Ploieșteni cu care ne mândrim: atleții Clubului Sportiv Municipal

Primăria Ploiești a postat pe Facebook un nou episod din serialul dedicat locuitorilor orașului nostru cu care ne mândrim. Astăzi este vorba despre echipa de atletism a Clubului Sportiv Municipal Ploiești.

UPDATE Un cititor ne-a atras atenția asupra unui atlet care nu a fost menționat de autorități. Este vorba de Niculita Remus Andrei, care in 2020 a fost dublu campion national la Juniori 1 si Juniori 2, la probele de 400 m si 200 m individual, campion national cu stafeta la seniori si tineret. Pe 13.02. 2021 la Balcaniada de la Sofia U20 a iesit vicecampion balcanic la proba de 400 m individual si vicecampion balcanic cu stafeta Romaniei. La Campionatul National U 20 din 26.02.2021 a iesit vicecampion national la proba de 400 m individual si campion national cu stafeta.

Postarea Primăriei Ploiești pe Facebook:
DANIEL PETRE REZMIVES, ALEXANDRU GEAMĂNU, MIHAI VASILIU, FLORIN NICA și CONSTANTIN ANDONII, mebrii lotului de atletism al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, au fost desemnați, la începutul acestui an, campioni naționali în finala destinată seniorilor și seniorilor U23 (tineret).
Astfel, Daniel Petre Rezmiveş a devenit, din nou, campion naţional al probei de „60 metri plat”, cu o performanță de 6,77 secunde, care i-a asigurat baremul de calificare la Campionatul European de Atletism care va avea loc, în acest an, în perioada 5 -7 martie, la Torun – Polonia.
În proba de ştafetă „4×2 ture”, Alexandru Geamănu, Mihai Vasiliu, Florin Nica şi Constantin Andonii au devenit campioni naţionali de seniori graţie unei performanţe foarte bune, ei reuşind să încheie cursa în 3:03.59 minute.
Alexandru Geamănu înregistrează și un nou record personal, cu un timp de 6,96 în proba de 60 metri plat, care i-a asigurat locul 9 la seniori şi 7 la tineret.
Rezultatul remarcabil obținut în finala Campionatului Național de către Daniel Petre Rezmiveş a precedat o altă reușită a tânărului atlet ploieștean: locul 8 în finala de 60 de m a Campionatului Balcanic de la Istambul – o competitție cu un nivel foarte ridicat, în care ploieșteanul a fugit bine în „serii”, reuşind să aibă cel de-al cincilea timp al calificărilor, 6.82 secunde și 7.00 secunde în finală.
În aceste zile, Petre Rezmiveș este în Polonia, la Torun, unde participă la Campionatul European de Sală, fiind singurul sprinter din România calificat la această competiție.
Notabilă este și performanţa Teodorei Iancu, campioana națională a României la săritura în înălţime, cu 1.60 metri, care i-a oferit locul 7 în competiţia senioarelor şi 5 în cea de la „U23”.
Sportivă polivalentă, Teodora s-a remarcat, la cei doar 17 ani, și ca jucătoare de volei, reușind calificarea, împreună cu lotul național al României, la Campionatul Mondial care se va desfășura, în acest an, în Mexic.
Atleţii Clubului Sportiv Municipal Ploiești sunt pregătiţi de Augustin Iancu (care este și Secretar General al Federației Naționale de Atletism) și de Robert Munteanu.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău