Dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta? Ministerul Sănătății: DA!

Ministerul Sănătății a răspuns afirmativ, pe Facebook, la întrebarea Dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta?

Explicațiile ministerului:
Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolii din SUA (CDC), reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă, deși cazurile sunt rare.
Un studiu realizat de către agenția guvernamentală Public Health England (UK) în perioada iunie-noiembrie 2020, în rândul angajaților din sistemul de sănătate, arată că anticorpii rezultați în urma bolii oferă protecție, scăzând riscul de reinfectare cu 83%, pentru o perioadă de cel puțin 5 luni. Din eșantionul de 20.000 de persoane, doar 44 au reprezentat cazuri posibile/probabile de reinfectare.
Organizația Mondială a Sănătății precizează că rapoartele preliminare din Africa de Sud arată faptul că și cei care au fost anterior infectați cu coronavirus se pot reinfecta cu tulpinile noi ale virusului. Cu toate acestea, încă se mai fac investigații cu privire la aceste reinfectări, pentru a detecta dacă sunt mai frecvente decât reinfectările cu tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.
De aceea, Ministerul Sănătății și organizațiile internaționale recomandă în continuare atât respectarea regulilor de distanțare și igienă, cât și vaccinarea împotriva COVID-19.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău