Care este cel mai recomandat traseu pentru o vacanță cu mașina în Grecia

0
Thassos-foto-Milos-Vucicevic.jpg

Thassos-foto-Milos-Vucicevic.jpg

Una dintre cele mai la îndemână destinații de vacanță pentru români este insula grecească Thassos. Anual, mii de români ajung pe spectaculoasele plaje ale insulei. Majoritatea dintre aceștia merg cu mașinile personale, întrucât distanța nu este una extrem de mare. Totuși, care este cel mai bun traseu București-Thassos? 

Distanța dintre București și Thassos este de aproximativ 600 de kilometri, depinde însă mult de varianta aleasă. Iată câteva opțiuni dintre care puteți alege traseul care vă avantajează cel mai mult.

Traseu București – Thassos prin Ruse și Makaza (cel mai scurt traseu spre Thassos)

  • Distanta Ruse – Makaza : ~365 km.
  • Durata traseu: 5 ore
  • Cazare pe drum: Traseul Bucuresti Thassos prin Makaza NU necesita cazare pe drum.

Taxe drum București – Thassos: Pod Giurgiu – Ruse: 3€ dus – 2€ întors, vigneta Bulgaria: 8€/săptămână. 

Traseu: Se merge pe drumul E 85 care trece prin localitățile Ruse – Biala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora –  Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali-  Makaza – Komotini – Keramoti. Traseul este impecabil și este recomandat tuturor turiștilor, chiar și șoferilor începători sau familiilor cu copii.

Singurul dezavantaj este că la vama din Makaza există un singur punct de control și se pot forma cozi destul de mari! 

Traseu București – Thassos prin Zlatograd

Înainte de deschiderea punctului de frontieră prin Makaza, acesta era cel mai scurt traseu cu mașina către Insula Thassos. Distanța este de 600 km, timpul de parcurgere 11-12 ore, dificultatea este mare dar drumul nu este aglomerat.  Drumul Zlatograd – Thermes este foarte îngust (o bandă jumătate) și plin de curbe foarte strânse. Uneori drumul poate fi închis din cauza căderilor de piatră.

Traseu: București – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti – Thassos

În cazul în care nu sunteți un șofer experimentat nu este recomandat acest traseu!

Traseu București Thassos prin Svilendgrad

Traseul are o dificultate scăzută, nu este foarte aglomerat, distanța este de 780 km iar timpul de parcurgere de aproximativ 10–11 ore. 

Traseu: București – Ruse – Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad – Orestiada – Soufli – Alexandroupolis – Komotini – Xanthi – Crhisopoli – Chrisochori – Nea Karya – Keramoti

Pe porțiunea de autostradă din dreptul orașului Alexadroupolis NU există benzinării! Chiar dacă traseul din Bulgaria este foarte plictisitor, după intrarea în Grecia mai sunt de parcurs în jur de 300 de km până în portul Keramoti pe șosele de viteză (singurul dezavantaj ar fi că autostrada se plătește).

Traseu București – Thassos pe centura Sofiei

Traseul se întinde pe o lungime de 786 km, timpul de parcurgere este de 12-14 ore, dificultatea este scăzută dar aglomerația este mare. 

Acest traseu este recomandat în cazul în care nu aveți prea multă experiență la volan. 

Traseu: București – Ruse – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Sidirokastro – Serrai – Keramoti.

sursa: grecia.de-weekend.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău