Scapă de stresul cotidian prin masaj terapeutic

masaj-bucov.jpg

masaj-bucov.jpg

De cele mai multe ori ritmul nostru de viață este haotic și extenuant. Fără să ne dăm seama, modul în care facem lucrurile ne influențează atât fizic cât și psihic. Stăm țintuiți ore în șir pe un scaun rigid, înconjurați de fel de fel de aparate – laptopuri, calculatoare, tablete, telefoane, pe care ne concentrăm atenția și mișcările.

Lipsa de mișcare, stresul de zi cu zi ne fac să fim din ce în ce mai încordați până când ne pierdem mobilitatea mai de tot. De câte ori nu ne-am simțit de-a dreptul înțepeniți, cu oasele trosnind și cu dureri ascuțite?!  Ne mințim că îmbătrânim, dar de fapt nu asta este cauza durerilor.

Ceea ce trebuie știut în astfel de cazuri este că masajul nu este deloc un moft. Această formă de tratament este una dintre cele mai vechi terapii care se poate aplica la nivelul întregului corp. Mai mult decât atât, trebuie înțeles faptul că masajul este o completare a actului medical. Acesta întregește un tratament și grăbește vindecarea.

Terapeutul de la Spitalul AS Medica, Raluca Costache, prezintă 3 tipuri de masaj care au efecte extrem de benefice în anumite afecțiuni. Acestea nu numai că sunt vizibile după efectuarea mai multor ședințe de masaj, dar sunt și de durată.

Masajul terapeutic, de exemplu, redă mobilitatea mușchilor și articulațiilor, ne detensionează și ne relaxează întregul corp. După un astfel de masaj oboseala dispare, energia și pofta de viață revin, iar circulația sanguină este îmbunătățită. Datorită acestor efecte, masajul terapeutic este recomandat oricui, acesta putând fi personalizat în funcție de afecțiunea fiecăruia.

Al doilea tip de masaj pe care terapeutul Raluca Costache îl recomandă cu dragă inimă este drenajul limfatic. Acesta este perfect în curele de detoxifiere, ajutând la eliminarea toxinelor din corp. Dar nu numai atât. Drenajul limfatic, făcut de un profesionist, vine în ajutorul tratamentului unor afecțiuni. De exemplu reumatismul, afecțiunile circulatorii, în cazul ulcerului varicos, după intervenții chirurgicale sau postoperatorii de orice fel (mastectomii, histerectomii, etc.), acest tip de masaj întregește tratamentul alocat fiecărei afecțiuni.  Imunitatea crește, organismul se regenerează, iar corpul se relaxează.

Ultimul tip de masaj care ne este recomandat are în vedere afecțiunea denumită sindrom vertiginos (vestibular). Cu alte cuvinte vine în ajutorul combaterii amețelii. În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane se plâng că au pierderi bruște de echilibru. Acestea pot veni pe fondul stresului, a oboselii sau din cauza scăderii glicemiei. Acest sindrom de vertij (amețeală) poate apărea în orice moment al zilei, idiferent de vârsta pe care o avem. Este important de cunoscut faptul că terapeutul poate interveni prin exerciții speciale de îmbunătățire a echilibrului și a controlului mișcărilor oculare.

Masajul este cea mai eficace metodă de creștere a recuperării sau energizării corpului. Este un tratament în sine, dar unul plăcut și ușor de urmat. Raluca, terapeutul de la Spitalul AS Medica și colega Dr. Scarlat Mihai-Alin, este aici ca să ajute, așa cum spune tuturor. În viziunea sa, un terapeut nu va începe niciodată să maseze pacientul făra a afla câte ceva despre el, fără a-i transmite energia pozitivă și toată dorința de a alunga suferințele. Modul de abordare, dar și anii de experiență cu care vine la pachet, fac ca tratamentele prin masaj să fie adevărate reușite de îmbunătățire a sănătății pentru pacienții Ralucăi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău