- Publicitate -

Operă de artă: ”Bombardieri respectând propriile legi”. Printați această imagine pentru că este noul model de declarație pe propria răspundere

Nu vă grăbiți să trageți concluzii și să vă enervați! Este o fotografie virală, reprezentând un grup de români de rând, respectând cu strictețe distanțarea socială și alte legi.

În imagine apar ministrul transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul economiei, Virgil Popescu, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Fotografia a fost făcută pe 25 mai, în biroul premierului Ludivic Orban, chiar de ziua domniei sale, după o zi istovitoare de muncă. Înainte de a detalia semnificația reală a ipostazei, iată ce spune premierul, întrebat de Libertatea:

”Da, am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei.

Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău.”

Restul (resturile) explicațiilor premierului pot fi lecturate în Libertatea, AICI. Pe noi nu ne interesează, fiind preocupați de cu totul altceva.

Doar un om rău poate să critice ipostaza, cu țigări, trabucuri și alcool în birou, la locul de muncă, fără măști și fără distanțare socială. Chiar și premierul a spus, ”Nu am făcut nimic rău.” Dacă în noaptea Învierii ieșeam să iau lumină de la biserică și mai aveam tupeul să ascult și slujba, ar fi trebuit să îi spun polițistului care m-ar fi amendat… ”Dar de ce o faci? Știu că domnul Orban a impus măsuri stricte, dar nu am făcut nimic rău…”

Să ne calmăm și să privim situația cu obiectivitate, găsindu-i și utilitatea publică! Printați asta (vă explic imediat ce este)! E o operă de artă „Grup de bombardieri respectând propriile legi”. Sunt normele de aplicare pentru legea stării de alertă.

La ce vă folosește? Înlocuiește cu succes declarația pe propria răspundere. În cazul în care sunteți la muncă și vine vreun control, scoateți poza și explicați cu seninătate că beți la locul de muncă pentru a vă dezinfecta, fumați ca să alungați virușii ca pe viespi, cu fum, nu vă distanțați de colegi pentru că împreună sunteți mai puternici în fața virusului parșiv.

Masca se poartă sub bărbie, în cazul în care îți curge din gură când mănânci pizza.
Oricum, cred că un psdist a făcut poza în biroul domnului Orban. Mai mult decât atât, tot el le-a turnat în pahare, le-a aprins țigările și trabucurile. Și tot el le-a dat măștile jos, ca să audă mai bine ce zic despre măsurile economice, nevenindu-i să creadă că vorbesc despre așa ceva. Și cum ar fi ca doamna Turcan, care a irosit niște mii de euro pe operații estetice, făcute de un medic pe care acum sigur îl urăște cu patimă, să poarte masca fix peste chipu-i superb?

Acestea fiind explicațiile pe care le dați, imaginați-vă că ăla/acela care a venit în control, să vă sancționeze la locul dumneavoastră de muncă, dacă nu respectați normele impuse, o să plece plângând cu sughițuri.

Mă cam bucurasem când am scăpat de mitocănia PSD. Pentru conformitate, ca să nu țopăie PSD de bucurie, la finalul textului în foto 2, Sorin Grindeanu fumând în birou, pe vremea când era premier. Dacă era Barna președinteee… aveau și șaorma și dansatoare exotice. Dar… nu e… Ghinion!

Marea tristețe vine din faptul că o clasă politică iresponsabilă decredibilizează orice măsură, fie ea și foarte bună, utilă societății.

Acum, după ce ați primit cuvenitele și indubitabil utilele explicații, să ne amintim de ceea ce am trăit în ultimele mai mult de două luni. Am stat în case și am respectat tot felul de restricții, multe dintre ele dintre cele care încălcau drepturile fundamentale ale omului. Unii dintre noi au supraviețuit cu un șomaj tehnic, impozabil, fără ca băncile să le accepte amânarea plății ratelor, deși se încadrau în ordonanța de catifea. Antreprenorii nu au mai încasat nimic, multe afaceri fiind încă închise obligatoriu, neavând prea multe șanse de redresare la redeschidere. Au fost însă sfătuiți să se împrumute la bănci prin IMM Invest. Adică… ți-am închis afacerea, dar dacă vrei să spraviețuiești, acum împrumută-te… prostule! Ok, am respectat normele pentru noi și pentru a-i proteja pe ceilalți, înțelegând că e cam răuț virusachele. Păi, nu suntem noi responsabili?

Din când în când, uneori zilnic, ieșeau președintele, premierul, ministrul de Interne și alți cetățeni cu putere de decizie, amenințându-ne că vom fi aspru pedepsiți, dacă nu respectăm legile momentului, ca bonus la legislația deja existentă. Ba chiar s-au dat amenzi astronomice, care s-au dovedit ilegal impuse. De multe ori, când îi auzeam strigând amenințător la mine, mă simțeam ca bombardierii din Țăndărei sau de aiurea, din țară.

Erau atât de serioși și de încrâncenați în aparițiile publice, încât ai fi zis că și la budă se duc cu mască și se șterg doar după ce și-au pus mănuși. Când îi vedeai atât de serioși și preocupați de sănătatea noastră, te și rușinai dacă aveai îndrăzneala să ieși după pâine, la magazinul din colț, fără să printezi și să completezi 1800 de declarații pe propria răspundere.

Credeai că și ei, oficialii, respectă cu strictețe ceea ce au legiferat. Așa credeai, nu? Vezi tu, omule de rând, cam asta-i diferența. Una se spune în apariția publică, cea oficială și alta este realitatea din spatele camerelor prin care se transmite mesajul. Dacă în fața lor ți s-a spus că urmează să vină și măsurile economice compensatorii, în spatele camerelor, în realitatea lor, cu totul altfel stă treaba. Sunt ei cu ceva mai presus, mai buni, față de bombardierii care nu respectau carantina, normele sufletului și care făceau mici pe uliță, bătându-se cu mândrie pe burdihane?

Abia aștept următoarea declarație a președintelui Iohannis: ”Jó napot kívánok, dragi români! Din păcaaaaate, duuuupă ce în spațiuuuul publiiiic auuuu apăăăărut imaaaagini cuuu cetățeeeeni romââââni, caaaare nu respeeeectă ceeeeeeea ce aaaam staaabiliiiit prin legeeee, sunt neeeevoiiiit săăăă reinstituuui stareeeeea de urgeeență, ca o lecțiiiiie pentru cei careeee își baaat jooooc de efooortuuuul cooomun. Pesediiiști să nu ceeeeeadă căăă nu am aflaaat cine a făcuuut pozaaaa. Căăăci, draaaagi româââni, problema esteeee cine a făcuuut pozaaa, nu ceeeeeea ce vedeeeți în eaaa.”

Premierul a mai spus că este dispus să plătească amenda, ”dacă e cazul”. Aaaa, nuuu, chiar nu e! Cine are bile să i-o dea?

Îmi pare rău dacă am scris câteva rânduri, păreri, miștouri ieftine și v-am stricat dispoziția de weekend. Vorba domnului Orban… ”dar nu am făcut nimic rău…” Ceea ce spune oficialul e model pentru mine.

Succes, pe cont propriu, distanțatule social!

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Datorită transplantului hepatic, pacientul poate duce o viață cât se poate de normală. Interviu cu medicul Deniz Balci, Istanbul

Cancerul hepatic este una dintre cele mai răspândite forme de cancer, susțin medicii oncologi. Tumorile la ficat pot prezenta simptome precum dureri abdominale, piele...

Loredana Chelba, despre anii de liceu: “Din școală mi-a rămas încrederea oferită, prin cuvinte sau printr-o îmbrățișare, de cadrele didactice”

Loredana Chelba se alătură campaniei pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală". Antreprenoarea a realizat un filmuleț în care...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Datorită transplantului hepatic, pacientul poate duce o viață cât se poate de normală. Interviu cu medicul Deniz Balci, Istanbul

Cancerul hepatic este una dintre cele mai răspândite forme de cancer, susțin medicii oncologi. Tumorile la ficat pot prezenta simptome precum dureri abdominale, piele...

Loredana Chelba, despre anii de liceu: “Din școală mi-a rămas încrederea oferită, prin cuvinte sau printr-o îmbrățișare, de cadrele didactice”

Loredana Chelba se alătură campaniei pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală". Antreprenoarea a realizat un filmuleț în care...

Elena Udrea va fi extrădată în România. Acuză că „au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari”

Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel de la Sofia. La plecarea de la Curtea de...

Omul care a cumpărat fosta închisoare Doftana. Cine este Mohammad Murad, investitorul libanez care va reabilita fostul simbol comunist

Omul de afaceri libanez, care s-a arătat interesat să reabiliteze fostul penitenciar Doftana, este cel mai mare operator turistic din România. Mohammad Murad are...

Cine sunt femeile din Ucraina care luptă împotriva trupelor rusești

Observatorul Prahovean publică astăzi un nou articol semnat de jurnalista Lydia Nesterenko, care s-a refugiat în Prahova timp de aproape trei luni. Întoarsă acasă,...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -