- Publicitate -

Povestea prahoveanului din spatele laboratorului de analize medicale Iconlab din Ploiești și secretul rezultatelor 100% sigure. Cum rezistă pe piața dominată de giganții Pharma

Data:

Pe Răzvan Besnea l-am întâlnit la o întâlnire a comunității restrânse a antreprenorilor din Ploiești. Un om simplu, cu bun simț, îmbrăcat ”casual”. Dacă nu s-ar fi prezentat în timpul discuțiilor, nu mi-aș fi imaginat vreo secundă că acesta conduce Iconlab, laboratorul de analize medicale din cartierul Mihai Bravu care nu doar rezistă pe o piață dominată de giganții Pharma, ci și performează.

- Publicitate -

Am aflat atunci că povestea IconLab s-a născut din dorința lui Răzvan, un prahovean născut în Măneciu care a vrut să lăsa ceva în urmă și să-i ajute pe cei din jur.

”Lucrez în industria medicală încă din anii 2000 și pot să spun că am crescut o dată ea. Când am deschis laboratorul din Ploiești și am riscat intrând în lumea antreprenoriatului am vrut să demonstrez că și noi, românii, putem performa în acest domeniu. Să las ceva în urma mea și, de ce nu, să-i ajut pe semenii mei”, povestește Răzvan Besnea, proprietarul IconLab Ploiești.

Evident, discuția a ajuns și la întrebarea-coșmar pentru cei care administrează un laborator de analize medicale: De ce se greșesc rezultatele? Atunci am aflat că în acest domeniu orice detaliu contează: de la personalul care recoltează analizele, până la aparatura care le procesează, iar circuitele și standardele de calitate trebuie respectate cu strictețe.

- Publicitate -

Ce analize poți face la IconLab?

Laboratorul de analize medicale al IconLab este amenajat după normele legale în vigoare și este structurat pe mai multe departamente: biochimie, imunologie, hematologie, parazitologie și microbiologie. În total, sunt peste 2000 de analize care pot fi efectuate aici.

”Ne-am străduit să proiectăm un spațiu special conceput pentru comunitatea ploieșteană, deoarece obiectivul nostru a fost de la început să facem lucrurile chiar acasă, la Ploiești.”, susține Răzvan.

Citește și: Cât de important este screening-ul pentru cancerul de col uterin. Lista testelor și unde le poți efectua rapid

- Publicitate -

Aparatură de înaltă performanță

Deși, la prima vedere, ar părea ceva neimportant, tipul de aparatură folosit de IconLab este dovada calității rezultatelor.

Departamentul de Hemostază este echipat cu un nou aparat denumit CA-620. În ciuda denumirii complexe, aparatul este important pentru că aduce un aport mare în procesarea analizelor în sensul că acesta ajută echipa IconLab să efectueze principalele analize de coagulare.

Aparatul efectuează teste de specialitate, cum ar fi activitatea proteinei C, factorii de coagulare, și multe altele, oferind rezultate de încredere. Este într-adevar aparatul de referință atunci când discutam despre Hemostaza.

- Publicitate -

Când vine vorba de scanarea completă a formulei sângelui, și aici laboratorul IconLab stă foarte bine. Aparatul XN-550 permite identificarea numărul de leucocite, numărul de reticulocite, cel de trombocite și asigură evaluarea rapidă a statusului inflamator și al infecțiilor.

În condițiile unui flux mare de pacienți, departamentul de Biochimie a fost dotat cu un echipament de ultima generație BECKMAN (DxC 700 AU) care face totul automat, crescând randamentul întregii echipe. Aparatul poate procesa până la 800 de teste fotometrice pe oră cu performanță precisă a rezultatelor.

Teste Real Time PCR la îndemâna oricui

Departamentul de Biologie Moleculară poate procesa în regim de urgență, câteva ore de la recoltare, testul RT PCR ADN SARS CoV 2, prețul fiind de 230 lei cu eliberare în maxim 24 ore și de 330 lei cu eliberarea rezultatului în ziua recoltării. Buletinele conțin codul QR necesar la granițele țării pentru asigurarea autenticității rezultatului și, de asemenea, se eliberează gratuit și în limba Engleză.

- Publicitate -

Pe lângă acest test, în cadrul departamentului de Biologie moleculară se pot efectua și alte tipuri de investigații specifice printre care enumerăm:

Laboratorul IconLab Ploiești se află pe Str. Mihai Bravu, Nr. 107A. Detalii suplimentare și programări puteți obține la numărul de telefon 0244 700 251 sau de pe site-ul www.iconlab.ro

(P)

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -