Chestorul Ioan Aron, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov (IPJ Brașov), care apare într-unul dintre capitolele cărţii „Flash-uri din sens opus”, lansate de agentul Marian Godină, renunţă la postul său. Nu-şi dă demisia, însă şi-a înaintat vineri, 19 februarie, raportul de pensionare.

 

În timpul scandalului izbucnit de publicarea în avans pe Facebook a capitolului ce denunţă direct atitudinea abuzivă a şefului IPJ Braşov şi încercarea de intimidare a subalternului său, chestorul Ioan Aron a fost în concediu de odihnă şi nu a comentat în niciun fel dezvăluirile lui Marian Godină.

Chestorul Ioan Aron nu-şi dă demisia, aşa cum i-au cerut colegii din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie. A optat pentru  soluţia mai favorabilă, alegând să iasă la pensie, după 31 de ani de activitate.

 

„La revenirea din concediul de odihnă, chestorul de poliție Aron Ioan – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și-a înaintat raportul de pensionare, Inspectoratului General al Poliției Române – decizie ce era anticipată de la începutul anului”,  se arată într-un comunicat al IPJ Braşov, aceasta fiind, de altfel,  prima declaraţie publică a IPJ Braşov, de la izbucnirea scandalului.

Chestorul Ioan Aron este cel de al doilea personaj care „cade” din cauza „Flash-urilor din sens opus” ale poliţistului Marian Godină. În această săptămână, Luana Minea, pe care Godină a denunţat-o public pentru încercarea de intimidare şi trafic de influenţă a ales să se autosuspende din funcţia de director al Societăţii Naţionale de Cruce Roşi România – filiala Braşov (unde activa de 25 de ani), până la o decizie definitivă a instanţelor cu privire la plângerea formulată împotriva poliţistului Marian Godină.

Aceeaşi Luana Minea a demisionat miercuri şi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Braşov, poziţie de care se pare că s-ar fi folosit când a încercat să facă trafic de influenţă.

Detalii aici: Efectul Godină. Luana Minea, de la Ordinea Publică Braşov, denunţată pentru trafic de influenţă, şi-a dat demisia

Godină face “flash-uri din sens opus”. „Vă va întrista, veți râde cu lacrimi, vă va amuza”

Alte nereguli ies la iveală: „derapaje” la Biroul de Poliţie pentru Centrul Universitar

Între timp, alte nereguli ies la iveală în ceea ce priveşte Poliţia Braşov şi comportamentul unor angajaţi cu funcţii de conducere în IPJ.

Studenţii Universităţii „Transilvania” susţin cele semnalate de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, care a arătat în comunicatul ce solicita demisia lui Aron că există nereguli grave la Biroul de Poliţie pentru Centrul Universitar, nereguli ce au trecut nesancţionate de către conducerea IPJ Braşov.

Detalii aici: Sindicatul poliţiştilor cere demisia şefului IPJ Braşov, care a încercat să îi închidă gura lui Marian Godină

Reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea „Transilvaniua” (ASUT) susțin că şeful Biroului de Poliţie pentru Centrul Univeristar Braşov, Teodor Cojocaru, „a avut mai multe derapaje de la atribuţiile prevăzute de fişa postului acestuia” în sensul că „agasa studente cazate în căminele studenţeşti“, „avea un vocabular nu tocmai potrivit faţă de studenţi şi de subalternii săi“. Acelaşi şef de biroul ar fi solicitat conducerii Universităţii Transilvania accesul pentru monitorizarea camerelor de supraveghere montate în cămin. Accesul i-a fost permis de către conducere, dar ulterior i-a fost respins ca urmare a reclamaţiilor făcute de studenţi.

ASUT mai reclamă faptul că şeful Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Teodor Cojocaru intra în camerele de cămin fără acordul studenţilor cazaţi în camerele respective, în special în camerele studentelor „cu scopul de «informare» sau doar de «a face cunoştinţă»”.

„Chiar dacă ASUT a cerut atât Universităţii Transilvania Braşov, cât şi Poliţiei Municipiului Braşov temperarea/atragerea măsurilor care se impun, doar conducerea universităţii a avut o reacţie, aceea de a restricţiona accesul în a monitoriza camerele de supraveghere din căminele studenţeşti sau de a-l informa asupra anormalităţii de a intra în camerele studenţilor fără acordul acestora”, se arată în comunicatul trimis de liderul ASUT, Laurenţiu Lukacs.

sursa: romaniacurata.ro