Tupeu fără limite! Unii dintre foștii parlamentari vor să-și recupereze pensiile speciale, urmând să atace la CCR legea care tocmai le-a anulat aceste venituri

1

Deși puțini știu, există o Asociație a foștilor parlamentari, care nu îi reprezintă pe toți cei care au trecut prin Parlamentul României, însă ar putea să îi transforme pe toți în beneficiarii contestarii anulării pensiilor speciale.

Semnalul de alarmă a fost tras de fostul senator USR Mihai Goțiu. Acesta a postat pe pagina personală de facebook o sesizare, pe care Asociația foștilor parlamentari cere îi cere Avocatului Poporului să intervină în ”rezolvarea problemei pensiilor speciale”.

Mihai Goțiu: ”FOȘTII PARLAMENTARI” NU RENUNȚĂ. Cum vor să-și ”recâștige” PENSIILE SPECIALE. Ce i-au cerut Avocatului Poporului (și cum se influențează deciziile politice cu ajutorul ong-urilor și asociațiilor fantomă)

Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului.
Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”.  (Foto la finalul textului cu petiția Asociației.)
Cu ocazia asta, am căutat ceva mai multe informații și am aflat și eu că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea (la acea dată), 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC.
Pe lângă cele două-trei știri indexate de Google cu privire la înființarea Asociației, în 2009, am mai găsit o singură referință legată de activitatea acesteia. E vorba de o mențiune despre o întâlnire cu fostul Avocat al Poporului Victor Ciorbea, de la sfârșit de august 2014, la care au mai participat și reprezentanții Asociației Funcționarilor Publici Pensionari (altă ”minunăție” de asociație, înființată în anul 2010, despre a cărei activitate am găsit fix această singură mențiune!).
Și, din nou, nu e greu de ghicit care a fost obiectul acelei întâlniri: ”În cadrul discuțiilor, membrii delegației au prezentat problemele pe care le întâmpină foștii parlamentari în legătură cu stabilirea drepturilor de pensie” (din comunicatul instituției Avocatului Poporului).
Pensii votate, un an mai târziu de Parlament, dar abrogate, săptămâna trecută, în cadrul aceluiași for legislativ. Asta dacă nu cumva, același Avocat al Poporului și actuala majoritate de la CCR nu pun, iar, piedică.”
Povestea pensiilor speciale și a unuor pensii de serviciu este departe de a fi rezolvată. Beneficiarii invocă un ”drept legal câștigat”, însă omită să spună că acest drept este ”câștigat” în mod discriminatoriu față de românii care obțin pensii mizere, doar pe bază de contributivitate.
În condițiile actuale statul român se împrumută, întrucât nu este capabil să plătească nici măcar pensiile la care oamenii au muncit și contribuit o viață întreagă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău