Un barbat de etnie roma lanseaza acuzatii grave la adresa centrului de relaxare Therme din Balotesti. El  spune ca nu a fost lasat sa intre in respectiva locatie pentru ca este tigan.

 

Costel Craciun, poreclit “Jackson”, a povestit pentru CANCAN.ro ce a patit. Barbatul spune ca a mers la Therme impreuna cu cei trei copii ai sai si cu nepotul, si ca la intrare a fost luat la rost de bodyguarzi. “Saptamana trecuta am mers la Therme, intentionam sa petrec cateva ore impreuna cu familia mea. Asa ca am urcat in masina si ne-am dus la Balotesti. Am lasat masina in parcare si am intrat, insa am fost opriti de bodyguarzi. Ne-au spus ca este o petrecere privata si ca nu putem intra”, a declarat Craciun pentru CANCAN.ro, citit zilnic de peste jumatate de milion de oameni. 

Barbatul spune ca i s-a parut ceva in neregula, asa ca a sunat la call-center. “Le-am spus angajatilor ca sunt acasa si ca as vrea sa stiu daca este o petrecere privata in Therme ca sa nu bat drumul degeaba. Au spus ca nu, mi-au zis ca pot sa vin”,mai spune “Jackson”.

La scurt timp dupa convorbirea telefonica, Craciun a incercat din nou sa intre, insa a fost iarasi oprit de bodyguarzi. “Le-am spus ca am sunat la call-center si ca cei de acolo mi-au spus ca nu este vreo petrecere, asa ca le-am cerut sa ma lase sa intru. Bodyguarzii s-au uitat la mine si mi-au zis adevaratul motiv. Mi-au spus ca sunt tigan si ca n-am ce cauta acolo. M-au aruncat afara pentru ca sunt tigan”, sustine “Jackson”. 
El spune ca a sunat la 112, iar dupa 20 de minute la fata locului a venit un politist. Costel Craciun afirma ca acesta a intrat in respectiva locatie, insa a iesit dupa 20 de minute si i-a spus ca bodyguarzii sustin ca a facut galagie in parcare si ca acesta este motivul pentru care nu-l lasa sa intre. “Jackson” a sunat din nou la call-center, a povestit ce s-a intamplat, insa angajatii i-au spus sa revina a doua zi pentru ca acum nu are cu cine sa discute. 
“Ma gandesc sa dau Therme in judecata pentru discriminare, nu este prima data cand se intampla asta. Si baiatul floraresei Bambina a patit la fel, si, din cate stiu, el a colaborat cu centrul de relaxare la inaugurare. Astept  ca cei de la Therme sa-si ceara scuze ”, a mai spus Costel Craciun.

 

Reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au precizat pentru CANCAN.ro ca pentru a se putea sesiza in acest caz, Craciun trebuie sa depuna o plangere.. “Daca acest lucru se va intampla, vom chema ambele parti, ascultam ce au de spus, dupa care se va lua o decizie. Daca se va dovedi cele spuse de respectivul barbat, se poate da centrului de relaxare un avertisment sau amenda, care este cuprinsa intre 2.000 si 100.000 lei”, au spus acestia.

Raspunsul Therme

Therme neaga ca "Jackson" nu a fost lasat sa intre pentru ca este tigan. " Accesul in Therme  este reglementat de un regulament de ordine interioara, menit sa asigure confortul, siguranta si relaxarea clientilor nostri. Vizitatorii care incalca acest regulament au accesul restrictionat. Therme lucreaza cu mai multe firme de paza, ale caror atributii sunt sa se asigure ca regulamentul este respectat. Interzicerea accesului in centru se face exclusiv in urma incalcarii acestui regulament, si nu pe criterii etnice sau rasiale. Anual, Thermele din grupul nostru primesc cca 6 milioane de vizitatori din toate colturile lumii si de orice etnie. Grupul Wund respinge total discriminarile de ordin rasial, etnic sau xeonofob. 

 

Therme Bucuresti a fost vizitat de un numar de peste 33.000 de persoane de la deschiderea sa, in urma cu 10 zile. In aceasta perioada, unui numar de 64 de persoane care au incalcat regulamentul li s-a restrictionat temporar accesul in locatie. Cele mai frecvente Incalcări ale Regulamentului au fost legate de: folosirea unui limbaj agresiv, comportament violent, fumat in piscine, utilizarea necorespunzatoare a saunelor, etc".
sursa cancan.ro
Interviul cu clientul nemulțumit poate fi accesat AICI

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....