- Publicitate -

Supă-cremă Gulaș sau cum să aducem bucătăria ungurească la noi în casă – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Cine nu a auzit de gulaș, delicioasa tocăniță ungurească, populară mai ales în Transilvania. Dar o supă-cremă gulaș cum sună? Toate aromele gulașului topite într-o supă-cremă care poate constitui o adevărată piesă de rezistență a oricărei mese.

Să vedem ce secrete ne dezvăluie chef Escoffier Dan Neagu de la Restaurant Bulevard Ploiești pentru ca acest preparat să cucerească papilele gustative ale oricărui mesean.

Rețeta nu este neapărat una simplă, necesitând mai multe etape, dar rezultatul va fi pe măsura complexității pregătirii. Și nu, nu veți avea nicio dezamăgire pentru că această supă-cremă depășește așteptările tuturor.

Pentru a completa masa, puteți încerca la felul al doilea rețeta de cașcaval pane, tot preparată de chef Dan Neagu. În acest fel masa de prânz este completă și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor.

Revenind la supa-cremă de astăzi, bineînțeles că ingredientul de bază va fi carnea de vită. Celelalte vor veni în completarea acestuia, prin tehnici de gătire speciale care le vor potența la maxim aromele naturale.

Urmăriți cu atenție rețeta VIDEO de la finalul textului, pentru a respecta întocmai tehnica de gătire, care este secretul reușitei acestui preparat.

Ingrediente pentru supă-gulaș a la chef Dan Neagu, 20 porții, 10 litri

SUPĂ CONSOMMÈ din carne de vită

-RASOL de VITĂ feliat 1buc 1kg

-OASE cu măduvă 3buc 1kg

-PIEPT de VITĂ (brisket) 1kg

-PULPĂ de vită 1kg

-SARE grunjoasă 50gr

-MORCOV (curățat și spălat) întreg 2buc

-CEAPĂ (curățată și spălată) întreagă 2buc

-PIPER BOABE 10gr

 

RAGÙ intens cu boia și chimen:

-ULEI 25 ml

-CARNE VITĂ tocată 1kg

-SARE 5gr

-BOIA dulce 20gr

-CHIMEN proaspăt măcinat 20g

 

SUPA CREMĂ de LEGUME cu CHIMEN și ARDEI

-ULEI 50ml

-MORCOV 0.5kg

-ȚELINĂ 300gr

-CEAPĂ 1kg

-SARE grunjoasă

-ARDEI KAPIA(1.5kg crud) copt și curățat 500gr

-BOiA de ARDEI dulce 50gr

-CHIMEN proaspăt măcinat 50gr

-ROȘII intregi în bulion(conservă) 0.800gr

-USTUROI curățat 100gr

-FOI DE DAFIN

-FULGI DE ARDEI IUTE

 

GARNI de LEGUME al dente

-CARTOFI TĂIAȚI CUBULEȚE 0.5 kg

-MORCOV RONDELE (ex.decor steluțe) 0.5kg

-SARE 10gr

 

GĂLUȘTE spätzle

-OUĂ 2 buc

-FĂINĂ 100gr

-SARE fină 2gr

-ULEI 5ml

Pregătire 30 min

Preparare 4-5 ore, inclus și timpul de fierbere

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cum se prepară Salata Fitness cu rodie și avocado – vlog chef Escoffier Dan Neagu (Restaurant Bulevard Ploiești)

O salată fitness este preparatul perfect după sărbătorile care tocmai s-au încheiat. Mesele grele de sărbători trebuie contracarate de salate ușoare pentru ca organismul...

O idee pentru masa de Revelion – Rețeta de Ruladă pui Kiev – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Dacă masa de Crăciun se bazează pe preparate clasice, românului plăcându-i să petreacă tradițional, în privința meniului de Revelion situația se schimbă, preparatele tradiționale...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...

Un elev al Școlii de Subofițeri din Boldești este multiplu campion național la Powerlifting

Printre elevii de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu’’ Boldești se numără și Moise Gheorghe. Tânărul, în vârstă de...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -