Mircea Roșca, deputat PNL de Prahova, după adoptarea Legii Bugetului: „Sunt trist pentru modul arogant prin care unii colegi, fie de la putere sau din opoziție, au considerat că trebuie susținut sau contestat bugetul”

Deputatul PNL de Prahova, Mircea Roșca, își arată nemulțumirea printr-o postare pe pagina de facebook față de modul în care a decurs adoptarea legii bugetului, condamnând modul „arogant prin care unii colegi, fie de la putere sau din opoziție, au considerat că trebuie susținut sau contestat” legea.

„Săptămâna aceasta, după multe dezbateri până târziu în noapte am aprobat, în Parlament, Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Sunt trist pentru modul arogant prin care unii colegi, fie de la putere sau din opozitie, au considerat că trebuie susținut sau contestat bugetul.

Aroganța arătată de o parte a puterii şi demagogia populistă pe care am vazut-o la colegii din opoziție în aceste zile pline de ură, nu vor face decât să rupă şi mai mult societatea noastră divizată deja şi să permită manipulatorilor direct interesați să-i facă pe români să-şi piardă şi mai mult încrederea în cei ce conduc destinele țării noastre.

Avem nevoie de compromis politic şi unitate în gândire pentru o construcție solidă, iar gestionarea pragmatică şi patriotică a puținelor resurse care ne-au mai rămas reprezintă o condiție esențială pentru a mai putea vorbi despre viitorul țării noastre.

Sunt totuşi și bucuros că, într-un an în care economia României va fi în continuare umbrită de efectele nocive ale pandemiei, Legea Bugetului de Stat prevede majorări substanțiale în domenii esențiale dezvoltării țării precum SĂNĂTATEA, care va beneficia de 58.3 miliarde de lei, cu 1.4 miliarde de lei mai mult decât anul trecut, când alocarea a fost una record,

EDUCAȚIA, care va primi cu 2,2 miliarde de lei mai mult decât în 2020 și INVESTIȚIILE, pentru care se va aloca o sumă cu 8 miliarde de lei mai mare decât anul trecut.

Regretul cel mai mare îl am din faptul că alocațiile copiilor și pensiile nu au fost mărite conform așteptărilor sau nevoilor reale, dar consider că măsurile adoptate de guvern vor contribui la dezvoltarea trainică a economiei țării noastre și vom putea corecta, cât mai rapid, efectele negative ale pandemiei, care ne-au forțat să luăm unele măsuri mai puțin populare.

Cu toate acestea, sunt încântat că PNL a înțeles că investițiile sunt cheia dezvoltării, pentru că ele înseamnă locuri de muncă și un trai mai bun.

Mai mult, ne-am străduit să arătăm firmelor românești că dezvoltarea lor reprezintă o prioritate pentru noi, neîmpovărându-le cu taxe și impozite suplimentare și oferindu-le un set consistent de măsuri economice și programe de finanțare și garantare, care să le ajute în depășirea crizei cu care s-au confruntat în ultimul an.

Aștept cu nerăbdare lansarea programelor de finanțare pentru firmele românești și imunizarea populației, pentru a reveni la viața noastră normală și a ne bucura, în viitorul cât mai apropiat, cu ajutorul Lui Dumnezeu, de o viață plină de pace.

Despre prosperitate însă, îi las pe aroganți şi demagogi să vorbească…” a scris Mircea Roșca pe pagina de facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău