Pe o stradă liniștită din Ploiești vor răsări două blocuri între case

0
strada-tudor-vladimirescu.jpeg

strada-tudor-vladimirescu.jpeg

Pe strada Tudor Vladimirescu din Ploiești, într-o zonă de case, vor apărea două blocuri. Vecinii sunt îngrijorați că, dincolo de disconfortul șantierului, se vor confrunta cu probleme precum: trafic aglomerat, criză de locuri de parcare, supra-solicitarea rețelei de utilități și reducerea considerabilă a luminii naturale din propriile locuințe.

Spre deosebire de alte primării, cum sunt cele din Brașov sau Sibiu, cea de la Ploiești a acceptat în ultimii ani ridicarea unor blocuri cu până la șapte etaje în zone care erau exclusiv de case. Vorbim de blocuri construite recent pe străzi precum 1907, Romană sau Mărășești. Potrivit unei documentații postate pe ploiesti.ro, pe strada Tudor Vladimirescu, la nr 17, urmează să fie construite două blocuri, cu două, respectiv trei etaje. 

Unii vecini au sesizat pe adresa redacției că odată cu apariția unor blocuri în zona de case vor interveni numeroase dezavantaje. Este vorba de disconfortul stradal (criză locuri de parcare, trafic aglomerat), reducerea semnificativă a orelor cu lumină naturală, racordarea la o rețea de utilități și așa depășită, etc.

Aceștia susțin că în zonă mai există un precedent, cu un bloc de apartamente ridicat pe aceeași stradă Tudor Vladimirescu și transformat ulterior în clădire de birouri, având numai trei locuri de parcare. Acest lucru a fost posibil cu complicitatea consilierilor ploieșteni, care au anulat printr-o hotărâre o lege!

Astfel, potrivit Legii 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării construcțiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuințelor, autoritățile locale sunt obligate la emiterea certificatelor de urbanism să țină cont de mai mulți factori, printre care și regimul de înălțime al proprietăților din vecinătatea construcției propuse. 

La Ploiești, prin HCL 327/2003, au fost ridicate restricțiile de eliberare a autorizațiilor pentru construire de locuințe. Observatorulph.ro a descris recent această situație aici: Fenomen revoltător în Ploiești: blocuri în cartiere de case.

Observatorulph.ro a solicitat puncte de vedere atât Primăriei Ploiești, cât și arhitectului care a elaborat proiectul de construcție a celor două blocuri.

Vom reveni asupra acestui subiect.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău