pompieri_16402.jpg

Cei care-și doresc să devină agenți de poliție și pompieri vor susține, duminică, proba scrisă conform specializării. Însă, până atunci, au de trecut contravizitele medicale și probele sportive.

În urma înscrierii oficiale în vederea susținerii examenelor, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, au rămas 3855 de candidați dintre cei 4071 care-și anunțaseră intenția. Astfel, înaintea susținerii probelor eliminatorii, concurența pentru cele 765 de locuri, scoase la concurs în sesiunea din ianuarie 2020, concurența era de 5 candidați pe un loc.

Examenul scris (test grilă la Limba Română și o limbă străină) este programat pentru duminică, 19 ianuarie.
La Școala de Pompieri „Pavel Zăgănescu“ de la Boldești Scăeni, concurența pentru cele 300 de locuri este de 3,85 candidați/loc. S-au înscris 1156 de persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După probele eliminatorii, cifrele privind concurența vor fi altele.

Este primul an în care fetele vor putea susține admiterea la această unitate de învățământ. Aici, examenul va fi susținut la Matematică (M2).

Rezultatele vor fi afișate fie pe 19 ianuarie (seara), fie, cel târziu, luni dimineață, pe 20 ianuarie.

Durata cursurilor la ambele școli este de zece luni.

Sursa foto: http://www.scoaladepompieri.ro/

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg