fbpx

operatiune-salvare.jpg

Salvamontiștii din Sinaia și jandarmii montani au fost în alertă după ce două grupuri de turiști au rămas prizonieri pe munte, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Prima operațiune de salvare a avut loc joi, în jurul orei 11.40. Patrula de jandarmi din cadrul, Postului de Jandarmi Montan Platoul Bucegi, detașamentul 8 Jandarmi Sinaia, au intervenit pentru conducerea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000. Turiștii au rămași izolați pe munte deoarece telegondola nu a mai funcționat.

Acțiunea s-a terminat în jurul orelor 12.00, fără probleme deosebite. Inițial grupul de turiști rămas pe munte a fost de format 100 persoane, 70 dintre aceștia au fost coborâți de la cota 2000 la cota 1400 cu un ratrak, a precizat IJJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe Platoul Bucegi se mai află un grup de aproximativ 50 de persoane, care, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, au ales să meargă pe pârtia Valea Soarelui, aceștia urmând a fi conduși spre cota 2000 la telecabina.

„La munte condițiile meteo sunt nefavorabile. Vizibilitatea este 0, vântul suflă cu putere și sunt depuneri de chiciură. Acesta este și motivul pentru care nu a mai circulat telegondola”, a declarat pentru Observatorulph.ro Nicolae Cojanu, șef formație Salvamont Sinaia.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg