Prahova, pe locul al treilea ca număr de voturi în PNL. Românii au votat, pe 26 mai, pentru finalul carierei politice a lui Liviu Dragnea

0
06_5cdd9.jpeg

06_5cdd9.jpeg

Interviu cu senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova:

Domnule Dumitrescu, care este, în opinia dumneavoastră, principalul mesaj pe care l-au transmis prahovenii la vot în 26 mai?

Vreau să le mulțumesc tuturor prahovenilor care s-au mobilizat în număr atât de mare la vot pentru a-și exprima categoric încrederea în Președintele Klaus Iohannis și în Partidul Naţional Liberal. Voturile acestora ne onorează și, în același timp, ne obligă! Mesajul cetățenilor care s-au prezentat la urne pentru europarlamentare, în 26 mai, este clar.

Aceștia vor să trăiască într-o Românie conectată la Uniunea Europeană, să fie conduși de politicieni serioși, competenți, care au o agendă concretă de îmbunătățire a calității vieții românilor. Pe de altă parte, românii, și în mod particular prahovenii, s-au pronunțat la referendum pentru susținerea luptei împotriva corupției și pentru independența justiției. Fără nicio îndoială, PNL este singura alternativă la PSD, iar rezultatele noastre la alegerile de ieri au confirmat acest lucru.

Cum evaluați rezultatul pe care PNL le-a obținut în Prahova la aceste alegeri în raport cu cele obținute de partid la nivel național?

PNL Prahova se numără între primele trei organizații județene ale PNL care au adus împreună aproape 15% din voturile din țară ale partidului. Astfel, PNL Prahova se găsește pe podiumul premiantelor din perspectiva numărului de voturi obținute, cu 94.543 voturi, după PNL Cluj, cu 110.945 voturi, și PNL Sibiu, cu 98.841 voturi. Mai mult, am reușit să fim, în Prahova, cu aproape 6% peste USR-PLUS și cu aproape 8% peste PSD, ceea ce ne califică drept cea mai importantă forță politică din județ. Fără rezultatele primarilor PNL din Prahova și fără dăruirea membrilor și a simpatizanților de partid, o asemenea performanță nu era posibilă.

Ce impact credeți că va avea asupra scenei politice condamnarea de astăzi a lui Liviu Dragnea? Are această condamnare legătură cu rezultatul alegerilor?

Românii au votat, pe 26 mai, pentru finalul carierei politice a lui Liviu Dragnea, iar votul masiv anti-Dragnea și anti-PSD va reseta viața politică din România. Din punct de vedere juridic, condamnarea lui Dragnea trebuie să aibă legătură cu faptele pe care le-a comis, nu cu votului de duminică, 26 mai. Orice om are dreptul la un proces echitabil, iar decizia judecătorilor nu trebuie să depindă de direcţia votului, ci exclusiv de probele din dosar. Oamenii s-au exprimat clar la vot, toți trebuie să fim egali în fața legii, iar interferențele politicului în actul de justiție trebuie să fie eliminate.

Ce urmează? Ce planuri are PNL în perspectiva alegerilor care vor urma în toamna acestui an?

PNL va încerca să valorifice orice oportunitate politică pentru a înlătura de la guvernare actuala putere incompetentă și lipsită de legitimitate. Astfel, avem în vedere, de exemplu, o moțiune de cenzură și discuții cu toate forțele parlamentare dispuse să se alăture unui astfel de demers. În rest, ne organizăm mai bine pentru alegerile din toamnă și pentru cele de anul viitor. Intrăm la prezidențiale cu cel mai bine cotat candidat din România, cu partenerul nostru tradițional,

Președintele Klaus Iohannis, care a confirmat încă odată, prin organizarea acestui referendum, că știe exact care sunt aspirațiile românilor. În rezumat, ne pregătim să câștigăm alegerile ce vor urma și să intrăm la guvernare. Încă odată, le mulțumesc prahovenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și le propun un parteneriat pe termen lung cu PNL.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău