ferma-gherghita-redeschidere_6fdb7.jpg

Ferma Gherghița a fost izolată în urmă cu aproximativ o lună, după ce într-o gospodărie dintr-un sat al comunei a fost confirmat un focar de pestă porcină africană. La acea dată, inspectorii DSVSA au interzis sacrificarea și comercializarea porcilor din fermă. Măsura ar urma să se aplice după data de 22 septembrie.

După ce timp de două luni, Prahova s-a confruntat cu apariția a numeroase focare de pestă porcină africană, în special la nivelul unor localități din zona de sud a județului Prahova, inspectorii DSVSA iau în calcul ridicarea restricțiilor impuse la ferma din Gherghița.

„Restricția de la ferma Gherghița va fi ridicată având în vedere că în zonă nu a mai fost confirmat niciun focar de pestă porcină africană. Măsura a fost aplicată în urmă cu aproape o lună, iar în cazul în care nu mai apar cazuri noi în localitate se procedează la stingerea focarului, în recoltării de probe de sânge și efectuarea de analize PPA”, a declarat, pentru Observatorulph.ro, Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care a precizat că în prezent, la ferma Gherghița, sunt aproximativ 11.000 de porci..

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Focar nou de pestă porcină africană în Prahova. Ferma de la Gherghița, cu aproximativ 10.000 de porci, a fost izolată

Primul focar de pestă porcină africană ar urma să fie stins în Prahova, la Brazi. „Porcii din localitatea Brazi, undeva la peste 200, vor fi supuși unui examen clinic și vor fi recoltate probe de sânge pentru efectuarea analizelor PPA. În cazul în care nu se vor mai constata probleme focarul de pestă porcină africană de la Brazi va fi stins, iar în gospodăria unde a fost confirmat virusul se vor introduce doi porci santinelă”, a mai precizat Terecoasă.  

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg