- Publicitate -

Ploiești Jazz Festival, 20-24 octombrie. Concerte excepționale și invitați surpriză

Data:

Ploiesti Jazz Festival, una dintre cele mai importante manifestări culturale ale toamnei, vă aşteaptă în perioada 20 – 24 octombrie 2021 cu o serie de concerte excepționale și cu o multitudine de invitați surpriză.

- Publicitate -
Evenimentul este organizat de Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiesti în parteneriat cu Primaria și Consiliul Local Ploiești, sub patronajul Ambasada Germaniei București și sub egida Ministerul Culturii.
Biletele și abonamentele pentru prezența fizică în sală sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii sau, online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/ploiesti-jazz…/
Biletele virtuale, pentru vizionarea online, integral, a evenimentului, sunt disponibile aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/
Informaţii suplimentare și rezervări la +40 726 203 744.
Cine susține concerte în prima zi de festival
Premiată și apreciată de către juriul prezidat de Quincy Jones la Montreux Jazz Voice Competition în 2012 (Premiul al II-lea și Premiul Publicului), Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european. Actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, cântăreața de jazz e deținătoare al unui masterat în interpretare și compoziție de jazz obținut în 2013 prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ), studiind jazzul la Royal Academy of Music din Århus – Danemarca, Royal College of Music Stockholm – Suedia și Sibelius Academy Helsinki – Finlanda. Clujeanca Elena Mîndru este absolventă a secției de compoziție a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa profesorului Adrian Pop.
Vocalista a reprezentat Radio România Cultural ca solistă a Euroradio Jazz Orchestra în Praga în octombrie 2014 și Yle Radio (Finlanda) în cadrul European Jazz Competition în iunie 2015 la Rotterdam, ambele proiecte fiind organizate sub egida European Broadcasting Union. În noiembrie 2014 Elena Mîndru a fost artist rezident în New York al Arts Promotion Centre Finland (Taiteenedistämiskeskus). Tot în 2014 artista și-a lansat cel de-al doilea album de jazz, Evening in Romania, împreună cu unul dintre cele mai recente proiecte ale sale, Elena Mîndru Finnection, la Gărâna Jazz Festival. A
rtista reunește alături de vocea sa un cvartet de jazz alcătuit din patru muzicieni finlandezi, cu toții licențiați ai Sibelius Academy. În luna mai 2014, cvintetul a câștigat competiția Young Nordic Jazz Comets Finlanda, iar în iunie 2015, grupul Elenei a reprezentat radioul finlandez Yle în finala competiției EJC din Rotterdam, Olanda.
Elena Mîndru a inițiat și organizat primul concert de jazz simfonic cu solist vocal din România. Primul concert din această serie a fost alături de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania” din Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului Sabin Păuța, în februarie 2014. Proiectul solistei de jazz include lucrări în primă audiție scrise de compozitori români și finlandezi, printre care și lucrări și aranjamente scrise de cântăreața însăși. A continuat șirul concertelor de jazz simfonic în iunie 2015 la Cluj-Napoca alături de dirijorul Tiberiu Soare și în septembrie 2015 la Târgu Mureș, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, dirijată tot de Sabin Păuța.
Cântăreața de jazz a organizat în luna octombrie 2015 prima ediție a International Jazz Voice Conference în Helsinki, primul eveniment de acest gen din lume, care le-a avut ca invitate principale pe cântăreața de jazz Carmen Lundy și pe Michele Weir. Solista are propria casă de discuri (EM Records) prin care își propune să publice cât mai mulți artiști de jazz, cu precădere artiști români. Are la activ două discuri publicate, la care se adaugă cel mai recent album al formației Bega Blues Band din Timișoara în noiembrie 2015 și următorul său album – Elena Mîndru Third Stream Project în aprilie 2016, înregistrat în renumitul studio Yle M1 al radioului finlandez.
Pentru anul 2016, Elena Mîndru a fost comisionată de către Teosto (Uniunea Compozitorilor din Finlanda) să compună două lucrări pentru big band, special dedicate ansamblului Jyväskylä Big Band (JBB).
Elena Mîndru rezidează în Finlanda din anul 2012.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -