- Publicitate -

Ești nemulțumit de locul de muncă? Ești nemulțumit că îți pleacă angajații sau că nu mai lucrează ca înainte? Iată cum poți rezolva problema, indiferent de care parte a baricadei ești

Avem o problemă la nivel național, o problemă a forței de muncă. Dacă până acum ceva vreme lucrurile stăteau invers, adică aveam o problemă a locurilor de muncă, acum lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: avem locuri de muncă dar nu are cine să le ocupe.

Din ce în ce mai mulți angajatori se plâng că nu-și pot ține oamenii. „Avem lucrări, dar nu avem cu cine le face!”, este fraza pe care o auzi cel mai des când stai de vorbă cu un angajator, fie el mare sau mic.

Oamenii pleacă, se mută între o companie și alta. Este frustrant pentru angajatori: „După ce a învățat meserie la mine, pleacă în altă parte! Unde e loialitatea?”

Din ce în ce mai mulți angajatori se văd în situația în care angajații le pleacă, sau nu mai dau randament, și nu înțeleg care este problema. Nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă…

Păi, nu știu cum să explic, dar „dragostea (loialitatea) trece prin stomac”, așa, ca principiu de bază.

Cum era înainte

A fost o vreme, până nu demult, când era criză a locurilor de muncă. Dacă aveai job, erai fericit. Nu mai conta cum, în ce condiții, cât aveai pe contract și cât luai în mână. Un job stabil era mană cerească.

Atunci angajatorul mergea pe ideea: „N-am de unde să-ți dau mai mult! Vrei să pleci? Poarta e deschisă. Stau 3 la coadă (cel puțin) pentru postul tău! Mâine, dacă vreau, aduc altul pe un salariu la jumătate față de cât îți dau ție!”.

Și angajatul lăsa privirea în pământ și se ducea și-și vedea de treabă, uitând că îi trecuse razant prin minte că, după atâția ani, poate cere o mărire de salariu sau 3 zile în plus de concediu.

Se pare că majoritatea angajatorilor au rămas ancorați în acele vremuri, nu au evoluat. „Căci eu în lumea mea mă simt / Nemuritor și rece…”, cum zicea Eminescu. Așa se consideră încă angajatorii: nemuritori și reci.

Cum este acum

Lucrurile s-au schimbat radical în ziua de astăzi, și nu în avantajul angajatorilor, ci în cel al angajaților.

În momentul de față, dacă un angajat cu vechime pleacă de la actualul loc de muncă, angajatorului îi va fi foarte greu să îl înlocuiască. De ce? Foarte simplu. Durează ani până formezi un om. Unul nou care vine o ia de la capăt. Și unde mai pui că nou-venitul are mentalitatea modernă: Întâi să văd ce-mi iese și apoi discutăm ce am de făcut!

Puși în fața noii situații, angajatorii nu știu cum să reacționeze. Parcă nu le vină să creadă că au căzut de pe piedestal, că nu mai sunt ei cei care au toate armele. Și se trezesc că rămân, într-adevăr, în lumea lor… singuri.

Citește și: Ce pot face angajații dacă angajatorul a intrat în insolvență și nu mai plătește salariile

Nu înțeleg de ce le pleacă oamenii, nu înțeleg de ce angajații lor rămași nu se mai dau peste cap pentru a munci ca înainte, sunt pur și simplu depășiți de situație.

Dacă înainte angajatul muncea peste program și normă doar ca să își păstreze locul de muncă, acum nu mai face asta. De ce? Pentru că nu mai are motivație, este simplu. Oricum angajatorul nu are cum să-l dea afară pentru că nu are înlocuitor. Angajatul știe asta, angajatorul știe asta și, cu toate acestea ambii se învârt într-un cerc vicios.

Ce e de făcut?

Ce pot face angajații nemulțumiți în noua situație

Păi, întâi de toate, trebuie să aducă la cunoștința angajatorului că sunt nemulțumiți. Dacă nu spui, angajatorul de unde vrei să știe?

Nu merge cu „Dar nu vede că sunt nemulțumit?”. Răspunsul este că NU, nu vede. Sau, dacă vede, merge pe ideea „poate îi trece fără să fac nimic” și atunci se face că nu vede.

Expunerea nemulțumirilor este primul pas. Nu este o garanție că acestea se vor rezolva, să nu uităm că mai există totuși angajatori ancorați puternic în vremurile apuse. Dar, încercarea moarte n-are.

Dacă în urma unei discuții față în față nu se găsește o cale de rezolvare amiabilă, angajatul poate începe să își caute un nou loc de muncă. Cu siguranță nu îi va fi foarte greu să găsească, ba chiar în condiții mai avantajoase decât la cel actual.

Companiile care angajează în ziua de astăzi au studiat foarte bine trendul și știu cum să „fure” angajații valoroși.

Ce pot face angajatorii pentru a-și păstra oamenii

În primul rând ar trebui să coboare cu picioarele pe pământ, ca să zic așa…

Ar trebui să accepte faptul că, de acum încolo, cel puțin până la o nouă inversare a raportului de forțe, trebuie ei să facă tumbe ca să dea bine în fața angajaților.

Citește și: Reglementări noi pentru protecția românilor care muncesc sau caută un loc de muncă în străinătate

Până nu demult, angajatorul nu trebuia să facă nimic pentru a-și păstra oamenii. Acesta trebuie să realizeze că acest lucru nu mai este valabil.

Am zeci de ani în câmpul muncii. Niciodată, în viața mea de angajat la privat, nu am primit nimic fără să cer. Nici mărire de salariu, nici zile libere suplimentare, nici remunerație proporțională cu volumul de muncă.

Periodic volumul de muncă se mărește, dar niciodată nu a venit nimeni să spună: Ai asta de făcut în plus, asta înseamnă că și salariul tău crește cu 10 lei. Nu. De fiecare dată toată discuția s-a oprit la: Ai asta de făcut în plus!

La stat angajații primesc periodic măriri de salariu fără să fie puși în situația de a cere. La privat, niciodată nu se întâmplă asta!

Cum arată viitorul

Angajatorul privat român încă merge pe burtă! Cât timp angajatul nu deschide gura, nici el nu ia vreo măsură în avantajul acestuia. Și, de fapt, această lipsă de acțiune, este una care avantajează angajatorul.

Acei angajatori care vor realiza rapid că trebuie să își schimbe comportamentul față de angajați, vor fi cei care vor avea cel mai mult de câștigat în viitor.

Până când „fidelizarea angajaților” nu va fi scopul companiei, migrarea forței de muncă nu va fi oprită. Și angajatorii se vor trezi că oamenii, în care au investit timp de ani de zile, pleacă să aplice ce au învățat la ei în altă parte. Și alții, mai oriențați spre această fidelizare vor avea de câștigat în detrimentul lor.

Pe scurt: Angajatori, vreți să vă păstrați oamenii buni? Dați 2 lei în plus la salariu fără vreun motiv anume, dați o zi liberă în plus la concediul anual, recompensați financiar munca suplimentară fără să așteptați să vi se ceară acest lucru! Veți fi surprinși de rezultate.

Știți cum am ajuns la această concluzie? În momentul în care i-am dat menajerei mele 10 lei în plus fără să îmi ceară și am anunțat-o că așa va primi la fiecare vizită de acum încolo. „Mulțumesc! Chiar nu știam cum să spun că aș vrea ceva bani în plus…”, a fost răspunsul ei. Și mulțumirea s-a văzut imediat în calitatea curățeniei.

Dacă nu puteți face asta, nu vă mirați că vă pleacă oamenii sau că nu mai fac decât strict munca din „fișa postului”. Numai voi puteți opri migrarea forței de muncă, numai voi vă puteți păstra oamenii buni! Schimbați-vă mentalitatea și nu veți avea decât de câștigat!

Încearcă cineva?

P.S. Articolul de față se adresează angajaților și angajatorilor din mediul privat și doar lor.

Sursa foto: TheSpruce

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Noi beneficii pentru procurori și judecători: Ratele la casă ar urma să fie suportate de toți românii

Fiecare dintre noi ar putea plăti ratele pentru casele magistraților și grefierilor. Asta prevede un proiect de lege aprobat ieri în comisia juridică a...

Modificări ale Codului Muncii: Noi zile libere pentru angajaţi și variante flexibile de lucru

Apar mai multe modificări la Codul Muncii, adoptate de Camera Deputaţilor, după ce mai multe directive europene ar fi trebuit transpuse în legislația noastră...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Tonsciuc, consilier local: „Am înghețat de frig în casă” – Podcast Generația lui John

John Cristea îl are invitat la Podcast Generația lui John pe consilierul local, Mihai Tonsciuc, alături de care discută despre problema apei calde din...

Alte cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, cercetat deja pentru agresiune sexuală

În acest weekend, încă cinci tinere au depus plângere în acest weekend împotriva preotului Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală. Judecătorii Tribunalului...

Podul de cale ferată de peste râul Prahova va fi demolat prin explozie. Construcția reprezintă un real pericol pentru circulația de peste DN1

Podul de piatră...se va dărâma! Mai exact podul de cale ferată de peste râul Prahova, dintre Câmpina și comuna Poiana Câmpina. Construit în 1974,...

Locuința din Pipera a manelistului Tzancă Uraganul a fost spartă de hoți

Cântărețul de manele, Tzancă Uraganul, oferă 10.000 de euro recompensă celui care îl va ajuta să îi găsească pe hoții care i-au jefuit vila...

Stadioanele pline din România merită mai mult decât minifotbalul oferit de burleanu (cu b mic!). Cât mai stă unde nu-i e locul?

Te uiți la ce se întâmplă la meciurile Petrolului, FCSBului, Craiovei (ambele), Rapidului, Clujului (ambele) și vezi cum lumea umple stadioanele, dornică să vadă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -