- Publicitate -

Cașcavalul pane – una dintre micile noastre plăceri vinovate – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Pentru rețeta prezentată săptămânal la Culinaria am ales ceva… fără carne. Adevăru-i că poate era necesar să ieșim din tiparele sărbătorilor și să ne amintim de un preparat pe care știm că cei mai mulți îl puteți refuza cu greu.

Nu e tocmai o rețetă pentru cei care sunt preocupați de diete. Din când în când și în cantități rezonabile putem să ne permitem mici plăceri vinovate.

Am încercat din pasiune și de poftă să facem și acasă. Uneori ne iese, alteori nu. Știți cum e… ca în bucătărie. 🙂 Ca să nu mai dăm ”rateuri”, apelăm și astăzi la priceperea singurului chef Escoffier din Ploiești – Dan Neagu, de la Restaurant Bulevard.

Cum alegem ingredientele și cum se prepară cașcavalul pane

Sunt astăzi pe piață felurite sortimente de cașcaval. Unele parcă sunt gumă de mestecat, neavând nicio legătură cu ceea ce știm că înseamnă cașcavalul. Din fericire, există și produse de calitate.

*Un pont… încercați în weekend să treceți pe la producătorii care de ani buni vin la Obor. Sunt câțiva care merită tot respectul și veți constata că și prețurile sunt sub cele practicate în supermarketuri, doar că la producători găsiți cașcaval adevărat.

Pentru a face însă un cașcaval-pane gustos avem nevoie de un sortiment cu un procentaj mare de grăsime. De aceea, Dan Neagu vă recomandă să alegeți un cașcaval cât mai galben (nu din cauza coloranților alimentari :)). Nu trebuie să fie nici tare, dar nici foarte moale, pentru că, în acest caz, se va dezintegra în procesul preparării termice.

Feliile de cașcaval pentru pane trebuie tăiate la grosimea de un deget, 2-3 centimetri. De ce? Dacă e prea groasă felia, nu va ”curge” preparatul după prăjire, iar în cazul unei felii prea subțiri, se va dezintegra în baia de ulei din timpul preparării termice.

Ingrediente pentru 4 porții de cașcaval pane:

-Cașcaval 400g

-Ouă 2buc

-Ulei 10ml

-Sare și piper

-Făină 200g

-Pesmet 400gr

-Fulgi de porumb mărunțiți 300 gr

-Pesmet panco – 300 gr

-Ulei pentru prăjit 400ml

Timp de pregătire 10 minute

Timp de preparare termică 5 minute

Vedeți în detaliu toate etapele în ediția de astăzi a vlogului Culinaria, cu Dan Neagu:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cum se prepară sarmalele tradiționale cu carne de porc – vlog chef Escoffier Dan Neagu (Restaurant Bulevard Ploiești)

Dacă știți pe cineva care refuză o sarma bună, să ne spuneți și nouă. Încă nu am cunoscut pe nimeni, așa că astăzi venim...

Cum se face piftia tradițională românească – Vlog prezentat de chef Escoffier Dan Neagu – Restaurant Bulevard Ploiești

Oricât de tentante, de apetisante și de rafinate sunt preparatele din bucătăria internațională, trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu preparatele tradiționale...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -