Screening pentru depistarea în stadii cât mai precoce a cancerului derulat de Spitalul AS MEDICA și EASTERN BIOLOGIX

0

Începând cu luna ianuarie a anului 2022, Spitalul AS MEDICA va derula mai multe programe pentru decelarea riscului dezvoltării cancerului și a altor boli grave (lupus, poliartrită etc). Programul, unic în România, va fi derulat în colaborare cu EASTERN BIOLOGIX, o organizație de cercetare internațională cu patronaj american, care oferă servicii de asistență în cercetarea clinică pentru industria americană de farmaceutice și biotehnologie.

Spitalul AS MEDICA face un pas important pentru atingerea unuia dintre cele mai importante obiective anunțate încă de la înființare: derularea unor programe de prevenție care să reducă riscul evoluției unor boli grave printre pacienții săi.

”Încă de la deschidere, toți pacienții care s-au prezentat în clinica noastră (câteva zeci de mii) au fost investigați și în ceea ce privește riscul dezvoltării unor tipuri de cancer. Marea majoritate au primit verdictul ”negativ oncologic”.

Din nefericire, un mic procent a prezentat stadii foarte avansate a unor diverse forme de cancer, majoritatea nediagnosticate până în momentul prezentării la noi. Screening-ul populațional pe care îl vom derula începând din ianuarie are în vedere depistarea în stadii cât mai precoce a cancerului, astfel încât să reducem cât mai mult riscul apariției acestor cazuri”, spune doctorul Alin Scarlat, fondatorul spitalului.

Împreună cu EASTERN BIOLOGIX, organizație ce colaborează cu institute de prestigiu în cercetarea și dezvoltarea din domeniul cancerului din SUA, Spitalul AS MEDICA va începe programul de testare a pacienților bărbați și femei cu vârste cuprinse între 45-79 de ani, fără antecedente de boli oncologice.

Probe prelevate vor fi trimise în SUA și analizate, cercetătorii de acolo necunoscând identitatea pacienților.

Studiul, la care vor participa doar pacienți voluntari, are următoarele scopuri:

  1. Testarea voluntarilor din Romania care prezintă un risc mai mare pentru cancerul colorectal.
  2. Identificarea de metode noi pentru îngrijirea pacienților cu cancer.
  3. Dezvoltarea de noi dispozitive non-invazive pentru depistarea precoce a cancerului și/sau noi produse farmaceutice pentru tratamentul acestuia.

”Din nefericire, am văzut prea des cât de devastator este cancerul. Am fost și suntem permanent preocupați de găsirea unor metode pentru depistarea cât mai precoce a riscului dezvoltării unui cancer în organismul uman.

Motivul pentru care ne-am implicat în derularea acestui studiu este acela că speram să contribuim și noi – Spital AS MEDICA – la dezvoltarea cercetării în domeniul combaterii cancerului în special aici, în România”, declară doctorul Scarlat.

Sunt așteptați să participe la acest studiu cât mai mulți pacienți care se încadrează în categoriile de vârstă corespunzătoare, care sunt preocupați de sănătatea lor și care vor să contribuie la identificarea de noi terapii sau tratamente pentru combaterea cancerului.

Cei interesați să participe la campanie pot contacta Spitalul AS MEDICA la unul dintre cele două numere de telefon: 0344.111.465 sau 0371.046.882 sau pe adresa de e-mail: office@as-medica.ro

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău