- Publicitate -

Vremea de Crăciun în fiecare regiune a țării

Data:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 16 – 29 decembrie. Potrivit estimărilor făcute de meteorologi, în primele zile din perioada menționată vor fi temperaturi mai ridicate, urmând ca mai apoi vremea să se răcească.

- Publicitate -

Banat 

În prima zi, valorile termice diurne se vor situa ușor peste cele specifice datei, cu o medie a maximelor în jurul a 5 grade, apoi vor crește semnificativ în intervalul 17-19 decembrie, spre 11-12 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge până în jurul valorii de 4 grade, iar în a cea de-a doua săptămână vor fi variații termice între 4 și 6 grade, fiind situate ușor peste mediile multianuale ale perioadei.

Temperaturile minime vor crește în data de 17 decembrie (medie în jur de 3 grade), apoi vor varia între 0 și 2 grade, în intervalul 18-21 decembrie. După această perioadă va urma o răcire accentuată, cu o medie a minimelor în jurul a -4 grade (22 decembrie), apoi temperaturile din timpul nopții vor crește treptat, ajungând în cea de-a doua săptămână la valori cuprinse între -2 și 0 grade. Vor fi mai ales ploi în perioadele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată și în a doua săptămână.

- Publicitate -

Crișana

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 3 grade. În perioada 17-19 decembrie, valorile termice vor crește semnificativ, spre o medie a valorilor diurne de 9-11 grade, mult peste cea specifică perioadei. După aceasta, va urma o răcire accentuată a vremii, astfel că media temperaturilor din timpul zilei va scădea spre 2-4 grade, valori ce se vor menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Referitor la temperaturile minime, se remarcă o creștere în data de 17 decembrie (medie de 3 grade), apoi vor avea variații între 0 și 2 grade, în intervalul 18 21 decembrie. În data de 22 decembrie, minimele termice vor scădea semnificativ, spre o medie în jurul a -5 grade, după care vor fi în creștere treptată, urmând ca în cea de-a doua săptămână să varieze între -3 și -1 grad. Vor fi mai ales ploi în intervalele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie, după care probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată.

- Publicitate -

Transilvania 

Debutul primei săptămâni va aduce valori termice diurne apropiate de cele specifice datei, cu o medie a maximelor de 1 grad. În perioada 17-20 decembrie vor crește semnificativ până spre 6-8 grade, însă din data de 21 decembrie va urma o răcire a vremii, ce se va concretiza prin scăderea temperaturilor din timpul zilei, spre o medie de 0-2 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi variații de la o zi la alta, media termică fiind situată în jurul valorii de 2 grade, ușor peste media multianuală a perioadei respective.

Temperaturile minime vor avea variații semnificative în prima săptămână, mediat fiind cuprinse între -3 și 2 grade, cu cele mai mari valori în zilele de 17 și 18 decembrie (medie de 2 grade). În a doua săptămână, media minimelor va fi de -3 – -2 grade, mai scăzută în 23 decembrie (-7 grade). Vor fi precipitații mixte în perioada 16-17 decembrie și în ziua de 20 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată și în cea de-a doua săptămână.

- Publicitate -

Maramureș 

Debutul primei săptămâni va aduce o medie a temperaturilor din timpul zilei în jurul a 3 grade. În intervalul 17-19 decembrie, valorile termice vor crește semnificativ, până spre 8 grade, mult peste media multianuală a perioadei pentru această regiune. Ulterior, va urma o răcire accentuată, astfel încât media temperaturilor diurne va scădea treptat spre 2-3 grade, valori ce se vor regăsi și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În cazul temperaturilor minime, se remarcă o creștere în 17 și 18 decembrie (medie de 3 grade), apoi, mediat, vor fi minime termice de -1 – 0 grade. În data de 22 decembrie, minimele vor scădea semnificativ, spre o medie în jurul valorii de -5 grade, după care vor crește de la o zi la alta, urmând ca în cea de-a doua săptămână să aibă variații între -4 și -1 grad. Vor fi precipitații mixte în intervalele 16-17 decembrie și 19-20 decembrie; ulterior probabilitatea de precipitații se va menține ridicată.

- Publicitate -

Moldova 

Regimul termic va fi în creștere de la o medie a maximelor în jurul a 6 grade, în prima zi, la 10-11 grade până în 19 decembrie, apoi va urma o scădere în următoarele trei zile, spre o medie de 2-3 grade. În a doua săptămână variațiile maximelor vor fi nesemnificative și se vor menține în jurul unei medii regionale de 4 grade.

La începutul intervalului și temperaturile minime se vor situa peste mediile climatologice (în jurul a 4 grade), apoi vor scădea spre 0-1 grad până în 21 decembrie. Va urma o nouă scădere în 22 și 23 decembrie, spre o medie a minimelor în jurul a -4 grade, ca apoi să mai crească ușor spre -1 grad (până în 25 decembrie), valoare ce se va menține până la finalul intervalului. Ploi pe arii mai extinse vor fi în noaptea de 20 spre 21 decembrie, iar în a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23-27 decembrie.

- Publicitate -

Dobrogea

Regimul termic diurn va fi în creștere de la o medie în jurul a 7 grade, în prima zi a intervalului, spre o medie de 12 grade, în următoarele 4 zile. În 21 și 22 decembrie va urma o scădere a maximelor termice spre o medie de 3 grade, apoi se va mai încălzi până în 25 decembrie, spre o medie regională în jurul a 7 grade; până la finalul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Și minimele termice se vor situa peste mediile climatologice până în data de 20 decembrie și vor fi de 3-4 grade, apoi vor scădea spre o medie de -3 grade în 23 decembrie. După aceasta, va urma o creștere treptată, spre 1-2 grade (26 decembrie), valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitații în perioada 20-22 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată, din nou, între 24 și 27 decembrie.

- Publicitate -

Muntenia

Valorile termice maxime vor crește de la o medie de 7 grade, în prima zi, spre 12-13 grade în cea de-a doua zi; până în 20 decembrie, media regională va fi în jurul a 11 grade. Va urma o răcire în 21 și 22 decembrie când media maximelor va fi de 4-5 grade, apoi până la finalul intervalului de prognoză va fi o creștere ușoară, media fiind de 6-7 grade.

Temperaturile minime vor oscila între medii de 0-3 grade (până în 21 decembrie), apoi vor scădea spre -5 – -4 grade (în data de 23 decembrie), după care va urma o creștere spre -2 – -1 grad, medii ce se vor menține până la sfârșitul intervalului. Vor fi precipitații în perioada 20-22 decembrie, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 24 și 27 decembrie.

Oltenia

Media temperaturilor maxime va crește de la 6-7 grade, în prima zi de prognoză, spre 12-13 grade în cea de-a doua zi; ulterior va scădea ușor în 18 și 19 decembrie spre o medie de 11 grade. După aceasta, va continua să scadă până în jurul a 4 grade, în data de 22 decembrie. Va urma o ușoară creștere, până spre medii de 6-7 grade (în 24 și 25 decembrie), valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului.

Mediile temperaturilor minime vor fi de 2-4 grade în primele două zile, apoi vor scădea spre -1 grad (în 19 și 20 decembrie), după care vor crește spre 2-3 grade (în 21 decembrie). Va urma o scădere spre -5 – -4 grade până în data de 23 decembrie, apoi media minimelor va fi în creștere spre 0 grade, până în data de 26 decembrie; până la finalul intervalului răcirea va fi ușoară, spre o medie în jurul a -2 grade. Vor fi precipitații între 20 și 22 decembrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată între 24 și 27 decembrie.

La munte 

Media maximelor termice va crește în perioada 16-19 decembrie, de la 0 grade în prima zi, până spre 7 grade în ultima. După aceasta, va urma o răcire bruscă, astfel încât media temperaturilor maxime va deveni negativă până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu valori ce se vor situa între -3 și 0 grade, mai mici în perioada 21-22 decembrie, când se vor înregistra medii termice diurne în jurul a -5 grade.

Temperaturile minime vor fi negative în ambele săptămâni; acestea vor crește destul de mult în intervalul 17-20 decembrie (medie cuprinsă între -3 și -1 grad), însă vor scădea semnificativ până în 22 decembrie, când, mediat se vor înregistra -11 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, mediile nocturne vor crește până spre -7 – -6 grade și se vor menține în jurul acestor valori până spre sfârșitul intervalului. Vor fi precipitații mixte mai ales în intervalul 16-17 decembrie și în 20 decembrie, însă temporar vor fi precipitații și în a doua săptămână.

Cum ți se pare subiectul?

Loading spinner

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

- Publicitate -

Antreprenori de succes

Exclusiv

De ce nu a funcționat brățara de monitorizare în cazul crimei din Câmpina

Apar noi detalii cu privire la crima odioasă petrecută...

Protest al chirurgilor la Spitalul Județean Ploiești

Zece medici de la Secția Chirurgie 2 de la...

Ce vrea Liviu Drăghici de la administrația locală Ploiești

Observatorul Prahovean începe, la debutul anului 2025, o serie...

Ce se întâmplă cu drumul expres Găești – Ploiești în Prahova

Drumul expres Găești – Ploiești, una dintre investițiile majore...

Stelian Muscalu: „Creșterea TVA e sinucidere!” Cum o evităm

Creșterea TVA este o măsură fiscală care intră în...
- Publicitate -

Știri noi

Un bărbat a murit pe stradă, în Ploiești

Un bărbat, în vârstă de 75 de ani, a...

Fraudă în numele companiei de curierat Cargus

Mai mulți cititori ne-au semnalat o tentativă de fraudă...

Biblioteca județeană a greșit numele lui Nicolae Iorga

„Măcar de ziua lui Eminescu îl putem ajuta și...

Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează

În data de 31 decembrie 2024, companiile de furnizare...

Unde vor fi construite două parcuri fotovoltaice în Ploiești

Compania de termoficare, Termo Ploiești, dar și administrația locală...
- Publicitate -

Emisiuni

Escrocherii în numele unor vedete precum Esca, Delia sau Măruță

În ultima emisiune Observatorul Prahovean LIVE, de vineri, 10...

Schimbarea de la Ploiești

În prima ediție a emisiunii Observatorul Prahovean LIVE din...

200 de Elevi din Prahova unesc comunitatea pentru a ajuta doi frați orfani

Cel mai recent episod al podcastului „Ploieștiul Nostru” îl...
- Publicitate -

Vox Publica

Domnule primar, o casă din Ploiești se dărâmă peste o stradă

Mi-ar fi ușor să scriu un articol despre cum...

De ce ”ordonanța trenuleț” este o mizerie

Celebra ordonanță trenuleț (OUG 156/2024) a fost publicată în...

Studenții sunt supărați pe limitarea facilităților de transport CFR. De ce?

Românii s-au obișnuit cu pomenile, cu gratuitățile, cu subvențiile,...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Ce prevede OUG pregătită pentru alegerile prezidențiale

Guvernul urmează să publice Ordonanța de Urgență cu privire...

Leonard Doroftei va deveni bunic pentru prima dată

Leonard Doroftei și soția sa Monica, vor deveni bunici...

Tanczos Barna garantează cu funcția că nu se mărește TVA-ul

Tanczos Barna, ministrul Finanțelor, a declarat pentru Antena 3...
- Publicitate -