fbpx

53453722_1281855745301887_5909485213834018816_n.jpg

După ce am publicat fotografia în care un manelist ploieștean și-a parcat Rolls Royce-ul pe o trecere de pietoni din Ploiești, așa cum era de așteptat, fanii genului au sărit să îi ia apărarea, așa cum pot ei... Ce a urmat ne-a determinat să încercăm ”marea cu degetul”, adică o tentativă de a civiliza un astfel de exemplar. :)

Despre parcările neregulamentare scriem zilnic. Nu este importantă mașina, ci șoferul care nu înțelege că felul în care se comportă este deranjant pentru ceilalți din comunitatea care este nevoită să îl suporte. Insistăm pe acest subiect, chiar dacă o parcare neregulamentară nu este echivalentă cu gravitatea unei crime cu premeditare, în sensul în care principala lor scuză este ”dar ce am făcut, că doar n-am omorât pe nimeni?” Este vorba despre legi scrise și nescrise (norme de bun simț), care dacă ar fi respectate, România ar putea deveni ”o țară ca afară”. 

Teoria se aplică și în cazurile aruncatului de chiștoace și ambalaje pe geamul mașinii, traversării neregulamentare, comportamentului agresiv în trafic - tip bizon, lăsatului gunoiului la stâlpul din fața blocului, marcării cu vopsea a locurilor de parcare de la bloc, deși este domeniu public, etc.. Nu ne bucurăm de prea mare succes cu astfel de campanii, dar insistăm, fie și pentru că știm că nu le place să apară, să devină ”vedete” în astfel de ipostaze. Măcar așa și tot mai reușim să îi facem să se gândească de două ori. Cu educația-i mai greu, dar nu imposibil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul de ieri,” Manelistul Țancă Uraganu recidivează în lipsă de bun simț, la Ploiești. Autoritățile dorm liniștite”, caz publicat AICI, pe lângă oamenii civilizați care au comentat dezaprobator, dar cu bun simț, era firesc să apară și categoria susținătorilor, comentariile lor fiind previzibile. Cum lexicul respectivilor are șanse să se îmbogățească, tot atât cât are șansa o rață să își flexeze picioarele din genunchi, am considerat că nu ar strica să ne ”pierdem puțin timp” cu unul dintre ei, învățându-l să înjure corect în limba română. 

Numele specimenului contează mai puțin, atât timp cât toți sunt la fel. Cert este că ne-am străduit să îi explicăm, pe înțelesul lui, de ce mă-ta are cratimă. Așadar, nu considerăm că am pierdut timpul, pentru că nimeni nu se naște rău sau învățat, iar ceea ce am făcut este un câștig real pentru societate. De ieri avem un cetățean, tip cocalar, care măcar a aflat cum se scrie corect o înjurătură. Nu a aprofundat încă, dar are timp, mai ales că noi considerăm că în adâncul sufletului este un om bun, dornic să lucreze la capitolul dezvoltare personală.

Cât despre amenințarea cu bătaia, din finalul schimbului de idei și experiențe lingvistice, trebuie să recunoaștem sportiv că nu toți jurnaliștii suntem ca Mircea Badea. Chiar dacă Țancă nu figurează ca având vreun featuring cu Metallica, noi ne încăpățânăm să ascultăm Master of Puppets.

Redăm în cele ce urmează conversația cu un fan al parcangiului, având ferma convingere că nu o să râdeți: :)

 1209078c-b39c-4b1d-8f7a-81ea9ce37ab1.jpg

282e60de-bf61-4f58-8332-26bf61521b98.jpg

358fec32-638c-4ddf-8171-564a28fee28b.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook