Jucătorii unei echipe de fotbal din Blejoi ajută, pro bono, persoanele vârstnice din comună, făcându-le cumpărăturile. Cum pot fi contactați FOTO

0
echipa_7b723.jpg

echipa_7b723.jpg

Membrii echipei a doua de fotbal din Blejoi au lăsat, pentru o perioadă, activitățile sportive, dar le-au înlocuit cu cele umanitare. Plecând de la exemple similare, în care grupuri de voluntari și-au oferit disponbilitatea pentru a-I ajuta, în special, pe bătrâni, cei mai vulnerabili la COVID 19, cei 22 de prahoveni, cu vârste între 17 și 42 de ani, au decis că pot face același lucru și, astfel, de câteva săptămâni a luat naștere „Blejoi Umanitar“.

„Dacă putem să ajutăm, de ce nu?

Suntem un grup de tineri din Blejoi, care ne-am organizat pentru a te ajuta GRATUIT. Nu suntem singurii din țară care facem asta, ceea ce e îmbucurător, dar momentan suntem singurii din comună și așteptăm mai mulți să ni se alăture.

Pentru persoanele bătrâne, cu mobilitatea redusă, pentru cei în carantină, ne oferim voluntar pentru a vă face cumpărăturile de la magazinele/farmaciile din apropiere.

Sunați-ne la umerele de telefon afișate (vezi afișul grupului de mai jos), venim la dumneavoastră pentru a lua lista de cumpărături și banii. Mergem la magazin, ne întoarcem cu produsele, bonul fiscal și restul. Dumneavostră vă plătiți doar cumparaturile, transportul este gratuit.
Ne vom deplasa pe biciclete, vom transporta produsele într-un rucsac, vom fi vecini ai dumneavoastră și înțelegem ușor adresa unde locuiți.
Nu ne vom apropia la mai puțin de doi metri unii de ceilalți, vom avea mănuși și pungi de unică folosință“, este mesajul voluntarilor de la Blejoi Umanitar, postat pe pagina lor de facebook.

Cristian Burlacu, cel care a fost inițiativa acestui grup și care îl și coordonează, ne-a declarat că impactul mesajului a fost unul surprinzător de frumos. Au primit felicitări, dar, până acum, nicio solicitare de ajutor. Stare care speră să se mențină.

„Dar dacă lucrurile se vor schimba, iar oamenii ne vor cere ajutorul, noi suntem aici. De asemenea, dacă va exista cerere de cooperare și cu alte grupuri de voluntariat în această perioadă, avem toată deschiderea“, ne-a declarat Cristian Burlacu.

Cei care vor să afle detalii despre acest gen de sprijin, pot suna la următoarele numere de telefon:
Cristian Burlacu (coordonator) – 0728726756
– 0738768706 – pentru Blejoi
– 0721921278 – pentru Ploieștiori

Sursa foto: Cristian Burlacu

echipa_92d10.jpg

voluntar_37b93.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău