- Publicitate -

Cum și-a petrecut David Popovici prima zi de dublu campion mondial la natație. Ședință foto inedită

David Popovici, 17 ani, dublu campion mondial la 100 m și la 200 m liber la Mondialele de natație, și-a petrecut prima parte a zilei plimbându-se cu trotineta prin Budapesta, răspunzând amabil celor care i-au solicitat poze și autografe, relaxându-se.

Popovici a acceptat o ședință foto cu totul specială. Îmbrăcat în pantaloni trei sferturi verde oliv și cămașă gri, cu căști pe urechi, David s-a plimbat pe străzile din Budapesta pe o trotinetă electrică.

Citește și: Anda Mănescu a renunțat la o carieră în domeniul economic pentru a promova ”Ia de Breaza”

Așa a sosit puștiul la întâlnirea cu echipa GSP, de la Podul Libertății, care face legătura cu Citadela, locul de unde capitala Ungariei se dezvăluie în toată splendoarea sa.

Fără presiunea concursului sau a timpului

Copilul-minune al natației mondiale și al sportului românesc se bucură alături de Adrian Rădulescu, antrenorul său, și de Dragoș Luscan, preparator fizic și kinetoterapeut, de primele clipe de libertate după consumul enorm din Duna Arena.

Cei trei urcă spre dealul abrupt

„E bine să urce David atâtea scări după efortul intens pe care l-a depus? Face recuperare”, glumește Dragoș Luscan. Cu cămașa legată în jurul mijlocului, dublul campion mondial conduce grupul. Ajung la primul punct de observație.

„Mergem mai sus, nu?”, întreabă David. După alte câteva scări ajung la punctul de unde se vede o mare parte din oraș. În spatele lor, podurile dintre Buda și Pesta și Dunărea albastră și liniștită.

Citește și: Ce sunt Sânzienele și de ce se sărbătoresc pe 24 iunie. Tradiții și obiceiuri

„Hai să facem poza de înotător” „Hai să facem poza de înotător”, glumește David și își lasă cămașa pe spătarul unei bănci și pune medaliile la gât.

După ședința foto, dublul campion mondial lasă medaliile în grija „domnului Adi”, care le împăturește cu grijă, punând panglica peste cercurile de aur. Ei știu cel mai bine cât au muncit ca David să le poată purta la gât.

David Popovici, „Racheta României”, revine în țară

„Racheta României” revine în țară duminică, 26 iunie, la ora 21.05, alături de antrenorul principal Adrian Rădulescu și de preparatorul fizic Dragoș Luscan, a anunțat Ministerul Sportului, într-un comunicat de presă.

Primirea va avea loc la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”. De la această ediție a Campionatelor Mondiale, David Popovici, 17 ani, se întoarce cu două medalii din cel mai prețios metal, una la proba-regină a natației, 100 de metri liber, cealaltă la 200 metri liber.

Citește și: Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: “Profesorii trebuie să fie atenți la problemele elevilor și să găsească, acolo unde se poate, soluții”

Popovici este primul sportiv care reușește „dubla” la Mondiale, după americanul Jim Montgomery, în 1973. David Popovici va primi un milion de lei din partea Guvernului, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, joi, 23 iunie, într-o conferință de presă.

Foto: Raed Krishan

David Popovici, dublu campion mondial, natație, ședință foto, trotinetă electrică, Budapesta, medalii

David Popovici, dublu campion mondial, natație, ședință foto, trotinetă electrică, Budapesta, peisaj

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

Dacă Andrei Volosevici va candida pentru un nou mandat la Primăria Ploiești îl veți realege?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Trei medalii de aur și una de argint pentru David Popovici la Campionatul Național în bazin scurt de la Otopeni

David Popovici a cucerit duminică seară o nouă medalie la Campionatul Național în bazin scurt. Sportivul legitimat la CS Dinamo a ieșit primul în...

Medalie de argint pentru David Popovici la Campionatul Național de înot de la Otopeni

David Popovici a terminat pe poziția secundă la proba de 100 m mixt de la Campionatul Național de înot în bazin scurt, la Otopeni. Acesta...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

În orașul fără patinoar, patinatorii viteză de la CSM Ploiești au obținut medalia de argint la echipe în concursul U23 de la Cupa Mondială...

În weekendul care tocmai s-a încheiat, sportivii secției de patinaj viteză ai CSM Ploiești au participat la cel de-al doilea concurs din cadrul Cupei...

Interviu cu Anda Mănescu, antreprenoarea care promovează „ia de Breaza” dincolo de hotarele țării [VIDEO]

„Ia de breaza by Anda Mănescu” a ajuns în câțiva ani un adevărat brand recunoscut, atât la nivel național, cât și internațional. Reporterii Observatorul...

Șoferii reclamă traficul blocat în Ploiești din cauza ceremoniei aprinderii iluminatului festiv de Sărbători – FOTO

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă: În timp ce în centru pietonii se bucură de luminiţe, şoferii reclamă blocajul traficului în oraș. „La Caraiman e...

Prahoveni beți și drogați, opriți în trafic de Poliția Rutieră

Dacă în urmă cu 2-3 ani apărea câte un caz izolat de șofer care să conducă sub influența drogurilor, acum astfel de cazuri în...

Cum arată Ploieștiul de Sărbători. S-au aprins mii de luminițe în centrul orașului – FOTO

În centrul orașului este forfotă mare în această seară. S-a aprins iluminatul festiv de Sărbători. Mii de beculețe împodobesc Ploieștiul spre deliciul trecătorilor. Aspectul seamănă...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -