Stația de epurare de la Corlătești, amendată de Garda de Mediu Prahova pentru poluarea pârâului Dâmbu – FOTO

0

Administratorul stației de epurare Corlătești a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Prahova cu 50.000 de lei după ce a deversat în pârâul Dâmbu ape uzate insuficient epurate. Controlul a fost efectuat la sesizarea cetățenilor, care s-au plâns de mirosul insuportabil.

Comunicatul Gărzii de Mediu Prahova:

În urma sesizării telefonice înregistrate la GNM CJ Prahova privind disconfortul olfactiv resimțit în apropierea stației de epurare ape industriale Corlătești și respectiv deversarea în pârâul Dâmbu de posibile ape uzate industrial epurate, comisarii de mediu, împreună cu reprezentanții Apelor Române, au procedat la verificarea celor sesizate.

Citește și Poluare cu benzen. Depășiri ale indicatorilor la toate stațiile din Ploiești

Astfel a fost demarat un control la stația de epurare ape industriale Corlătești, iar în urma verificărilor efectuate în teren s-a constatat că stația de epurare evacua ape uzate insuficient epurate, în debit mare, ce au fost percepute ca disconfort olfactiv în zona de evacuare a acestora.

Citește și Miros înțepător de gaze, luni dimineață, în Ploiești și comunele limitrofe

Având în vedere cele constatate și luând în considerare faptul că operatorii economici au obligația de a anunța orice incident ce poate cauza mediului înconjurător, comisarii de mediu au amendat Administratorul stației de epurare Corlătești cu sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 lei.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău