Vrem să ne vaccinăm anti-covid, dar unde? Locațiile centrelor din Prahova rămân secrete

Nu trece o zi fără ca autoritățile să nu ne bombardeze cu informații privind vaccinarea anti-covid. Medici, vedete TV, influenceri, miniștri, toți ne spun cât de bine este să ne vaccinăm și cum putem reveni la viața normală dacă facem acest gest. Ok, și eu vreau să mă vaccinez, dar unde pot face asta? Observatorulph.ro a solicitat public DSP Prahova și Primăriei Ploiești lista cu centrele de vaccinare.

Toate bune și frumoase, însă, cu trei zile înainte de etapa a doua de vaccinare, în Prahova nu cunoaștem nici măcar adresele centrelor de vaccinare.

Multe dintre ele sunt încă în stadiu de amenajare, mai ales că primăriile nu au primit bani de la guvern nici măcar pentru dotări minime.

Știm, dintr-o informare mai veche a Prefecturii Prahova, în ce localități vor fi amenajate aceste centre de vaccinare anti-covid (lista AICI) dar nu și locațiile exacte.

Excepție au făcut unele primării, precum Blejoi și Băicoi, care au publicat pe Facebook informații privind centrele locale de vaccinare și chiar imagini cu amenajarea acestora.

În plus, persoanele vârstnice, care au prioritate în etapa a doua de vaccinare, sunt puse de aceleași autorități să-și facă un cont în vederea programării pentru vaccinare pe o platformă online.

Procedura, care nu este deloc simplă, implică accesul la un device conectat la internet și câteva cunoștințe de informatică pe care mulți seniori, părinți și bunici, nu le stăpânesc, dar și o adresa de mail valabilă fără de care contul nu poate fi creat.

Medicii de familie sunt prinși în schemă doar la modul declarativ pentru că în realitate nu au fost instruiți cum să procedeze pentru înscrierea pacienților pe listele de vaccinare.

Chiar și vaccinarea personalului medical din Prahova a fost una dificilă, angajații spitalelor de stat și private fiind plimbați între cele 14 centre unde ritmul de vaccinare a fost unul lent și cu sincope.

Dovadă stă chiar statistica DSP Prahova: din 27 decembrie și până acum au fost vaccinate doar 3.159 de persoane.

În acest context, cum putem să-l credem pe premierul Cîțu atunci când acesta vorbește de 100.000 de doze de vaccin administrate pe zi, la nivel național, prin cele 1000 de centre?

P.S. Un sondaj observatorulph.ro cu întrebarea unică ”Sunteți de acord să vă vaccinați anti-covid?”, la care au participat 2550 de cititori, relevă procentul uriaș al celor care sunt de acord cu această soluție pentru a reveni la viața normală. Astfel, potrivit rezultatelor publicate AICI, 52% dintre cititori au răspuns că se vor vaccina!

 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău