Tot ce trebuie să știi despre concediul de carantină! În ce condiții se acordă și cu cât este plătit

0
concediu_carantina_381fb.jpg

concediu_carantina_381fb.jpg

O grijă pe care o au în plus angajații, în această perioadă, în cazul în care revin din țări unde coronavirusul a făcut ravagii și care sunt izolați este modul în care vor beneficia de concediu de carantină. Un element de noutate, dar cuprins în sistemul asigurărilor publice de sănătate.

Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se încadrează în categoria concediului pentru incapacitate temporară de muncă și se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de Direcţia de Sănătate Publică.

conform informațiilor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, certificatul de concediu medical este eliberat de catre medicul curant.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită, reprezentând suma veniturilor brute obținute în ultimele 6 luni, anterior lunii în care a fost emis certificatul de concediu medical, ponderată cu numărul de zile de stagiu din această perioadă, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada de acordare.

Certificatul de concediu medical pentru carantină se poate elibera retroactiv, pentru luna în curs sau luna anterioară și este condiționat de îndeplinirea condiției de stagiu de cotizare.

Avizul necesar pentru eliberarea certificatului de concediu medical pentru carantină este în competenta legală a Directiei de Sanătate Publică, modul de eliberare fiind parte a procedurilor interne ale acestei instituții.

Certificatele de concediu medical emise retroactiv (carantina, neoplazii etc.) care trebuie depuse la angajator până la sfârsitul lunii în care au fost emise. Plata indemnizațiilor va fi realizată de catre angajator odată cu lichidarea drepturilor salariale aferente lunii pentru care a fost emis certificatul.

În Prahova, în prezent, sunt 66 de persoane în carantină.

Foto cu caracter ilustrativ

concediu_carantina_e7fa1.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău