Bătaie de joc la Județean. Pacienți ținuți în ploaie pentru un consult la ortopedie

3

Zeci de pacienți au fost nevoiți, marți dimineață, să aștepte, în ploaie, pentru a intra la un consult la ortopedie, la ambulatoriul de la Spitalul Județean Ploiești. Conducerea unității medicale recunoaște că sunt probleme la începutul fiecărei săptămâni și promite realizarea unui nou flux de triere, însă ne-a transmis, ulterior, că s-a constatat și că sistemul electronic merge mai greu.

Marți, 2 iunie. La primele ore ale dimineții aproximativ 40 de persoane așteptau la rând, în ploaie, ca să intre la consult la ortopedie.

„Coadă afară de zeci de oameni la ortopedie. Pentru că ieri și în weekend toată secția a fost închisă. Complet. Doar urgențele au fost tratate. E inadmisibil… Și oamenii stau acum în frig și ploaie așteptând singurul medic care, deși are program 08.00 – 13.00, acum este în operație. Ce administrație are acest spital??? Și ce pot face oamenii care stau acolo zi de zi?”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro, care a reclamat și faptul că nu se ține cont nici de distanțarea socială.

Se caută soluții

Contactat telefonic, managerul Spitalului Județean Ploiești, ec Marius Niculescu, a precizat că situația se repetă în special la începutul fiecărei săptămâni, la primele ore ale dimineții.

„La Ambulatoriu, în special la Ortopedie, este aglomerație în zilele de luni și marți dimineața. Oamenii vin de la prima oră… Unii spun că atunci au mașinile pentru că vin din județ. Zona de așteptare exisă însă este insuficientă. Încercăm să realizăm încă un flux de triere. Programul de la ortopedie se desfășoară cu medici prin rotație”, a susținut ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

Mai mulți medici

Ulterior, managerul unității medicale a anunțat că numărul de medici a fost suplimentat și că, de vină, ar fi și sistemul electronic pentru eliberarea rețetelor.

„Am discutat cu șeful de secție care mi-a spus că a fost suplimentat numărul de medici de la unul la trei, însă s-a constatat că merge mai greu și sistemul electronic pentru eliberarea rețetelor și concediilor medicale”, a precizat ec. Marius Niculescu.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Sunt probleme in fiecare zi la spitalul Judeatean, oamenii sunt tinuti in ploaie, pacientii ajunti la urgente sunt tinuti pe holuri cate 8-10 ore medicii ies afara la tigara sibuita sa mai vina. Pt orice problema cu care te duci la urgente diagnosticul este suspect covid19… un spital de tot rahatul

  2. Problema in ambulatoriu nu este noua si sa nu aplice scuza ca sistemul e greoi am trecut prin acel calvar in ianuarie cand nu era pandemie si medicul de garda facea consultatii in UPU , spital, policlinica. Nu stiu cine face graficul ca nu poti sa consulti in 3 locuri odata. Nu mai spun ca lunea e greu cu inceputul ,marti e zi de 3 ceasuri rele si tot asa.Consultatiile sunt pe repede inainte daca nu esti pacientul medicului de garda .

  3. Multumesc din suflet echipei medicale de la U.P.U Ploiești, sala de operații chirurgie plastică,terapie intensivă, cadrelor medicale de pe scectia chirurgie plastică si chirurgie pentru modul exemplar in care am fost tratat într-un moment extrem de greu.Cu multa considerație..Ionuț.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău