Alertă falsă la Câmpina în cazul unei femei suspectată de contactarea COVID 19

transport_izoleta_f1b7d.jpg

transport_izoleta_f1b7d.jpg

Panica s-a instalat, sâmbătă, și în Câmpina, unde mai multe persoane au putut remarca Ambulanța dotată cu izoletă, solicitată pentru o femeie de pe strada Tudor Vladimirescu. Aceasta revenise recent din Israel, a prezentat simptome specifice și noului coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112. După rezultatul primelor teste, autoritățile locale câmpinene au transmis un comunicat pentru a lămuri situația.

„Femeia preluată astăzi, 14.03.2020 cu izoleta de pe strada Tudor Vladimirescu era întoarsă de curand din Israel, o ţară care nu este sub incidenţa infectărilor cu COVID-19. În această dimineaţă, doamna respectivă a acuzat durere în gât şi simptome specifice unei răceli, astfel încat până la lămurirea situaţiei şi totodată pentru asigurarea prevenţiei, s-a luat hotărârea să fie preluată cu izoleta.

Ulterior, în urma analizelor, concluziile au fost că doamna respectivă nu este contaminată cu Coronavirus şi ca atare, nu este în carantină.

Aşadar, toate persoanele care au intrat în contact cu aceasta, sunt în afara pericolului, nu vor fi izolate sau carantinate“, este mesajul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, autoritățile câmpinene au vorbit și despre situația a șapte tineri care au plecat pe 8 martie, în Franța, în cadrul programului Erasmus Plus.

„În cazul grupului de 7 tineri însoţiţi de cei 2 adulţi care duminică, 08.03.2020 au plecat în Franţa, zona Lyon pentru un schimb de experienţă prin intermediul programului Erasmus Plus, deşi zona amintită nu face parte din cele cu transmitere comunitară ori zona afectată de COVID-19, aceştia se vor autoizola preventiv la domiciliu, la întoarcerea în ţară“, precizează comunicatul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto cu caracter ilustrativ

transport_izoleta_bee10.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău