Uciderea ursului Arthur sau satul fără câini numit România

0

Ai chinuit un câine sau o pisică? Îți sare poliția în cap și plătești pentru asta. Absolut corect! Ai ucis ilegal un urs, mai ești și cetățean străin, mai ai și titlul nobiliar de prinț, nu pățești nimic. Cine să te ia de urechi?

De două zile citesc peste tot despre uciderea ursului Arthur, poate cel mai mare exemplar din România, acest sat fără câini. Recunosc sportiv că sunt alte subiecte pe care le consider mult mai importante, asta dacă iau cazul ursului doar ca pe un caz izolat, unul categoric dur, dar care nu inflențează bunul mers al treburilor din minunata noastră țară/colonie. Este sau nu așa?

La o privire mai atentă asupra contextului, realizezi că problema este mai gravă decât pare, arătând în ce fel de sistem trăim. Nu suntem singura țară în care se comit astfel de fapte la care autoritățile nu intervin ferm, pentru că tot autoritățile le favorizează, fie printr-o dispoziție temporară, fie printr-o modificare legislativă cu dedicație.

Localnicii din habitatul ursului Athur ”s-ar fi plâns” că animalul îi terorizează și se înfruptă din gospodăriile lor. Imediat, i s-a permis unui cetățean străin să omoare ursul. Context convenabil pentru aparența legalității. Doar că, întrebați despre ceea ce făcea ursul în realitate, sătenii spun că ar fi vorba despre o altă ursoaică, una cu pui, care mai dă câte o tură prin gospodării, nicidecum de superbul exemplar de mascul Alfa, care nu prea ieșea din pădurea lui.

Și dacă era Arhur cel care făcea boacăne, se putea rezolva cu o relocare, nu cu uciderea sa. Dar nu a existat nicio cerere de relocale, ci doar una de trofeu.

Gabriel Păun, președinte Agent Green și consilier onorific al premierului: Avem scrisoarea de la fermierul Bersan Gheorghe, de la care a pornit derogarea. I-am pus scrisoarea în față și l-am întrebat dacă e scrisul domniei sale. „Da, pare că da”. „Puteți să ne citiți, vă rugăm!”. Nu a putut să-și citească propria scrisoare. Nu a putut! Asta m-a speriat foarte tare. Acolo, de două ori scrie „ursoaică agresivă”.

Derogarea a fost dată pentru un exemplar din specia urs. Fără sex. Cred că este o problemă, pentru că arată că nu a fost specific și că derogarea nu s-a făcut cu celeritate.

Este foarte greu să scoți la lumină că un prinț a venit și a împușcat un urs mare. Se vorbea demult, dar este prima oară că am scos la lumină exact cum funcționează treaba.

(…) Ursul împușcat greșit este braconaj. Nu prea poți să confunzi o ursoaică mai mică, cu urs de două ori cât ea. În plus, ultima apariție a ursoacei cu pui fusese în urmă cu 6 luni, iar austriacul primise autorizație pentru 4 zile abia acum…

Trebuie să așteptăm rezultatul anchetei, dar sincer m-am cam săturat de anchete, poate un dosar la DNA, sau mai știu eu ce.”

Ursul Arthur era cotat cu 593 de puncte dim maxim 600 pentru specia sa. Cu alte cuvinte era un urs foarte valoros. S-a plătit suma de 7000 de euro pentru un exemplar care valora cel puțin 20.000.

Și dacă vorbim despre exemplare din alte specii, corect este să vorbim și despre unele exemplare din specia noastră. De ce să ucizi un animal? O poți face în legitimă apărare, dacă te ține cureaua, o poți face dacă acel animal este un pericol real, demonstrat, pentru o comunitate. Altfel, dacă o faci, te numești criminal, nu vânător.

Personal nu înțeleg treaba asta cu vânătoarea ca sport. Cum adică sport, dacă tu hăituiești un animal fără apărare, pe care îl încolțești și apoi îl omori. Ăsta e sport? Sportul înseamnă competiție, o întrecere la care toți intră cu șanse egale și se întrec după aceleași reguli, dacă vreți… cu arme similare și în luptă dreaptă. În cazul în care te mănâncă undeva să consideri ăsta un sport, nu-i da ursului o pușcă, pentru că nu are ce face cu ea, dar du-te și ia-te cu el de gât și să câștige cel mai bun. Ai face un bine tuturor. Ce să spun, mare vânător ce te vezi, un arici cu pușcă și laș pe deasupra…

Nu ai ce mânca în peștera ta și trebuie să ieși cu arcul la vânătoare? Nici asta nu ține. Ești pasionat de arme și îți place să nimerești ținta? Pentru asta există tir sportiv. Restul se încadrează la ucidere, la cruzime față de animale, la tot ce vrei și e mai rău pentru caracterul uman.

”Trofeu?” Nu este vorba despre niciun trofeu. Este despre scelerați, ucigași și bani pentru sclavii angajații în diverse instituții publice, care transformă orice mizerie în sursă de venit. Tocmai acești sclavi ar fi trebuit să fie câinii care păzesc stâna/sătucul/colonia numită România. Bietul urs Arthur ne-a mai arătat încă o dată cine suntem și în ce sistem viermuim. De asta am considerat că este un subiect peste care nu e cazul să trecem prea ușor.

A scăpat nepedepsit pușcașul marin american care l-a ucis pe Teo Peter. De ce nu ar scăpa un prințișor austriac, unul care a ucis un urs? Mare șmecherie… O sa pice un papagal, maxim doi de la ocolul silvic sau vreo asociație de vânatoare, dar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău