Reacția Jandarmeriei Prahova după incidentul de la Hale: ”Persoana amendată a fost recalcitrantă și a avut un limbaj vulgar”

2

După ce un ploieștean  a acuzat un jandarm al UM0756 că l-a amendat abuziv, în urma unui incident petrecut astăzi pe platoul Halelor Centrale, la solicitarea observatorulph.ro,  I.J.J Prahova reacționat.

Citește aici articolul privind incidentul: Un ploieștean acuză un jandarm că l-a amendat abuziv: ”M-a făcut lepră!”

Comunicatul IJJ Prahova:

În data de 01.04.2020, în jurul orelor 12.30, în municipiul Ploiești , pe platoul Halelor Centrale , la sediul Poliției hale și piețe se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu o formațiune de ordine și siguranță publică constituită dintr-un jandarm, un lucrător de poliție și doi angajați M.A.P.N . Jandarmul a observat o persoană de sex bărbătesc care dorea să intre la toaleta publică având o țigare aprinsă.Jandarmul a solicitat persoanei să se oprească însă ,aceasta nu a reacționat la solicitare și a intrat în toaleta publică. Subofițerul l- a așteptat la ieșire cu scopul de a-l intercepta.

Când bărbatul a ieșit ,jandarmul l-a atenționat că nu este legal să fumeze în toaleta publică (a se vedea prevederile legii 349/2002). Persoana s-a arătat nemulțumita de faptul că a fost atenționată și a aruncat ostentativ tigara, manifestându-și vocal nemulțumirea .
În acest context în conformitate cu prevederile legii 550/2004 și ale OG nr.2/2001 , subofițerul jandarm a solicitat persoanei în cauză să se legitimeze, moment în care acesta a devenit recalcitrant verbal , acuzând jandarmul că nu are dreptul să-l legitimeze , îndepărtându-se către tarabele din zona pieței .

În acest moment a intervenit agentul de poliție care a reușit să-l determine să furnizeze date privind identitatea sa. Odată stabilită identitatea jandarmul i-a comunicat faptul că pentru refuzul de a se legitima sau a furniza date privind identitatea urmează a fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legii 61/1991. În continuare persoana a manifestat aversiune verbală față de jandarm .

Pe timpul completării procesului verbal de către jandarm , la fața locului s-a prezentat și șeful persoanei recalcitrante care a precizat că va plăti amenda angajatului său, menționând că angajatul său este ,,mai guraliv de fel “.
Până la definitivarea procesului verbal persoana a continuat sa fie recalcitrantă și să foloseasca un limbaj vulgar .

În contextul desfășurării evenimentelor și în raport de prevederile legale cât și luând în considerare comportamentul și atitudinea manifestate de contravenient fată de jandarm , persoanei i s-a întocmit proces verbal de constatare a contravenției prin care acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei conform art 3, Alin 1, lit c) din legea 61/1991 .
În termen de 15 zile de la comunicare contravenientul poate plăti la primăria de domiciliu suma de 250 lei sau/și poate contesta sancțiunea primită la Judecătoria Ploiești .

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Minciuni din partea polițiștilor.
    El nu avea nici o „țigară (a se vedea greșeala pe care ați scris-o) aprinsă, dar „băieții” aveau nevoie de bani.
    În zilele astea, așa numitele organe ale statului, fac abuz 😒

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău