sectorului 6 condusa de Rares Manescu. Constructii Erbasu si o firma din grupul UTI al lui Tiberiu Urdareanu fac parte din asocierea care modernizeaza parcul Moghioros din Bucuresti in schimbul a 15 milioane de euro.

Cine e firma Drufec Cons CF: o companie acuzata de Curtea de Conturi ca a incasat aproape 1 milion de euro pentru servicii fictive.

Firma din Timisoara este administrata de Sorin Ioan Doda. Potrivit presei locale, compania a fost acuzata de Curtea de Conturi ca a incasat aproape 1 milion de euro pentru servicii fictive. Detalii aici.

––––––––––––––––––––––––––––––

3.

12 milioane de euro pentru credite

9 septembrie 2014: Primaria a accesat o linie de credit de aproape 18 milioane de euro de la CEC Bank. Municipalitatea va plati dobanzi si comisioane de 12 milioane de euro.

–––––––––––––––––––––––––

4.

11 milioane de euro pentru extinderea canalizarii merg catre firme anchetate de DNA si DIICOT. Una dintre ele duce la SOV

3 septembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cardu pe 4 ani cu valoarea maxima estimata de peste 11 milioane de euro pentru extinderea  canalizarii in Ploiesti.

Serviciile de proiectare de aproape 290 de mii de euro ar putea fi subcontractate. Un prim contract subsecvent de aproape 270 de mii de euro a fost incheiat in septembrie 2014.

Acordul cadru si contractul subsecvent au fost atribuite catre firma Alpenside din Bucuresti, fosta Util Construct Plus. Desi in anuntul publicat in SEAP este nominalizata doar firma Alpenside, presa locala a notat ca, in realitate, contractul a fost adjudecat de o asociere de firme avand ca lider firma Alpenside. E vorba de asocierea de firme Alpenside – Straco Group – Marconstruct Impex. Detalii aici.

Cine e Alpenside: o firma reclamata la DNA de Curtea de Conturi pentru ca a castigat bani din deszapezire, desi nu avea utilaje

Potrivit informatiilor de la Registrul Comertului, firma este detinuta de un offshore din Cipru, Alpenside Holding Ltd, cu sediul in Larnaca, strada Michail Georgiou nr. 70. Compania din Romania este administrata de Florin-Cristian Mihai.

Umbra lui Vintu

Firma s-a numit in trecut Util Construct Plus si era detinuta de Liviu Nitescu. Util Construct Plus a fost unul dintre actionarii postului Money Tv, alaturi de Sorin Freciu, unul dintre locotenentii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Potrivit presei locale din Buzau, firma Util Construct Plus, actuala Alpenside, a fost reclamata la DNA de Curtea de conturi care a descoperit  nereguli la contractele de deszapezire  pentru iarna 2011-2012 incheiate de Consiliul judetean Buzau. Firma a castigat peste 600 de mii de euro din deszapezire, desi nu avea utilajele necesare.

Cine e Straco Group: o companie anchetata de DIICOT pentru spalare de bani. Patronii, arestati la domiciliu

Patronii acestei firme, Vlad Ionel Vamesu, Alexandru si Traian Horpos, sunt anchetati de DIICOT pentru spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala, alaturi de patronul Euroconstruct 93, Dan Besciu. Prejudiciul se ridica la peste 7,5 milioane de euro. Detalii aici. Alexandru Horpos şi Vlad Ionel Vameşu au fost arestaţi la domiciliu.

Cine e firma Marconstruct Impex din Bragadiru: o firma de constructii implicata in accidentul de munca de la pasajul Baneasa in care si-au pierdut viata 3 muncitori.

Firma ii apartine Mariei Dogaru. Compania a lucrat la pasajul Baneasa dupa ce a subcontractat o parte din lucrari de la compania portugheza Lena. In 2009, Parchetul sectorului 1 a demarat o ancheta privind firma Marconstruct Impex dupa ce trei muncitori si-au pierdut viata intr-un accident de munca.

‘Executantul lucrarilor, firma Marconstruct Impex, nu a respectat devierea retelelor de apa si canalizare conform documentatiei tehnice de executie, respectiv nesprijinirea sapaturii pana la adancimea de sase metri’ – au notat reprezentantii Inspectoratul de stat in Constructii care au depus o plangere penala la parchet impotriva firmei Marconstruct. Firma a fost obligata in instanta la plata unor despagubiri catre urmasii celor trei muncitori decedati in accidentul de munca.

––––––––––––––––––––––––––

5.

2,4 milioane de euro pentru evaluari de bunuri. Unul dintre experti e acuzat de subevaluari, altul e evaluator RAPPS    

25 februarie 2013: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cadru cu valoarea maxima estimata de aproape 2,4 milioane de euro pentru servicii de evaluare si reevaluare bunuri.

Contractul a fost atribuit catre 3 firme: Fidox din localitatea Purcăreni, comuna Tărlungeni, judetul Brasov; Vertigo Valuation din Bucuresti; Trilitico Evaluari din comuna Blejoi, satul Ploiestiori, judetul Prahova.

Cine e firma Fidox din Brasov: expert al Primariei, acuzat de subevaluari – presa locala

Intre mai 2013 – octombrie 2014, Primaria Ploiesti a incheiat 19 contracte subsecvente de aproape 220 de mii de euro cu firma Fidox din Brasov, administrata de Ovidiu Panţel. In 2013, firma a raportat o cifra de afaceri de 200 de mii de euro, un profit de 97 de mii de euro si doar 2 angajati, desi cu un an in urma declarase o cifra de afaceri de numai 50 de mii de euro si un profit de numai 394 de euro. Potrivit jurnalistilor de la ziarul local Observatorul PH in baza subevaluarilor Fidox, primaria Ploiesti a vandut la preturi mici mai multe terenuri din oras.

Cine e firma Vertigo Valuation din Bucuresti: evaluator RAPPS

Potrivit Gandul, Vertigo Valuation face parte dintre cei 7 evaluatori care au semnat cu RAPPS un acord cadru pentru evaluarea imobilelor regiei in vederea vanzarii. In baza evaluarilor, RAPPS a vandut in decembrie 2013 sediile centrale ale PSD si UNPR catre cele doua partide la preturi de 2,5 ori mai mici decat valorau pe piata reala.

Potrivit Gandul, Vertigo Valuation este condusă de Raluca Ioana Dunăreanu de 27 de ani, jurista, fost asigurator la Astra. Dunăreanu detine 87 la suta si este asociata cu Marius Bogdan Şelaru, Adriana Ristea, Simona Caragea şi Gabriela Breaza.

–––––––––––––––––––––––––

6.

2,3 milioane de euro pentru dirigentie de santier catre firma unui fost director CNADNR cu legaturi cu fostul PD. Ex-directorul, acuzat in premiera: a dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei

28 septembrie 2012 : Municipalitatea a achizitionat cu aproape 110 mii de euro servicii de dirigentie de santier pentru lucrarile de la parcul Ploiesti Vest. Contractul a fost acordat prin licitatie firmei Irimat Cons din Ploiesti.

10 septembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract – acord cadru pe 4 ani cu o valoare maxima estimata de peste 2,2 milioane de euro pentru servicii de dirigentie de santier pentru obiectivele de investitii ale municipalitatii pe perioada 2014 – 2017.

 

Florin Goruneanu, patronul Irimat

Florin Goruneanu, patronul Irimat

Foto: Telegrama.ro

Contractul a fost atribuit catre firma Irimat Cons din Ploiesti. Intre  septembrie si decembrie 2014, Primaria a incheiat cu aceasta firma 9 contracte subsecvente de peste 260 de mii de euro. S-au contractat serviciile de dirigentie de santier pentru diferite obiective precum: reparatii curente sens giratoriu, modernizare strazi, cladire si spatii adiacente stadion Petrolul, terenuri de sport la scoli, consolidare Spitalul Ploiesti-Sectorul Oncologic.

Firma apartine lui Florin Goruneanu. Compania isi trece in palmares proiectarea soselei Transalpina.

Firma acuzata de primaria Craiova de intarzieri si abateri

Firma a derulat contracte si cu Primaria Craiova condusa de fostul primar Antonie Solomon. Potrivit unui document al Primariei Craiova, pe care il puteti consulta aici, Firma a fost acuzata de primarie ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, a intarziat depunerea documentatiei si a avut abateri de la respectarea normelor de securitate, sanatatea muncii si protectia mediului.

Compania unui fost director CNADNR

Florin Goruneanu a fost director general adjunct al CNADNR intre 2005 si 2007 cand Partidul Democrat a facut parte din Guvernul Tariceanu. Goruneanu a fost demis de fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban.

A dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei

Potrivit unei investigatii in exclusivitate HotNews.ro din 2010 fostul director Florin Goruneanu a fost presedintele unei comisii de licitatie care, in februarie 2007, a atribuit un contract de 3 milioane de euro unei firme ce s-a infiintat dupa castigarea licitatiei. Actionarii firmei erau trei britanici angajati pe post de consilieri la CNADNR.

Legaturi cu PD

Potrivit presei centrale, Florin Goruneanu si Aurel Balut, director general adjunct si, respectiv, director general al CNADNR in 2005 au fost angajati inainte de alegerile din 2004 la firma Consitrans patronata de Eduard Hanganu. Firma era considerata in acea perioada drept apropiata de Partidul Democrat. Detalii aici.

Irimat Cons a castigat pe finalul anului trecut un contract de asistenta tehnica de 380 de mii de euro la Consiliul Judetean Constanta, condus de baronul PSD Nicusor Constantinescu. Firma a fost asociata si cu Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.

–––––––––––––––––––––––––

7.

1,7 milioane de euro – acte aditionale prin incredintare directa – la contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor 

Banii merg catre:

–    Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.

–    firma unui fost consilier judetean PNL retinut de DNA pentru ca a dat spaga un BMW ca sa vanda statului produse de 3 ori mai scumpe decat in hypermarket.  

–    firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti, invinuit in dosarul Petromservice.

–    compania fratilor Erbasu.

Primaria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a contractat lucrari suplimentare de anvelopare a blocurilor cu polistiren expandat, spuma poliuretanica si vata minerala bazaltica. E vorba de acte aditionale incheiate prin incredintare directa la contracte atribuite in decembrie 2011 de fostul primar Andrei Volosevici (PDL). Atunci au fost incheiate 4 contracte de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea termica a 46 de blocuri din cartierele Vest, Malu Rosu si Nord cu firmele Delta ACM 93, Licofrig, Geluval Stor, Construcţii Erbaşu şi IPM Partners România. Detalii aici.

Peste 1 milion de euro merge catre Delta ACM

21 noiembrie 2012: Primaria condusa de Iulian Badescu a semnat 4 acte aditionale de 740 de mii de euro cu firma Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu la contractele din 2011 pentru izolarea termica a blocurilor din cartierele Vest si Malu Rosu.

7 decembrie 2012: alt aditional de aproape 270 de mii de euro incredintat acestei firme.

Delta ACM face si canalizarea in cartierul Bereasca

7 august 2012: Primaria Ploiesti a semnat un aditional de 16 mii de euro la un contract din 2011 de peste 5 milioane de euro pentru modernizarea canalizarii din cartierul Bereasca. Atat contractul mama, cat si actul aditional au fost acordate companiei Delta ACM 93. 

140 de mii de euro pentru anveloparea blocurilor merg la firma unui fost consilier judetean al PNL.

26 noiembrie 2012: Primaria Ploiesti a incheiat un aditional de peste 140 de mii de euro cu firma Licofrig din localitatea Sacele, judetul Brasov.

Potrivit procurorilor DNA, firma este controlata de fostul consilier judetean Matei Gavril de la PNL.

In 2013, Matei Gavril era seful PNL Sacele. Potrivit propriei declaratii de avere, Gavrila a fost director general la Licofrig Sacele pana la iunie 2012. In februarie 2014, Matei a fost retinut de DNA, impreuna cu sefa de la Direcția de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Virginia Martin, intr-un dosar de spagi pentru contracte de achizitii la preturi mari. Potrivit procurorilor, prin intermediul firmelor Licofrig si Frigomat, fostul consilier PNL Matei Gavril a vandut Directiei conduse de Virginia Martin mai multe produse la preturi chiar si de 3 ori mai mari decat costau in supermarketuri: centrale termice, sobe, cutii frigorifice, roboţi de bucătărie, drujbe, maşini de spălat. Intre firmele lui Matei si Protectia Copilului Brasov au fost incheiate ilegal 32 de contracte prin incredintare directa, sustin procurorii. Prejudiciul este de peste 56 de mii de euro:

“Produsele au fost achiziţionate de către Licofrig din supermarketuri sau de la diferite societăţi de profil, apoi au fost facturate către Frigomat, această din urmă societate întocmind apoi facturile de livrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Braşov, prin majorarea implicită a preţului de vânzare. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, Martin Virginia, director general a primit de la Matei Gavril, în cursul lunii ianuarie 2013, un autovehicul marca BMW X3, proprietatea societăţii favorizate Licofrig Săcele. Pentru a ascunde folosul, la data de 4 martie 2013, Licofrig Săcele a întocmit o factura și o chitanță care consemnează, în mod nereal, că autovehiculul marca BMW X 3 i-a fost vândut soţului inculpatei Martin Virginia, la un preţ de 43.573 lei, bani ce ar fi fost plătiți societății respective.’ – arata procurorii DNA.

Peste 40 de mii de euro pentru izolare termica a blocurilor merg catre firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti

24 octombrie 2012: aditional de peste 42 de mii de  euro atribuit firmei IPM Partners Romania din Ploiesti. Managerul din România al IPM Partners este Ion Antonio Tache, un fost colaborator al lui Sorin Ovidiu Vintu.

Ion Tache

Ion Tache

Foto: Lions-club.ro

Tache a fost director adjunct de productie la PSV Company, fosta Petromservice. In 2011, el a fost invinuit de infracţiuni economice în dosarul Petromservice, alaturi de Sorin Mihai, fost vicepresedinte al PDL Prahova in perioada in care Iulian Badescu era la democrati liberali. Sorin Mihai este finul sindicalistului Liviu Luca, amic si partener de afaceri cu Vintu.

IPM Partners Romania in asociere cu Habau Pipeline Systems România si Inspet din Ploieşti au realizat gazoductul Iasi-Ungheni. Detalii aici.

Tache este si consulul onorific al Lituaniei la Ploiesti. Vezi aici.

Aproape 80 de mii de euro merg la compania de constructii a fratilor Erbasu

24 octombrie 2012: Primaria Ploiesti a incheiat un aditional de peste 78 de mii de euro la contractul din decembrie 2011 pentru reabilitarea termica a blocurilor din cartierul Nord, strada Gageni. Aditionalul si contractul initial, atribuite firmei Constructii Erbasu.

 

380 de mii de euro pentru reabilitarea termica a blocurilor catre firma Geluval Stor

6 decembrie 2012: Primaria Ploiesti a semnat 2 aditionale de 380 de mii de euro la contractul privind reabilitarea termica a blocurilor din cartierul Malu Rosu. Castigatoare a fost firma Geluval Stor din Ramnicu Sarat. Firma apartine lui Valentin Turloiu. Director general este Gelu Marian Turloiu.

––––––––––––––––––––––––––––

8.

1,3 milioane de euro pentru intretinerea semafoarelor catre o firma din grupul UTI a liderului UNPR, Tiberiu Urdareanu. La licitatie s-a prezentat doar firma castigatoare

23 iulie 2012: Municipalitatea a atribuit prin licitatie la care s-a prezentat doar firma castigatoare un acord cadru pentru intretinerea si instalarea de semafoare. Contractul are o valoare maxima estimata de peste 1.3 milioane de euro.

Firma care si-a adjudecat contractul este Selas Traffic din Ploiesti. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Selas Traffic a fost integrata in cadrului grupului UTI. De altfel, intre octombrie 2012 – iunie 2014, primaria Ploiesti a semnat 9 contracte subsecvente de aproape 1,2 milioane de euro cu UTI Grup.

Grupul este detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Cu o avere estimata la peste 100 milioane euro, Urdareanu este presedintele Departamentului energie, resurse si politici industriale al UNPR, partidul infiintat de vicepremierul Gabriel Oprea.

DNA: Reprezentantii UTI i-ar fi dat spaga lui Uioreanu

In dosarul sefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, procurorii DNA sustin ca un reprezentant al UTI l-a mituit pe oficial pentru a primi contracte pe bani publici.

––––––––––––––––––––––––––

9.

Peste 860 de mii de euro pentru o firma apropiata de fostul deputat si sef al CJ Prahova, Florin Anghel 

7 februarie 2013: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cadru cu valoarea maxima estimata de peste 860 de mii de euro pentru servicii de cadastru si topografie.

Contractul a fost atribuit catre firma Protelco din Campina. Intre februarie 2013 – decembrie 2014, primaria a incheiat cu Protelco 19 contracte subsecvente de peste 63 de mii de euro pentru aceste servicii.

Din actionariatul Protelco a facut parte si fostul sef al CJ Prahova

 

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma are urmatorii actionari: Sorin Ioncu – 31 %, Ovidiu Popescu – 4,5 %, Dumitru Ovidiu Negreanu – 55 %, Jean Radu – 1,6 % si Cristian-Alexandru Manea – 7,5 %. Din actionariatul firmei a facut parte si Florin Anghel, insa el a iesit din firma in august 2004 dupa ce a devenit seful CJ Prahova din partea PUR. Ulterior, Anghel a devenit deputat PDL in legislatura 2008-2012.

Anghel, un campion al contractelor cu statul

Potrivit jurnalistului din Ploiesti, Sebastian Ignat, colaborator Riseproject, in 2007, Florin Anghel a castigat o licitatie pentru extinderea canalizarii in orasul Boldesti-Scaieni. La licitatie au participat firma Protelco si o alta companie din Campina, Cirex. De notat ca Florin Anghel este si el din orasul Campina. Detalii aici.

 

Protelco, ‘iepure’ la licitatii pentru firmele lui Anghel

O situatie similara se regaseste si la o alta achizitie facuta in 2007 de una dintre firmele lui Florin Anghel, Fibec Holding. Potrivit unui articol din presa locala preluat de HotNews.ro, Fibec Holding a lui Florin Anghel, pe atunci presedinte al CJ Prahova, a castigat licitatia organizata de Primaria Secaria pentru vanzarea mai multor  hectare de pasune. La licitatie au participat alte doua firme din Campina: Cirex si Protelco.

Conflict de interese

Potrivit jurnalistilor, firma Protelco din Campina a castigat mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean Prahova pe vremea lui Florin Anghel. Un contract a vizat Planul Urbanistic Zonal al unui nou cartier, Tatarani.

–––––––––––––––––––––––––––

10.

Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie fondata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta

17 iulie 2012: Primaria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a atribuit prin incredintare directa un contract de peste 75 mii de euro pentru servicii informatice catre compania Asesoft International din Ploiesti.

22 mai 2013: Municipalitatea a atribuit prin incredintare directa un alt contract de peste 100 de mii de euro pentru servicii informatice companiei Asesoft International.

12 mai 2014: Asesoft International primeste un alt contract de peste 100 de mii de euro.

Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  – primaria a justificat alegerea acestei proceduri de achizitie publica sustinand ca ‘serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate’.

 

O companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta

Portalul de investigatii media Riseproject a scris pe larg si detaliat despre actionariatul Asesoft International. Grupul a fost fondat in 2001 de Sebastian Ghita. 10 ani mai tarziu, Ghita a iesit din actionariatul companiei, insa pachetul majoritar de 94 de procente a fost preluat de un offshore din Cipru reprezentat de Sorin-Adrian Chirilă, varul sotiei deputatului. Compania din Ploiesti este administrata de varul Chirila si cumnatul Cristian Anastasescu. De altfel, numele lui Anastasescu este trecut in anuntul publicat de primarie in SEAP.

Asadar, grupul de firme Asesoft International a ramas o afacere a familiei Ghita. Detalii aici.

Deputatul controleaza prin rude si prieteni mai multe companii. Riseproject  a scris in detaliu despre ele.

Prin firmele sale, deputatul a reusit sa obtina “o felie” mare din contractele IT ale autoritatilor de stat din Romania. Citeste aici o investigatie Gandul.

Firmele fondate de Ghita au facut afaceri inclusiv cu unitati ale SRI, el fiind secretarul comisiei parlamentare de control al Serviciului.

–––––––––––––––––––––––––––

11.

Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania, acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase27 iulie 2012: Primaria Ploiesti a incredintat lucrari suplimentare de renovare la scoala Rares Voda printr-un aditional de 56 de mii de euro. Banii au ajuns la firma Conti din Ploiesti. Contractul initial de 740 de mii de euro a fost castigat de aceeasi companie.

2 august 2012: Municipalitatea ploiesteana a semnat cu firma Conti un act aditional si la contractul privind lucrarile de reabilitare a Grupului Scolar Petrol Teleajen. E vorba tot de 56 de mii de euro. Contractul initial de 1,4 milioane euro a fost semnat de fostul primar Andrei Volosevici (PDL).

Firma, urmarita penal

Firma este detinuta de catre Dragos Ionescu si este urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani in dosarul in care a fost arestat fostul consilier de la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, fost sef al PSD Plopeni. Puteti consulta un document din aceasta ancheta a Parchetului de pe langa Curtea de apel Ploiesti aici.

Patronul, arestat preventiv

In 2014, Dragos Ionescu a fost arestat preventiv in acest dosar cu prejudiciu de 35 de milioane de euro. In acelasi caz a fost pus sub acuzare si Razvan Alexe, inculpat si in dosarul de coruptie al baronului de Prahova, Mircea Cosma.

Firma de casa a familiei Cosma

Firma Conti este abonata la contractele cu autoritatile locale din Prahova:

 

 

Primarul Iulian Badescu si seful CJ Prahova, Mircea Cosma

Primarul Iulian Badescu si seful CJ Prahova, Mircea Cosma

Foto: Observatorulph.ro

 

“Conti este asociată cu deputatul PSD, Vlad Cosma. O arată chiar declaratia acestuia de avere. Potrivit documentului, Vlad Cosma a vândut către Conti partea sa de 19 % dintr-un imobil situat în Ploiesti. Suma: 134 de mii de euro. Blocul de birouri situat pe strada Stefan Greceanu din Ploiesti a fost construit în urma unei investitii comune a deputatului cu firma Conti, cu care, altminteri, împarte acum acelasi dosar penal”, a notat Rise Project. Vezi declaratia de avere a deputatului din 2012 aici.

In 2013, compania a incheiat, in asociere cu UTI Grup, un contract de aproape 1 milion de euro cu Consiliul Judetean Prahova, condus de Mircea Cosma, tatal deputatul PSD Vlad Cosma.

Un om al fostei Securitati, legatura intre Sebastian Ghita si Roberta Anastase

RiseProject mai nota urmatoarele in 2014: “În sfârsit, cenzorul firmei Conti este domnisoara Liliana Petrescu, 34 ani. Liliana e fiica cea mică a lui Petre Petrescu, ultimul sef al Securitătii Prahova si, mai târziu, director la Petrotrans pe timpul lui Adrian Năstase. Acolo, Petrescu-senior l-a avut consilier si adjunct pe prietenul său de-o viată, Cornel Anastase. Adică, pe tatăl Robertei Anastase, sefa PDL Prahova. Semnificativă în biografia lui Petre Petrescu este si consilierea lui Sebastian Ghită, prin firma Liprest Consultantă din Bucuresti.” Detalii aici.

Aditional pentru lucrari de canalizare catre o firma partenera

24 septembrie 2012: Primaria a semnat un aditional de 10 mii de euro la contractul pentru lucrarile de realizare a sistemelor de canalizare, a retelei de curent si a unei parcari in cartierul Libertatii. Contractul principal a fost adjudecat in 2010 pentru aproape 630 de mii de euro.

Firma castigatoare a contractului principal si a actului aditional este Montin din Ploiesti. Montin a castigat, alaturi de Rominserv, Conti si Nicons, un contract de 13 milioane de euro – fonduri europene – pentru extinderea retelei de canalizare in orasele Baicoi, Urlati si Plopeni.

Firma Montin ii are ca actionari pe Nicolae Lupu – 32%, Toma Dragan – 16%, Alina Pais  – 22 % si actionari tip lista 29 %.

––––––––––––––––––––––––-

12.

Aditional pentru o alta firma acuzata in dosarul Pavaleanu. Patronul – unul dintre presupusii mituitori ai baronului rosu de Prahova, Mircea Cosma

8 octombrie 2012: Primăria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a semnat  un act aditional de 67 de mii de euro la un contract ce viza constructia unei parcari. Contractul initial din 2011 a fost de 450 de mii de euro.

Castigatoare a fost desemnata firma Star T & D din Blejoi, judetul Prahova. Firma este detinuta de Ion Dumitru. In Prahova, societatea este recunoscuta pentru contractele cu statul pe care le-a obtinut de-a lungul timpului. Ion Dumitru este unul dintre denuntătorii din dosarul de coruptie în care a fost trimis în judecata baronul rosu de Prahova, Mircea Cosma:

"În perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cosma Mircea, a pretins şi primit de la denunţător sume de bani disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate de către firma Star T & D  către Marconstruct Company, lucrări pe care aceasta din urmă nu le-a executat, în sumă totală de aproape 1,2 milioane de euro", sustine DNA in rechizitoriu.

Ion Dumitru a fost si el trimis in judecata in dosarul fostului consilier al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu. Firma Star T&D a intrat in insolventa si este urmarita penal pentru evaziune fiscal si complicitate la spalare de bani.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Președintele Iranului a dispărut în urma unul accident de elicopter

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a fost implicat într-un accident...

Realizările primarului Timișoarei vs realizările primarului Ploieștiului. Zici că e o glumă proastă…

Campania electorală pentru alegerile locale a început peste tot....

ANAF modifică „Adeverința de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dulceață de trandafiri rețetă de sezon – by chef Dan Neagu, vlog La Culinaria, Restaurant Bulevard Ploiești

A venit sezonul trandafirilor iar pentru iubitorii de dulceață...

Președintele Iranului a dispărut în urma unul accident de elicopter

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a fost implicat într-un accident...

Realizările primarului Timișoarei vs realizările primarului Ploieștiului. Zici că e o glumă proastă…

Campania electorală pentru alegerile locale a început peste tot....
- Publicitate -