- Publicitate -

Ploieștenii reclamă faptul că, în unele zone ale orașului, copacii verzi sunt toaletați abuziv

Data:

Spațiul verde este deficitar în Ploiești și asta în condițiile în care toată lumea știe de câtă poluare au parte ploieștenii. Având în vedere acest aspect, spațiul verde ar trebui întreținut, iar copacii tineri, verzi, protejați.

- Publicitate -

Dacă în unele zone există arbori uscați, care sunt un real pericol, atât pentru pietoni cât și pentru mașini, arbori ai căror crengi stau să cadă, în alte zone se taie „abuziv”, după cum reclamă locatarii de acolo, arbori tineri.

O situația de acest gen ne-a fost adusă la cunoștință de o cititoare care locuiește în nordul Ploieștiului, în apropierea Aleii Scorușului.

Acolo, reprezentanții Societății de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești au mers și au tăiat „arbori tineri, ce nu erau uscați”, mai exact tei, după cum afirmă cititoarea. Potrivit acesteia, toaletările au fost făcute abuziv și sunt mulți oameni nemulțumiți în zonă, mai ales că, pe timpul verii, vor simți lipsa umbrei naturale.

- Publicitate -

Citește și: Copacul de pe Bobâlna, care distrugea fațada unui bloc, a fost toaletat

„Bună ziua,

Vă scriu privitor la toaletare abuzivă în Ploiești, Prahova, aleea Scorușului bl 14, 15. De ieri (25 martie 2024 – n.r.) au început să vină muncitori de la primărie care au tăiat arbori tineri, ce nu erau uscați. Au tăiat crengi groase de la baza coroanei, lăsând în urmă cioturi mutilate. Toate acestea se fac în baza avizelor de la primărie și cu sprijinul anumitor locatari deranjați de „lipsa de lumină naturală”. Atât astăzi cât și în zilele ce urmează vor veni din nou să continue cu tăierile. E important de știut că sunt tei viguroși care ar trăi multe sute de ani, dacă ar fi lăsați.

Eu voi face ce pot, am să încerc să vorbesc cu responsabilul trimis pe teren, dar nu cred că va conta.

- Publicitate -

Am făcut sesizări la Greenpeace Romania și la Garda de Mediu, dar nu am speranțe prea mari că vor acționa. Iar la Poliția Locală îmi e frică să sun să nu mă trezesc tot eu cu vreo amendă. Vă rog mult să interveniți, îmi pun mai mare încredere în dv decât în organizațiile plătite să acționeze în astfel de cazuri.

Va mulțumesc!

Conform legislației, nici nu au voie să intervină asupra teilor ci doar să curețe ramurile uscate. Dar în cazul de față se taie toată coroana pomilor tineri.

Vă las aici și legea care susține cele de mai sus: legea Nr 24/2007 art 12 alineatul 5: „În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arțar, mesteacăn, stejar) plantați pe spațiile verzi din domeniul public, precum și al celor plantați în aliniamente în lungul bulevardelor și străzilor, pe terenurile din zonele urbane și rurale, este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene”.”, ne-a scris cititoarea, care ne-a și trimis imagini dealtfel.

- Publicitate -

Răspunsul SGU cu privire la situația semnalată

Contactați de Observatorul Prahovean, reprezentanții SGU Ploiești au transmis următorul răspuns:

„În urma solicitării dvs., în legătură cu situația sesizată de către o cititoare a ziarului Observatorulph.ro, vă comunicăm faptul că, în privința intervențiilor de cosmetizare a aborilor din strada Scorușului, este îndeplinită procedura menționată în actele normative locale.

Astfel, în urma solicitării asociațiilor de proprietari și constatărilor în teren, au fost dispuse lucrări de tăieri de corecție, înălțări de coronament, toaletări și doborâri, în funcție de starea arborilor.”

- Publicitate -

Cu alte cuvinte, s-a intervenit pentru „cosmetizare” în urma solicitării locuitorilor din zonă. Potrivit reprezentanților SGU, intervențiile au fost făcute cu respectarea procedurii din actele normative locale.

În timp ce în unele zone din Ploiești arbori uscați stau să cadă peste mașini iar asociațiile de proprietari din zonă așteaptă de luni de zile ca SGU să intervină, pe strada Scorușului au fost tăiați arbori verzi pentru „cosmetizare” pentru că unii proprietari din zonă au solicitat acest lucru. Asta în timp ce alți proprietari sunt complet împotriva acestor toaletări. Cum să fie mulțumiți cu toții?

Având în vedere poluarea masivă din Ploiești, poate că ar fi cazul să aibă prioritate toaletarea arborilor care reprezintă un pericol, a celor uscați, și mai puțin „ciuntirea” copacilor verzi care, în afară de umbră, nu aduc nicio „neplăcere” nimănui.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. Au perfecta dreptate ploiestenii! Cei care se fac ca toaleteaza copacii sin Ploiesti sunt niste nepriceputi , la fel si sefii lor! Am solicitat SGU sa se prezinte si pe strada 24 Ianuarie pentru a toaleta copacii, dan ne-au bagat in seama!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -