Dacă e o seară de vineri, când toți ar trebui să fim mai relaxați, întâlnirea cu Dan Neagu este o bucurie. În fiecare săptămână avem o rețetă detaliată și ușor de preparat, dacă respectăm pașii recomandați de unicul chef Escoffier din Ploiești.
Dan Neagu – ”Am publicat pe blogul meu, acum ceva timp, o rețetă de supă-cremă de ardei-capia. Sunt la modă aceste preparate împrumutate cumva din gastronomia internațională. A avut succes și de aceea am hotărât să vă ofer aici o nouă supă-cremă, de dovleac de această dată.
Dacă sunteți curioși, o găsiți aici – https://restaurantbulevard.ro/supa-crema-de-ardei-kapia-la-culinaria/
Astăzi, în rubrica săptămânală din Observatorul Prahovean, leguma vedetă este dovleacul. Nu are importanță dacă aveți dovleac rotund sau din cel plăcintar. Îl vom coace și vom extrage toată dulceața din el. Vă spun că nu este greu de făcut, așa că merită încercată!
Ingrediente pentru supă-cremă de dovleac 12 porții, aproximativ 5 litri
- DOVLEAC crud, curățat de semințe și coajă 2kg
- ZAHĂR 100gr.
- RAS EL HANOUT (chimion,coriandru,cuișoare, curcuma,piper,chimen), amestec de condimente orientale 10gr
- ULEI 100ml
- MORCOV 400gr
- ARDEI CAPIA curățat 400gr
- CEAPĂ curățată 400gr
- USTUROI curățat 50gr
- CARTOFI curățați 300gr
- FOI de DAFIN 1gr (4buc)
- SARE 20gr(1lingură)
Pentru montaj și garnisire
- CRUTOANE AROMATE 300gr
- ULEI DE MĂSLINE 150ml
- SEMINȚE COAPTE 50gr
- FRUNZE de BUSUIOC 10 tije
- ARDEI IUTE 3buc
Pregătire 20min
Preparare : 45min( inclus și timpul de fierbere)
Rețeta în detaliu în video. Vizionare plăcută și poftă bună!