Dacă masa de Crăciun se bazează pe preparate clasice, românului plăcându-i să petreacă tradițional, în privința meniului de Revelion situația se schimbă, preparatele tradiționale fiind însoțite și de ”ceva special”.
În cazul în care ați decis să faceți Revelionul acasă, cu siguranță vă gândiți și la ceva aparte în meniu. Dacă aveți invitați și vreți să îi impresionați, Dan Neagu vă propune astăzi un preparat apreciat la nivel internațional și relativ ușor de gătit, dacă se respectă rețeta și etapele preparării.
Se face cu pulpă de pui sau cu piept?
Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești: ”Sunt puțin diferite, dar merge să preparăm această ruladă din ambele sortimente de carne de pui, drept care am să prepar câte o ruladă din fiecare.
Este un preparat care se pretează bine pentru o masă festivă, una cu pretenții, o masă elevată chiar. Așadar, să incepem să preparăm o ruladă de pui Kiev. Nu uitați! Ca de fiecare dată, filmez rețetele. Cred că vă este mai simplu in acest fel să urmăriți pașii și să nu greșiți.
Nu este o rețetă complexă însă necesită ceva atenție și puțină tehnică.
Ingrediente pentru ruladă de pui Kiev 2 porții
-150gr piept pui
-250gr pulpă pui (dezosata)
-5gr sare
-3gr piper
-3gr condimente pui
-10ml ulei
Crema unt
-150gr unt
-50gr usturoi curățat
-10 fire pătrunjel verde
-5 fire busuioc proaspăt
-2gr tarhon uscat
-40ml zeamă de lămâie
Panetarea
-300gr faină
-300gr pesmet
-4 ouă
-1l ulei pentru prăjit
Aflați cum se prepară, urmărind ediția de astăzi a vlogului lui Dan Neagu: