img (4).jpg

Guvernul ar putea majora salariul minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2019. Diferența dintre salariul pe hârtie (brut) și cel ”în mână” (net) este uriașă și în defavoarea angajatului.

Potrivit proiectului anunțat de ministrul Muncii, salariul minim va crește diferențiat, după cum urmează: 2080 lei, respectiv 2350 de lei pentru angajații cu studii superioare sau cu o vechime de cel puțin 15 ani în activitate.

Citește și Haos la firme și ITM. Angajații trebuie să dovedească 15 ani de vechime pentru un salariu minim brut de 2350 de lei

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În  prezent, la un salariu minim brut de 1900 de lei, angajatul primește 1162 lei.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

După 1 ianuarie 2019, angajații plătiți cu salariul minim pe economie de 2080 de lei vor avea un salariu net de 1263 de lei, diferența reprezentând taele plătite la stat (CAS, CASS, impozit pe venit)

salariu-minim.jpg

Angajații cu studii superioare sau cu o vechime de cel puțin 15 ani în activitate vor avea un salariu brut de 2350 de lei, care, după plata taxelor, se va transforma într-un salariu net de 1413 lei:

salariu-net.jpg

Notă: Cifrele au fost furnizate în urma accesării calculator-salarii.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Joi, 06 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Cu cât se scumpesc țigările la 1 ianuarie 2019

Prețurile pachetelor de țigări cresc de la 1 ianuarie, prin majorarea accizei percepute de stat. Acciza aplicată țigaretelor va crește de la 1 ianuarie pentru a alinia nivelul acesteia cu cerințele Uniunii...