fbpx

165824_1.jpg

Ministrul Muncii a anunțat că Acordul global, al 13-lea salariu, primele de Paște și de Crăciun vor intra în calculul pensiei, potrivit noii legi.

Într-un interviu la Digi 24, Olguța Vasilescu a susținut că nicio pensie nu va scădea, dar că majoritatea vor fi recalculate, urmând să fie introduse noi venituri la stabilirea veniturilor.

Citește și Formula de calcul a pensiei potrivit noii legiormula de calcul a pensiei potrivit noii legi

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Foarte multe dosare vor trebui luate la mână, chiar dacă s-au făcut recalculările acum pentru cei care beneficiază de modificările din legea apărută în iunie, pentru grupele 1 și 2, și în cazul lor va trebui să se facă recalcularea, pentru că în lege apare, de exemplu, acordul global, care în sfârșit se ia în calcul. Deci, până acum, pentru toate drepturile de natură salarială, cum era acordul global, al 13-lea salariu, primele de Paște și de Crăciun nu se punea problema vreodată să fie calculate la pensie, deși oamenii plătiseră contribuții pentru toate aceste drepturi salariale. Ei bine, de-acum înainte se vor lua în calcul și bineînțeles că cei mai mulți dintre pensionari probabil vor prefera să vină cu adeverințe”, a declarat Ministrul Muncii.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg