Guvernul Cioloș – O glumă proastă de care nu avem timp. Terminați cu bătaia de joc!

1
dacian_ciolos_suparat_poza_92161900.jpg

Astăzi, premierul desemnat a depus în Parlament lista miniștrilor cabinetului și programul de guvernare.

Mâine guvernul format de Dacian Cioloș merge în Parlament pentru a obține voturile necesare pentru a-și începe activitatea. Fiecare ministru trebuie să apară în fața comisiilor pentru audieri. Și va dura toată ziua.

Miercuri vor avea loc dezbaterea și votul Parlamentului.

Totul pare o glumă proastă. Pentru a trece de Parlament, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi. Din aceastea, are doar 80. Diferența de 154 de voturi speră (oare?) să le obțină de la… cine oare?

De la PNL? De la PNL-ul împotriva căruia a votat moțiunea de cenzură și pe care l-a dat jos de la guvernare? Între USR-PLUS și PNL există un război pe față. Este cineva care crede că Guvernul Cioloș va obține voturile liberalilor?

De la PSD? De la PSD-ul cu care s-a aliat conjunctural pentru a dărâma guvernul Cîțu? PSD, care a afirmat cu fiecare ocazie că nu va vota un guvern minoritar?  În plus, PSD afirma astăzi că nu va vota altceva decât alegeri anticipate, pentru că i se pare singura soluție viabilă pentru România.

De la AUR? Păi și dacă, prin absurd, AUR ar vota Guvernul Cioloș, tot nu ar fi suficient.

Reamintim distribuția voturilor în Parlament: PSD – 157, PNL – 136, USR-PLUS – 80, AUR – 47, UDMR – 30. Pe orice parte am da-o, indiferent cum ar face și reface calculele, acest guvern nu are nicio șansă să treacă.

Citește și: Dacian Cioloș va prezenta astăzi lista miniștrilor în Parlament

Ce se întâmplă după ce Guvernul Cioloș va pica în Parlament (observați, am spus „după”, nu „dacă”)? O luăm de la capăt, președintele Iohannis reia consultările cu partidele, va propune un nou premier, și tot așa.

Deci ce facem noi zilele astea? Pierdem timp! Președintele României își bate joc de țară, partidele politice se cramponează de propriile orgolii: USR nu-l vrea pe Cîțu, PNL îl vrea doar pe Cîțu. La asta se reduce tot!!!

Merită oare acest individ ca o țară întreagă să stea pe loc din cauza lui? E atât de bun, de frumos, de mirobolant și e singurul care ne poate scoate din mocirla în care suntem? Ce naiba?!?!? A fost unul dintre artizanii mocirlei, de ce totul se învârte în jurul lui?

În timp ce partidele politice (toate) dau dovadă doar de urmărire a propriului interes și de nepăsare totală de ce se întâmplă cu țara, președintele Iohannis le cântă în strună.

Ascultam deunăzi o discuție purtată de o parte și de alta a unei tejghele cum că ar trebui să ieșim în stradă să spunem stop vaccinării. 😊

Nu. Trebuie să ieșim în stradă o țară întreagă, vaccinați și nevaccinați, să îi dăm naibii jos pe ăștia care își fac jocurile așa cum au învățat ei din tată-n fiu că se fac: cu miserupism clar față de poporul român!

Toți sunt o apă și-un pământ! Niște nesătui de putere, plini de ei și orgolioși până la cer și înapoi! Până când toată clasa politică nu va fi reformată, nu vom ieși la liman. Și vom fi, zeci de ani de acum încolo, dacă nu chiar sute, subiect de cercetare pentru ceilalți europeni.

Duceți-vă și lăsați-ne! Voi ne-ați îngropat ca popor și, în fiecare zi, mai trântiți câte o lopată de țărână peste noi! Să vă fie rușine!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Huo ! Huo Iohannis, Câțu, Cioloș, PNL, PSD, USR… Sa va fie rusine pentru bataia de joc si NESIMTIREA cu care ne tratati ! Politruci platiti cu mii de euro din bani publici, avizi doar de putere (a se citi propriile interese si orgolii). Niste nesimtiti…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău