Pentru rețeta prezentată săptămânal la Culinaria am ales ceva… fără carne. Adevăru-i că poate era necesar să ieșim din tiparele sărbătorilor și să ne amintim de un preparat pe care știm că cei mai mulți îl puteți refuza cu greu.
Nu e tocmai o rețetă pentru cei care sunt preocupați de diete. Din când în când și în cantități rezonabile putem să ne permitem mici plăceri vinovate.
Am încercat din pasiune și de poftă să facem și acasă. Uneori ne iese, alteori nu. Știți cum e… ca în bucătărie. 🙂 Ca să nu mai dăm ”rateuri”, apelăm și astăzi la priceperea singurului chef Escoffier din Ploiești – Dan Neagu, de la Restaurant Bulevard.
Cum alegem ingredientele și cum se prepară cașcavalul pane
Sunt astăzi pe piață felurite sortimente de cașcaval. Unele parcă sunt gumă de mestecat, neavând nicio legătură cu ceea ce știm că înseamnă cașcavalul. Din fericire, există și produse de calitate.
*Un pont… încercați în weekend să treceți pe la producătorii care de ani buni vin la Obor. Sunt câțiva care merită tot respectul și veți constata că și prețurile sunt sub cele practicate în supermarketuri, doar că la producători găsiți cașcaval adevărat.
Pentru a face însă un cașcaval-pane gustos avem nevoie de un sortiment cu un procentaj mare de grăsime. De aceea, Dan Neagu vă recomandă să alegeți un cașcaval cât mai galben (nu din cauza coloranților alimentari :)). Nu trebuie să fie nici tare, dar nici foarte moale, pentru că, în acest caz, se va dezintegra în procesul preparării termice.
Feliile de cașcaval pentru pane trebuie tăiate la grosimea de un deget, 2-3 centimetri. De ce? Dacă e prea groasă felia, nu va ”curge” preparatul după prăjire, iar în cazul unei felii prea subțiri, se va dezintegra în baia de ulei din timpul preparării termice.
Ingrediente pentru 4 porții de cașcaval pane:
-Cașcaval 400g
-Ouă 2buc
-Ulei 10ml
-Sare și piper
-Făină 200g
-Pesmet 400gr
-Fulgi de porumb mărunțiți 300 gr
-Pesmet panco – 300 gr
-Ulei pentru prăjit 400ml
Timp de pregătire 10 minute
Timp de preparare termică 5 minute
Vedeți în detaliu toate etapele în ediția de astăzi a vlogului Culinaria, cu Dan Neagu: