fbpx

IMG_1123.JPGMedici noi la Spitalul Muncipal Câmpina (SMC)! Începând din această lună, personalul medical de aici a fost completat cu dr. Florin Lucaci la secția Ortopedie și Monica Lucaci la Cardiologie. Cei doi sunt soț și soție și vin din Brașov.

Medicul ortoped Florin Lucaci are 40 de ani, iar de peste zece ani profesează în domeniu. Este brașovean, dar a acceptat fără rezerve să dea concurs pentru postul din Câmpina, știind că vine într-un spital unde condițiile de lucru sunt foarte bune și, totodată, are oportunitatea de a face naveta și lucra împreună cu soția sa.

Monica Lucaci are 30 de ani, a profesat în Brașov și București. La origini este prahoveancă , fiind în permanență la curent cu situația sistemului medical din județ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Momentan, cei doi parcurg zilnic distanța Brașov-Câmpina, dus-întors, dar sunt entuziasmați de alegerea făcută, dar și de modul în care au fost primiți de colectiv și pacienți.

„Am găsit aici toată deschiderea. Am venit să facem treabă bună și suntem siguri că în acest sens vom avea tot sprijinul conducerii. În ceea ce ne privește raportul dintre noi și pacienți, ne dorim ca el să fie bazat pe respect, pe comunicare. Vom face tot posibilul pentru a le explica pe înțelesul lor tot ceea ce trebuie să știe. Avem și o echipă pe care ne bazăm și ne dorim să facem medicină de calitate“, ne-au declarat medicii Lucaci.

Conștientă de tinerețea sa, dar și de faptul că sunt situații care nu vor putea fi tratate în cadrul Spitalului de la Câmpina, cardiologul Monica Lucaci a precizat că va colabora atât cu colegii din Brașov, cât și cu cei de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pentru a-i oferi pacientului diagnosticul și tratamentul adecvate.

Noi concursuri în aprilie

În cadrul SMC mai sunt o serie de posturi neocupate, cel mai mare deficit fiind la Unitatea Primiri Urgențe (UPU), unde ar mai fi nevoie de încă cinci specialiști. La secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) ar mai trebui, conform organigramei, încă patru medici, la Obstetrică-Ginecologie, doi specialiști, iar la Pediatrie și Laboratorul de analize câte un medic.

„Detalii despre posturile scoase la concurs pot fi găsite și pe site-ul Spitalului Municipal Câmpina: www.spitalcampina.ro. Dosarele se depun în această lună, iar concursurile vor fi organizate în aprilie. Sperăm ca într-un an, maximum doi, să acoperim toate posturile normate”, ne-a spus dr. Călin Tiu, manager SMC.

Salariile medicilor pleacă de la 10.000 lei, iar pentru cei care fac gărzi, veniturile sunt mult mai mari.

Foto: Liliana Maxim

IMG_1123.JPG

Monica Lucaci, medic cardiolog

IMG_1121.JPG

Florin Lucaci, medic ortoped

IMG_1122.JPG

Călin Tiu, manager Spitalul Municipal Câmpina

IMG_1119.JPG

IMG_1112.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg