- Publicitate -

Festivalul Șahului Prahovean, un succes! Au participat 126 de sportivi

Data:

Distribuie articolul:

Vineri 5 iulie la Palatul Culturii din Ploiești s-a desfășurat Festivalul Șahului Prahovean, concurs destinat elevilor ce a reunit la start nu mai puțin de 126 de pasionați ai sportului minții.

- Publicitate -

Concursul a fost împărțit pe 4 categorii astfel:

La turneul omologat de către Federația Română de Șah și Federația Internațională de Șah, destinat elevilor de gimnaziu și liceu legitimați au participat 19 sportivi iar după cele 6 runde disputate pe primul loc s-a clasat Constantinoiu Alexandru legitimat la Clubul Sportiv Municipal Ploiești cu 5,5 puncte reprezentând 5 victorii și o remiză din cele 6 runde disputate urmat în clasament de Maestrul FIDE Șerban Cristian Ștefan recent absolvent al Colegiului Național Ioan Luca Caragiale Ploiești legitimat la Clubul Sportiv Universitar Ploiești care a obținut tot 5,5 puncte reprezentând 5 victorii și o remiză din cele 6 runde disputate iar podiumul a fost completat de Chivu Răzvan Gabriel elev în clasa a 11 – a la Colegiul Național Regina Maria Ploiești, legitimat la Clubul Sportiv Universitar Ploiești cu 5 puncte reprezentând 5 victorii și o înfrângere din cele 6 runde disputate.

La turneul B destinat elevilor legitimați unde au participat 21 sportivi după cele 6 runde disputate câștigător a fost desemnat Ilie Alexandru Ștefan de la CS Oxigen București cu 5,5 puncte, reprezentând 5 victorii și o remiză urmat în clasament de Dumitru Mircea Mihai de la ACS Orășelul Copiilor București cu 4,5 puncte și Bostina Vladimir de la CSM Ploiești tot cu 4,5 puncte din cele 6 runde disputate.

- Publicitate -

La turneul C destinat elevilor de gimnaziu și liceu nelegitimați, unde au participat 23 elevi, pe locul 1 s-a clasat Condrea Lucian cu 6 puncte reprezentând 6 victorii din tot atâtea partide disputate urmat în clasament de Lisii Bogdan cu 4,5 puncte și Petrescu Andreea Gabriela cu 4 puncte.

La turneul D, destinat elevilor de ciclul primar și grădiniță unde au participat 63 de elevi, clasamentul a fost dominat de Elevii Școlii Spirea Sorescu din Lipanești astfel încât Vasile Pavel Damian elev în clasa a 2a a obținut 6 victorii din tot atâtea partide disputate urmat de Mirică Radu elev în clasa I din aceeași școală care a obținut 5 victorii din cele 6 partide disputate, podiumul fiind completat de Ruse Dumitru Marian de la Micul Prinț Brăila care a acumulat 5 victorii din cele 6 runde disputate.

Director de turneu a fost Constantin Țurlea președintele Asociației Județene de Șah Prahova iar arbitrajul a fost asigurat de Arbitrul Internațional Radu Pomiliu Șofran, Andrei Bulău și Alexia Marin. De buna organizare s-au ocupat Ana Cristina Coman, Bianca Emiliana Bajenaru și Bianca Pantazi.

- Publicitate -

Acest eveniment face parte din planul de pregătire a sportivilor de performanță din județul Prahova pentru Finalele Campionatelor Naționale de echipe de juniori și tineret unde sportivii prahoveni au reușit performanța de a deveni campionii României a ediției precedente atât la categoria de Fete 20 cât și la categoria Băieți 20.

Urmatoarea sărbătoare planificată de Asociația Județeană de Șah Prahova este pe 20 iulie când se va sărbători Ziua Internațională a Șahului.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”

Ce soluții au ploieștenii care vor să se răcorească la piscine vara aceasta

Odată cu vara, piscinele au fost luate cu asalt...

Scandalul primelor de la Hale și Piețe SA Ploiești. Reacția sindicatului

În timp ce șefii sunt plătiți regește, angajaților li se refuză majorări salariale modeste
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”

Ce soluții au ploieștenii care vor să se răcorească la piscine vara aceasta

Odată cu vara, piscinele au fost luate cu asalt...
- Publicitate -