- Publicitate -

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra pantofi și șosete sport pentru copii

Este extrem de important să cumpărați pantofi și teniși de copii care să se potrivească corect.  Din păcate, un studiu recent a constatat că majoritatea copiilor poartă pantofi prea mici, ceea ce îi expune la riscul de a dezvolta deformări grave ale picioarelor, cum ar fi monturile.

Dr. Carol Frey, profesor asistent de chirurgie ortopedică la UCLA și șef al secției de chirurgie a piciorului și gleznei la West Coast Sports Performance din Manhattan Beach, California, spune că părinții ar trebui să țină cont de următoarele atunci când cumpără pantofii copiilor lor:

 • Cumpărați la sfârșitul zilei: Cumpărați atunci când picioarele copilului dvs. sunt în cea mai mare măsură (fie la sfârșitul zilei, fie după o alergare sau un eveniment sportiv).
 • Măsurați ambele picioare, în picioare: Măsurați picioarele copilului dvs. atunci când stă în picioare, suportând toată greutatea. Măsurați ambele picioare în cazul în care acestea variază în mărime. Alegeți pantofi sau și teniși de copii care se potrivesc piciorului mai mare.
 • Măsurați și potriviți șosete specifice sportului. Copilul dumneavoastră ar trebui să poarte șoseta specifică pe care o va purta în cele din urmă cu pantofii. Aceasta este o inversare a procesului normal de potrivire din majoritatea magazinelor de încălțăminte sportivă, unde șosetele sunt cumpărate ca un „accesoriu” după ce pantofii au fost potriviți. Cele care sunt căptușite sunt ideale, în special pentru a fi purtate cu pantofi cu crampoane.
 • Permiteți spațiu de manevră: Ar trebui să existe 1 centimetru de la capătul celui mai lung deget de la picior până la capătul pantofului, astfel încât copilul dvs. să își poată mișca toate degetele de la picioare. Nu apăsați cu degetul mare pe degetul cel mai mare pentru a estima potrivirea, deoarece aceasta activează un reflex care îl determină pe copilul dumneavoastră să curbeze degetul cel mai mare, dând impresia greșită că există suficient spațiu. Într-o lume ideală, lungimea pantofului ar trebui să depășească lungimea reală a piciorului copilului dvs. cu cel puțin 10 milimetri pentru a vă asigura că este prevăzut suficient spațiu pentru degetul mare și cel mic.
 • Legați pantofii în mod corespunzător: Pentru o susținere maximă, folosiți ochiul de sus al pantofului și treceți șireturile de două ori prin el pentru o potrivire mai strânsă. Nu legați șireturile de teniși de copii prea strâns, deoarece acest lucru poate provoca leziuni ale nervilor și tendoanelor de pe partea superioară a piciorului.
 • Verificați dacă tocurile sunt strânse: Dacă tocurile nu se potrivesc perfect, acestea vor ieși din pantof (pistonare) și copilul dumneavoastră va avea mai multe șanse să facă bășici.
 • Puneți copilul să meargă în pantofi: Acordați-i copilului dvs. ceva timp pentru a se plimba prin magazin în pantofi și teniși de copii și întrebați-l cum se simte încălțămintea. Când îi dă jos, verificați-i picioarele pentru a vedea dacă are pete roșii sau zone de iritație. Inspectați interiorul pantofului pentru a vedea dacă există material în plus, lipici sau cusături neregulate, care pot cauza iritații.
 • Așteptați-vă la un confort imediat: Cel mai important, pantofii trebuie să fie confortabili imediat. Pantofii nu ar trebui să fie nevoie să fie purtați pentru a se simți bine.
 • Nu uitați: Este posibil ca copiii mai mici să nu fie capabili să vă spună cum se potrivește și cum se simte un pantof. Ei pot spune pur și simplu că ceva îi doare, cu puține detalii. Este important să întrebați, deoarece este posibil ca ei să nu ofere informația. În unele cazuri, durerea poate fi rezultatul a ceva la fel de mic ca o țesătură în plus în interior sau ciorapii care se strâng. La copiii foarte mici, ale căror picioare tind să fie mai groase în partea de sus, pantofii pot părea să se potrivească, deoarece degetele au loc, dar totuși să fie prea strâmți prin podul piciorului sau să facă ca degetele copilului dumneavoastră să fie strânse în interior.

Selectarea pantofului potrivit înseamnă, de asemenea, alegerea tipului potrivit de pantof:

 • Cele mai bune materiale: Pielea, pielea întoarsă și pânza sunt cele mai durabile și mai respirabile materiale pentru pantofi și teniși de copii de sport. Materialele sintetice nu permit piciorului să „respire” și pot contribui chiar la apariția bolilor de piele și a mirosului de picior.
 • Alegeți încălțămintea potrivită pentru un anumit sport: Pantofii sunt concepuți special pe baza cerințelor sportului respectiv. De exemplu, adidașii de alergare sunt concepuți pentru mișcarea înainte și au o amortizare suplimentară, în timp ce tenișii de copii sunt meniți să susțină mișcarea de la o parte la alta a corpului.

Dacă încălțămintea nu se potrivește

Pantofii prost potriviți pot cauza o serie de probleme, explică Dr. Frey. Presiunea crescută poate duce la:

 • Bășici
 • Încovoierea sau zgârierea degetelor de la picioare
 • Picioare de la picioare
 • Cornuri
 • Calusuri
 • Nervi ciupiți
 • Unghii încarnate.

Pe lângă faptul că provoacă durere și disconfort care pot afecta performanța sportivă, pantofii de mărime greșită pot duce la probleme ale piciorului și pot cauza alte leziuni pe parcurs.

Dacă copilul dumneavoastră are dureri de picioare care persistă 12 ore după ce se descalță, ar trebui să consultați un medic în cazul în care există o problemă potențial mai gravă.

(P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Evaluarea Națională 2022. Cum se rezolvau subiectele de la matematică

Ministerul Educației a publicat subiectele de la proba de matematică de la Evaluarea Națională, precum și baremul de corectare. Subiectele și baremul de corectare de...

Arta în buncăr: terapie prin artă pentru copiii din Ucraina terorizați de război [FOTO]

Observatorul Prahovean publică un nou articol semnat de jurnalista Lydia Nesterenko, care s-a refugiat în Prahova timp de aproape trei luni, apoi a revenit...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Evaluarea Națională 2022. Cum se rezolvau subiectele de la matematică

Ministerul Educației a publicat subiectele de la proba de matematică de la Evaluarea Națională, precum și baremul de corectare. Subiectele și baremul de corectare de...

Arta în buncăr: terapie prin artă pentru copiii din Ucraina terorizați de război [FOTO]

Observatorul Prahovean publică un nou articol semnat de jurnalista Lydia Nesterenko, care s-a refugiat în Prahova timp de aproape trei luni, apoi a revenit...

Rețea de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, destructurată la Brașov. Cum erau trecute probele

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Brașov și Galați, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă...

Dosar penal în cazul accidentului de muncă de la Măneciu Pământeni. Două femei au ajuns la spital după ce o schelă din lemn s-a...

Accidentul de muncă s-a produs, joi, după ce o schelă de lemn s-a prăbușit la o fabrică de cherestea din Măneciu Pământeni. Patru persoane...

S-a semnat contractul pentru construcția primului lot din autostrada Ploiești-Buzău

Ministerul Transporturilor a anunțat că CNAIR a semnat contractul pentru construcția a 21 de km ai autostrăzii A7 Ploiești-Buzău. Este vorba de lotul 1,...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -