Cine nu a auzit de gulaș, delicioasa tocăniță ungurească, populară mai ales în Transilvania. Dar o supă-cremă gulaș cum sună? Toate aromele gulașului topite într-o supă-cremă care poate constitui o adevărată piesă de rezistență a oricărei mese.
Să vedem ce secrete ne dezvăluie chef Escoffier Dan Neagu de la Restaurant Bulevard Ploiești pentru ca acest preparat să cucerească papilele gustative ale oricărui mesean.
Rețeta nu este neapărat una simplă, necesitând mai multe etape, dar rezultatul va fi pe măsura complexității pregătirii. Și nu, nu veți avea nicio dezamăgire pentru că această supă-cremă depășește așteptările tuturor.
Pentru a completa masa, puteți încerca la felul al doilea rețeta de cașcaval pane, tot preparată de chef Dan Neagu. În acest fel masa de prânz este completă și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor.
Revenind la supa-cremă de astăzi, bineînțeles că ingredientul de bază va fi carnea de vită. Celelalte vor veni în completarea acestuia, prin tehnici de gătire speciale care le vor potența la maxim aromele naturale.
Urmăriți cu atenție rețeta VIDEO de la finalul textului, pentru a respecta întocmai tehnica de gătire, care este secretul reușitei acestui preparat.
Ingrediente pentru supă-gulaș a la chef Dan Neagu, 20 porții, 10 litri
SUPĂ CONSOMMÈ din carne de vită
-RASOL de VITĂ feliat 1buc 1kg
-OASE cu măduvă 3buc 1kg
-PIEPT de VITĂ (brisket) 1kg
-PULPĂ de vită 1kg
-SARE grunjoasă 50gr
-MORCOV (curățat și spălat) întreg 2buc
-CEAPĂ (curățată și spălată) întreagă 2buc
-PIPER BOABE 10gr
RAGÙ intens cu boia și chimen:
-ULEI 25 ml
-CARNE VITĂ tocată 1kg
-SARE 5gr
-BOIA dulce 20gr
-CHIMEN proaspăt măcinat 20g
SUPA CREMĂ de LEGUME cu CHIMEN și ARDEI
-ULEI 50ml
-MORCOV 0.5kg
-ȚELINĂ 300gr
-CEAPĂ 1kg
-SARE grunjoasă
-ARDEI KAPIA(1.5kg crud) copt și curățat 500gr
-BOiA de ARDEI dulce 50gr
-CHIMEN proaspăt măcinat 50gr
-ROȘII intregi în bulion(conservă) 0.800gr
-USTUROI curățat 100gr
-FOI DE DAFIN
-FULGI DE ARDEI IUTE
GARNI de LEGUME al dente
-CARTOFI TĂIAȚI CUBULEȚE 0.5 kg
-MORCOV RONDELE (ex.decor steluțe) 0.5kg
-SARE 10gr
GĂLUȘTE spätzle
-OUĂ 2 buc
-FĂINĂ 100gr
-SARE fină 2gr
-ULEI 5ml
Pregătire 30 min
Preparare 4-5 ore, inclus și timpul de fierbere