- Publicitate -

Denisa Moise, mămică și antreprenoare: “Începând animația pentru copii, mi-am regăsit liniștea și am învățat să mă bucur din nou de viață”

Denisa Moise are 27 de ani, s-a născut în Ploiești și este mama unei fetițe în vârstă de aproape 5 anișori. Într-o lume a adulților, Denisa și-a dorit să aducă cât mai multă viață și culoare și astfel și-a deschis un business care se ocupă de animație pentru copii. Episoadele de depresie pe care le-a avut în plină pandemie, hopurile profesionale și descurajările venite din partea oamenilor rău intenționați sunt doar câteva dintre experiențele peste care a trecut cu brio. 

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (nume, vârstă, pasiuni)

Mă numesc Denisa Moise, am 27 de ani sunt din Ploiești, Prahova. Sunt mama unei fetițe de aproape 5 ani. Sunt o mamă modernă, energică, inventivă, deschisă la nou. Pasiunea mea este animația pentru copii, pasiune în care investesc timp, bani și sentimente, fiind singurul lucru ce mă rupe de “lumea adulților” și mă face sa mă simt copil.

2. Cum începe povestea ta și ce nu știu mulți despre începuturile tale?

Povestea mea a prins contur în octombrie 2019, când m-am întors în România cu o idee inovativă (candy bar din vată de zahăr). Fiind ceva nou, am avut o urcare rapidă pe piață și m-am bucurat destul de repede de succes, dar așa cum a venit succesul, așa s-a și dus, imediat ce a început pandemia. 

3. Cum ai ajuns să faci animație pentru copii?

Animația pentru copii a luat viață în interiorul sufletului meu odată cu nașterea fiicei mele. Locuind în Londra și neavând suficienți bani să o dau la grădiniță, am început să fac activități cu ea acasă și așa mi-am dezvoltat o pasiune și o liniște interioară. Fizic, animația pentru copii a luat naștere în ianuarie 2020, la propunerea unei prietene.

4. Ce anume te-a făcut să îți dorești mai mult de la viață și implicit să începi propriul business?

În copilărie am fost un copil sărac, unul dintre copiii ce au muncit pentru a strânge bani de excursie, copil ce primea ajutoare de la stat.

Citește și: Cum am ajuns în Vama Veche folosind o aplicație de car sharing și doar 60 de lei

Văzând cât se chinuie mama cu mine și cu fratele meu mergând la munca și depinzând de un program de 12 ore pe zi pentru a ne asigura chiria, mâncarea etc. am dezvoltat dorința de a avea propriul meu business, de a îmi organiza viața.

5. Angajații și colaboratorii tăi sunt foarte tineri. Cum este să faci echipă bună cu tinerii? Detaliază.

Sinceră să fiu eu asta mi-am dorit. O echipă tânără, fără experiență, fapt care m-a ajutat în a-i învăța stilul meu și pentru a îi mula după nevoile mele în această meserie. 

Munca cu adolescenții este superbă, după ceva timp realizezi că pe lângă meseria pe care au învățat-o, le-ai modelat personalitatea și i-ai învățat să fie disciplinați.

Satisfacție triplă (P.S. părinții îmi mulțumesc în fiecare zi pentru că văd o îmbunătățire în comportamentul lor, mai ales că majoritatea animatorilor mei erau introvertiți când au pășit în echipă).

6. Povestește 3 proiecte importante care ți-au schimbat percepția despre sine și viață.

Animația pentru copii pe care o fac 80% din pasiune și 20% pentru bani

De ce spun asta? Acum 2 ani, când m-am întors în România, am venit cu o depresie ce nu-mi dădea voie să mă exteriorizez.

Nu mai știam ce înseamnă să te bucuri de viață. Începând animația pentru copii, mi-am regăsit liniștea și am învățat să mă bucur din nou de viață.

Locul de joacă pentru copii

Acest proiect a fost un vis imens al meu care din păcate s-a năruit în urma unei colaborări cu o firmă de wc-uri ecologice (poveste lungă). Nu m-am dat bătută!

Din această experiență am înțeles că toate lucrurile se întâmplă la timpul lor și că, dacă vrem să urcăm pe trepte înalte trebuie sa o luăm din aproape în aproape.

Actriță în spectacolele pentru copii

În urmă cu 4 luni am primit o ofertă din partea celor de la Teatrul Ancuța (a 2 a mea familie). M-au întrebat dacă doresc sa mă alătur echipei lor și am acceptat fără ezitare. Intrând în lumea actoriei, actorie pentru un public cu o categorie de vârstă dificilă, am învățat să-mi controlez emoțiile, vocea… să intru în pielea personajului.

7. Cel mai greu moment din viața ta? Detaliază.

Ce mai greu moment din viața mea a fost intrarea pe piață în lumea animației deoarece cațiva dintre “veterani” mi-au pus bețe în roate și au încercat să mă țină pe loc, dar nu au reușit deoarece atunci când am intrat pe această latură am intrat cu capitalul meu, cu ideile mele, pe barba mea, nedepinzând de nimeni. 

8. Care este cel mai mare vis al tău și ce faci în prezent pentru a se îndeplini?

Locul de joacă pentru copii despre care am vorbit mai sus. Momentan lucrez la repararea stricăciunilor și sunt sigură că în curând voi tăia panglica roșie.

9. Ținând că ești și mămică și antreprenoare, cum reușești să te împarți între familie și business?

Este cel mai ușor lucru, îmi implic copilul în toate activitățile mele. De la baloane la actorie, fiica mea știe să le facă pe toate.

10. Ce nu știu mulți despre tine, dar pot afla acum, datorită acestui interviu?

Sunt un om foarte transparent și nu am lucruri ascunse pe care oamenii nu le știu.

11. Ce reprezintă fericirea pentru tine? 

Zambetele copiilor și strălucirea din ochii unui om pe care l-am făcut fericit. În general lucrurile simple și spirituale. 

Citește și: O platformă educațională le oferă tinerilor, în mod gratuit, teste specializate și întâlniri cu psihologi, mentori și consilieri pentru îndrumare în carieră

12. La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Orice ati face, nu uitați sa fiți copii. Încercați să ieșiți din “starea de adulți” și nu vă împingeți  copiii pe acest drum.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Elisabeta Milea, profesoara care îi aduce pe elevi aproape de muzică: “Ansamblul vocal-instrumental Celesta s-a născut în cadrul orei de religie”

Elisabeta Milea este profesor de religie la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina. În 2018 a fondat grupul vocal-instrumental Celesta, grup care bucură sufletele...

Mihaela Tătaru, FJT Prahova: “Problema lipsei apei calde din Ploiești ne afectează, dar să ne bucurăm pentru că Ploiești devine Capitala Tineretului”

Mihaela Tătaru este exemplul clar de tânără care a crezut și crede în Ploiești. La 29 de ani este președintele Fundației Județene de Tineret...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Navetiști care ajung acasă și la ora 22.00. Se întâmplă cu elevii unui liceu din Ploiești

Numeroși părinți care au copiii înscriși la Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploiești (învățământ profesional) sunt nemulțumiți de faptul că elevii, majoritatea navetiști, termină...

Accident pe Bulevardul Republicii. Femeie în vârstă de 50 de ani, lovită de un auto

Accidentul rutier s-a produs, luni, pe Bulevardul Republicii din Ploiești. O femeie în vârstă de 50 de ani a fost lovită de un auto....

Elevii prahoveni nu vor trece în online din cauza lipse căldurii în școli

Școlile nu se vor închide și elevii nu vor trece la învățământul online, din cauza facturilor mari la energie. Inclusiv la nivel de Ploiești,...

Două mașini implicate într-un accident la Râfov. Două persoane sunt rănite

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier care s-a produs luni dimineață, în jurul orei 10.45, la Râfov. UPDATE: Accidentul s-a produs pe DJ...

Consiliul Județean Prahova, fonduri pentru investiții în trei localități – PROIECT

Ședința Consiliului Județean Prahova, programată pe 29 septembrie, vine cu o veste bună pentru trei localități din județ. Localitățile Râfov, Cerașu și Plopu primesc...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -