2020 – un an fructuos pentru comuna Râfov, 2021 – un an cu mult proiecte importante

“Anul 2020, deși, în contextul actual, a fost dificil pentru toată lumea, putem spune că a fost unul fructuos pentru comuna Râfov”, spune primarul comunei, Paul Costin Cazanciuc. De asemenea, primăria are în plan multe proiecte importante pentru anul ce tocmai a început.

O parte din numeroasele proiecte începute au fost finalizate anul trecut, cum ar fi cele 3 școli (Mălăiești, Palanca și Sicrita), asfaltarea și repararea mai multor străzi din comună, repararea fostei școli Râfov în scopul înființării unui centru de zi tip after-school, modernizarea iluminatului în comună cu lămpi LED și reparațiile la terenul de sport din cadrul școlii I-IV Mălăiești.

Alte proiecte foarte importante se află în faza de execuție (înființarea rețelei de gaze pentru toate cele nouă sate ale comunei, înființarea rețelei de canalizare pentru satele Moara Domnească, Mălăiești, Râfov, Goga, Buchilași, Antofiloaia, care se află într-un stadiu avansat al execuției) și chiar în faza de finalizare (cele două rețele de apă care acoperă opt sate din comună și construirea terenului sintetic de sport din satul Mălăiești).

Pe lângă proiectele cunoscute, echipa Primăriei Râfov urmărește atragerea de fonduri europene pentru o serie de noi proiecte care sunt deja pregătite:

• modernizarea școlii Buda și extindere cu sală de sport

• construire teren de sport sintetic în satul Palanca

• construire Centru Cultural în Palanca

• înființare rețea canalizare în satele Buda și Palanca

• înființare rețea de apă și reșea de canalizare pentru satul Sicrita.

De asemenea, nu lipsesc nici noi idei care, spune primarul Cazanciuc, “se vor concretiza în acest mandat, pe măsură ce se vor finaliza investițiile de infrastructură și echipare tehnico- edilitară deja începute”.

Printre acestea se numără proiecte de mare anvergură, cum ar fi: înființarea unei Săli Polivalente, construire trotuare, rigole și piste de biciclete.

Un alt obiectiv al Primăriei Râfov este restaurarea Monumentului istoric – Biserica Sfântul Nicolae din satul Râfov, care va beneficia în anii următori de fonduri europene. Deoarece educația este baza unei societăți dezvoltate și civilizate, în viitorul apropiat, imediat ce mãsurile de distanțare și izolare impuse de pandemie vor permite, Primăria Râfov se va implica în formarea și îndrumarea tinerilor comunei, prin dezvoltarea de programe special concepute pentru aceștia.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău