Elvețienii votează la referendumul pentru introducerea certificatului sanitar. Consultarea publică a fost inițiată de opozanții introducerii acestui certificat

0

Considerată una dintre cele mai civilizate țări, Elveția și-a chemat cetățenii la referendumul prin care urmează să se stabilească dacă va fi sau nu introdus certificatul verde.

Așa cum se întâmplă în fiecare țară, nu toată populația este de acord cu cerificatul în cauză. Opozanții lui au inițiat un referendum.

Primele estimări arată că legea privind introducerea certificatului sanitar este susţinută de 63% dintre elveţienii care s-au prezentat la referendum, cu o marjă de eroare de două puncte procentuale.

Referendumul a avut loc în contextul apariţiei noii variante Omicron a coronavirusului, depistată în Africa de Sud şi declarată „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a impus stare de alertă în toată lumea.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău