Orban: Nu voi vota guvernul Ciucă. Voi demisiona din grupul parlamentar al PNL

0

Joi seară, invitat la B1 TV, Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal, a anunțat că săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota învestirea guvernului Ciucă.

El consideră că propunerea lui Nicolae Ciucă în fruntea guvernului nu a fost a PNL, ci a președintelui Iohannis: ”Decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă premier nu a fost a PNL, ci a lui Iohannis. PNL nu mai există, este prelungirea fără voință a lui Klaus Iohannis (…) România e o țară democratică în care nu guvernăm prin ordin, prin disciplină miitară, ci prin dialog, transparență, dezbatere”, a mai spus Orban.

Lui Ludovic Orban, om politic cu o carieră de peste 30 de ani în spate, i se pare că nefirească o propunere de premier în persoana cuiva fără trecut politic: ”Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. El a apărut pe turnantă în PNL, a devenit președintele PNL și șeful statului. Te și miri cum au ajuns în funcții”, a declarat Orban la B1 TV.

Fostul președinte al PNL se declară deranjat și de înțelegerile care vor urma cu Partidul Social Democrat: ”Eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis. Am lucrat împreună, mai ales în pandemie. Nu am văzut această voință bolnavă de a controla totul, de a conduce PNL, de a conduce guvernul. El s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD și acum face înțelegeri cu PSD”, a mai spus fostul președinte al PNL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău