La Halele Centrale din Ploiești e greu și să repari o ușă. Dacă tot se face dezinfecție în piață, n-ar merge și o deparazitare prin birouri?

0

Exista pe ruta de navetă între Ploiești și satul copilăriei mele o periferie a unei comune formată din câteva case extrem de sărăcăcioase, la limita prăbușirii, case care nu aveau nici garduri care să le delimiteze proprietatea. Erau așa…ca un argument că se poate și mai rău decât condiția noastră oricum mizeră. Și mai era și un om ce urca adesea în autobuzul nostru, după gurile rele ale navetiștilor, singurul care muncea din acel cartier.

După o perioadă, probabil într-un proiect pe care și-l dorea finalizat, a apărut o poartă făcută destul de nepriceput, din uluci vechi, strâmbe, posibil căpătate. Doar poarta, fără gardul ce ar fi trebuit să dea sens efortului. Totuși omul nostru de fiecare dată când era lăsat în dreptul casei prim amabilitatea șoferului pentru că stația era destul de departe se îndrepta către casă deschizând și închizând cu grijă poarta, spre amuzamentul navetiștilor.

Și cum oamenii găsesc adesea puterea de a-si depăși eșecul prin accentuarea eșecului celorlalți, existau de fiecare dată voci care spărgeau liniștea strigând către șofer:„ oprește-l bă și p-ăsta la poartă”!

Există azi în municipiul nostru drag, o clădire emblematica, Halele Centrale, ce ar putea fi motiv de mândrie pentru noi. Dar, prin grija celor care au administrat-o în timp, păstrează spre disperarea noastră  dovezi ale neputinței și tot atâtea argumente că e posibil și mai rău.

Nu avem uși. Sau avem, dar nu sunt funcționale.

Și vara nu plânge nimeni dar ne ia deja cu frisoane doar la gândul că iarna este la ușă. La ușa Halei care se încăpățânează să rămână deschisă. Am scris de mai multe ori despre asta. S-au schimbat directori, administrații, însă neputința rezistă.

Citește și Imaginea neputinței directorilor Hale și Piețe SA Ploiești. Nu sunt în stare să dispună reparația unor uși! FOTO

Directorii fac proiecte, desenează, plătesc studii, dau termene iluzorii. Nu avem uși funcționale domnilor și costurile cu energia termică vor spulbera bruma de profit a oricui.

Pentru că da, Halele au avut și sistem propriu de încălzire care a fost lăsat în degradare. Până în prezent singura realizare e că au mai fost angajați niște inspectori. Putem încerca cu lucruri mici? Niște uși, ceva mai multă curățenie, o gospodărire în interesul tuturor?

Pentru majoritatea ploieștenilor confruntați deja cu alte probleme, ușa noastră pare un moft. Pentru proaspeții directori va fi un examen greu. Oare dacă ușile de la casele dânșilor nu ar funcționa ar găsi soluții?

Aflăm dintr-un comunicat oficial că există în derulare o acțiune de dezinfecție în piețe. Aș sugera o amplă campanie de DEPARAZITARE prin birouri.

FOTO Așa arată ușa nefuncțională de pe o laterală a clădirii, cea de la intrarea principala nu merge de mai bine de un an!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău