Cum dezinformează Ministrul Energiei populația. Racordarea la energia electrică este gratuită doar pentru firme!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mai făcut o gafă majoră. A declarat la un post de știri că racordarea populației la energia electrică este gratuită. Informația este complet falsă, ministrul încurcând borcanele cu racordarea la gaze naturale. Pentru a avea curent în locuință, persoanele fizice trebuie să plătească, exceptate de la taxele de racordare fiind doar firmele.

”Legea a fost modificată la finalul anului trecut în aşa fel încât racordurile la energie electrică şi la gaze naturale devin gratuite, în sensul în care acest racord nu mai este plătit de la conductă până la poartă. (…) Am dreptul să mă racordez de la conducta din stradă până la limita de proprietate, este gratuit, nu mai există tarif reglementat pentru această racordare”, a explicat Virgil Popescu, marţi seară, la Digi 24, potrivit adevarul.ro.

În realitate, doar racordarea la gaze a populației este gratuită, nu și la rețeaua de energie electrică. Această facilitate este acordată exclusiv persoanelor juridice, conform Ordinului ANRE nr. 183 din 21.10.2020, care poate fi consultat aici: Ord_183_2020

Prin acest document s-a aprobat procedura privind racordarea gratuită la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienți finali noncasnici prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri: ”operatorul de distribuție concesionar are obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de proiectare și execuție a instalațiilor de racordare”.

Așadar, ministrul Energiei dezinformează populația și se laudă cu o facilitate care nu există!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău