managerul-de-la-spitalul-groazei-neaga-acuzatiile-vezi-raspunsul-medicului-dan-oprea-237474.jpg

Controlul a avut loc dupa miezul noptii, iar la spital au ajuns ministrul Sănătății Sorina Pintea și președintele Consiliului Județean Prahova.

Prima neregulă care s-a confirmat se pare că a fost aglomerația de la UPU, dar și faptul că mai mulți aparținători nu au primit niciun fel de răspuns cu privire la starea pacientilor.

Citește și: VIDEO Direcția de Sănătate Publică Prahova va extinde verificările la Spitalul Județean

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Va exista o analiză pe această tema. Vor fi mai multe persoane care vor răspunde pentru deficiențele constatate", a susținut Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

Mai mult, pentru mizeria și problemele constatate, ministrul Sănătății a solicitat și sancționarea celor vinovați.

Citește și: Directorul de îngrijiri de la Spitalul Județean Ploiești propus să fie demis

Sâmbătă, președintele Consiliului Județean Prahova, într-o postare pe o rețea de socializare, a susținut că este dezamăgit de ce se întâmplă la Spitalul Județean, în condițiile în care, din bugetul județului, anual, se fac alocări substanțiale. Ba mai mult, Toader a susținut că cei vinovați „vor trebui să plătească cu funcția”

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, despre controlul efectuat la Spitalul Județean Ploiești:

„Controlul inopinat efectuat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a scos la iveală unele abateri de la norme în zona Unității de Primiri Urgențe, dar și pe secțiile vizitate.

Sunt profund dezamăgit de faptul că – în ciuda alocărilor financiare considerabile de la bugetul județului, în scopul îmbunătățirii condițiilor din acest spital – mai există probleme legate de modul în care se întreține curățenia în unitatea medicală cu cea mai mare adresabilitate din Prahova.

Am sesizat, împreună cu doamna ministru Sorina Pintea, deficiențe legate atât de asigurarea curățeniei în incinta spitalului, de modul în care sunt folosite materialele sanitare. O altă problemă întâmpinată a fost că, în timpul controlului, existau aparținători în sala de așteptare de la Unitatea de Primiri

Urgențe care nu fuseseră informați de circa trei ore despre starea pacientului care fusese programat pentru un examen imagistic la computer tomograf. Acesta este un aspect care trebuie rezolvat de urgență, fie prin asigurarea unei comunicări directe cu familiile pacienților care așteaptă vești despre bolnavi, fie prin intermediul unui sistem electronic de informare. Pe de altă parte, există și problema lipsei de personal din Unitatea de Primiri Urgențe, având în vedere că din cele 24 de posturi existente, doar opt sunt ocupate în această zonă fierbinte a Spitalului Județean, fapt care îngreunează activitatea pe acest sector.

Pentru a găsi soluții la aceste probleme, am convocat, în această dimineață, conducerea spitalului. Le-am solicitat celor prezenți, managerul Marius Niculescu, directorul medical – Florin Pușcariu, directorul de îngrijiri - Manuela Dobre (pentru care doamna ministru Sorina Pintea a solicitat schimbarea din funcție), directorul Direcției de Sănătate Publică – Ioana Loghin, să ia măsuri pentru a rezolva problemele constatate.
Îi asigur pe prahoveni că voi urmări îndeaproape măsurile care vor fi luate de urgență în cadrul acestui spital.

Controalele inopinate vor continua, iar cei vinovați de apariția unor situații similare celor constatate în noaptea de vineri spre sâmbătă vor trebui să plătească cu funcția!”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg