Ministrul Sănătății a trimis Inspecția de Stat în control la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

2

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis astăzi o echipă de control a Inspecției de Stat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Inspectorii de la Ministerul Sănătății verifică dacă se respectă circuitele în secțiile de terapie intensivă și de ce nu este funcțională unitatea mobilă de terapie intensivă, din curtea spitalului, de aproape două luni.

Aseară, Nelu Tătaru a declarat că va trimite o echipă de control la spitalul județean din Ploiești, după ce aici ar fi ajuns pacienți care aveau nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă, însă unitatea sanitară nu avea locuri disponibile, în condițiile în care unitatea mobilă de ATI, cu 12 paturi, nu este folosită de la sfârșitul lunii august.

„Am avut discuție vizavi de Spitalul Județean din Ploiești, reevaluarea și reoperaționalizarea unității mobile de terapie intensivă prin detașarea de medici, discuțiile cu managementul unității, care trebuie să crească capacitatea pentru suport COVID. Mâine va fi la Ploiești și o unitate de la Inspecția de Stat din Ministerul Sănătății, tocmai pentru a se asigura că operaționalizarea se face și în timp util și în concordanță cu autorizația de funcționare”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit ziare.com.

Reamintim că instalația de climatizare a unității mobilă de terapie intensivă adusă la Ploiești s-a stricat în august, iar după reparația acesteia nu au mai fost suficienți medici specialiști în terapie intensivă pentru ca tirul ISU să redevină funcțional.

Raed Arafat dă vina pe conducerea spitalului pentru această situație.

”Noi am detasat patru medici acolo. Ordinul de detasare este in vigoare. Daca medicii care i-a detasat nu se afla fizic acolo, inseamna ca avem o problema si cu medicii detasati si cu cei care coordoneaza, pentru ca noi nu am fost sesizati in niciun moment ca medii detasati de fapt nu sunt acolo. Noi, de fapt, stiam ca acesti medici sunt acolo, dar acopera activitatea din sectia de terapie intensiva si la un moment dat acolo a fost crescut numarul salilor de operatii care sunt active, de la 6 la 13, pentru cazurile programabile cand in spital era o presiune, in zona este o presiune si cand Centrul de Terapie Intensiv Mobil era acolo si noi am trimis cei patru medici detasati in mod deosebit ca sa operationalizeze don nou Centrul Mobil de Terapie Intensiva”, a declarat Raed Arafat marti seara, potrivit sursei citate.

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Ar fi trebuit sa trimită în timpul fostului Manager și Presedintele CJ ,care au facut un jaf județean din banii publici,distrugînd fragila reputație al spitalului, prevenind starea actuală de fapt.

  2. Inspectia ar trebui sa-i demită pe șeful ATI,unii șefi de serviciu ,Directorul economico-financiar,cât și foștii factori de decizie,alcolitii fostului Manager de tristă amintire !Altfel nu va fi nici o schimbare

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău